Last news in Fakti

21 Март, 2019 11:06 27 976 15

Как да си оправите камерата на смартфона, ако не фокусира

  • смартфон-
  • камера-
  • фокус
Как да си оправите камерата на смартфона, ако не фокусира - 1

Най-вероятно всеки е имал проблеми с камерата на своя смартфон и по-точно с фокусирането. В повечето случаи проблемът е или с основната камера или предната sefli камера, но има и случай, когато и двете камери не могат да фокусират. За това има много лесно решение, което действа през повечето време.

Според информация на различни потребители, много смартфони страдат от този недостатък, като iPhone 6, Huawei P10 и Galaxy S8. Не е изключение и последния модел на Samsung, а именно Galaxy S10.

Ако вече сте направили проучване, вероятно сте открили много съвети, включващи рестартиране на устройството, принудително затваряне на приложението за камерата, изчистване на кеша и други. Въпреки това, тъй като този проблем е по-вероятно да не е свързан с хардуера във вашето устройство, ще пропуснем тези варианти за сега. Разбира се, не се колебайте да пробвате всички основни стъпки за отстраняване на неизправността, само за да сте сигурни.

Как да се справим с фокуса на камерата?

Камерата фокусира картината чрез промяна на разстоянието между обектива и сензора. Вашият телефон има набор от малки обективи, които се движат напред и назад, като по този начин променят мястото, където светлината се слива със заснетото върху сензора, което определя какво е във фокус и кое не. Всичко, което трябва да се знае, е, че в телефона Ви се движат малки неща и понякога те забиват.

Как да си оправите камерата на смартфона, ако не фокусира

След като преминете през всички основни стъпки за отстраняване на неизправности, като например принудително затваряне на приложението за камера и рестартиране на устройството, може да опитате още нещо. Ако вашият телефон има ръчен режим на камерата, активирайте го и потърсете настройката за ръчен фокус. Сега опитайте да преместите плъзгача наляво и надясно, за да видите дали това ще промени фокуса. Най-вероятно няма да има ефект, но все пак си струва да опитате.

След като сте опитали всичко от горе изброеното, може да пробвате най-простото, което има най-високата степен на успех. Обърнете телефона си и го докоснете с пръст. В повечето случаи това би помогнало на камерата да се върне обратно във фокуса. Ако това не стане, опитайте да разклатите телефона или да го почукате по-силно върху дланта си. Може да звучи налудничаво да удряте скъпите си нови телефони, но действително този метод понякога помага.

Какво причинява проблема и трябва ли да се притеснявате?

Причините за проблемите с фокусиране на камерата могат да бъдат многобройни и разнообразни, като например вследствие от удар. Ако наскоро сте изпуснали или натиснали телефона си (в зависимост от неговия IP рейтинг), е препоръчително да следите за повтарящи се проблеми.

Ако Вашето устройство не е претърпяло инцидент и се появят някои от горе посочените проблеми, не се колебайте да се възползвате от гаранцията си или да се консултирате със специалист.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хабибчко

    13 3 Отговор
    SEFLI камерата е някакво иновативно изобретение на нАуката, нале?
    Бах' тез' журналя... всеки може да пише глупости по разни сайтчета в днешно време. Май и диплом за основно не се изисква?!
  • 2 Ивайло

    10 5 Отговор
    Като се прецака и не може да "футкузира", се взима ново тамагочи/телевизор или каквото щете определение за смартфон и готово!!! Тея производители и те хляб трябва да ядат!!! :)))
  • 3 Знам

    11 0 Отговор
    Аз съм с S8 точно от 2 години и нямах проблеми преди зимата на 2017 когато камерата просто не фокосираше Опитах всичко възможно рестарт след рестарт нищо не стана няколко дни по късно го заведох в сервиз на марката защото е в гаранция и те ми казаха че могат да сменят фото сензора но проблема е в стабилизацията на камерата която при студено време просто спира да работи правилно и възникват проблеми Това се оказа фабричен дефект

    Коментиран от #4

  • 4 Знаеш, ама не знаеш

    6 4 Отговор

    До коментар #3 от "Знам":

    Минали са те. Със здраво разклащане се връщаше в норма, проблема беше софтуерен ъпдейт за камерата, по-късно го оправиха.

    Коментиран от #5

  • 5 Знам

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Знаеш, ама не знаеш":

    Не все още имам проблеми с камерата Въпреки че съм със Android 9
  • 6 Преминаващ

    4 3 Отговор
    "Терористични" батерии, захранваща букса, високоговорител и микрофон, рестартиране по програма неведома дори на баба Ванга, слаба светкавица, загуба на памет и трошашти се като "Захарно Петле" покрития от епоксидна смола ! ВСЕ НОРМАЛНИ ЗА МАРКАТА ПРОБЛЕМЧЕТА ! Робите на рекламите знаят най-добре ! От там идва и името "СпамСлук" ! Трудно, мнооого трудно е да съживиш толкова зомбита и да ги вкараш в реалния свят ! Преди 2г и 10м си купих НТС-10 . Поне 20 пъти е падал, 2 пъти на плочки и 1 път на тротоара - корпус и екран като нови ! Батерията се зарежда за 50 мн. и държи над 1 ден все още ! Снимките са перфектни, без видими аберации и нежелани букета ! През 2016 много народ го оплюваше, ама и същите смениха по няколко телефона от тогава ! ЧЕСТИТО НА ГОРДИТЕ ПРИТЕЖАТЕЛИ НА "SAMSUNG" за всяка нова придобивка !

    Коментиран от #7

  • 7 Random

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Преминаващ":

    101% съглсен че самсунг са боклуци. Имах един и толкова ме ядоса с постоянните си забивания и рестарти, че го треснах у земята и от тогава съм на Сони. Преродих се, няма други такива телефони с такъв дизайн, размер и характеристики

    Коментиран от #8

  • 8 Преминаващ

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Random":

    Самсунг ползват камери от Сини ! Обаче Сони не слагат същите камери ! Интересно защо ли ?!
  • 9 неразбрал

    2 0 Отговор
    и каво ново разбрахме от статията, да почукваме телефона си...
  • 10 Ооо не

    1 0 Отговор
    Моята се оправя със силен удар в земята
  • 11 Tervel bitcoin

    1 0 Отговор
    Samsung много се изложиха с фабричните дефекти на механизмите на лещите в смартфоните S8 и S9 дано S10 не се окаже същия
  • 12 Tervel bitcoin

    1 0 Отговор
    Поне Huawei с тяхната 40 megapixel камера не се излагат със фабрични дефекти
  • 13 Веселин

    0 0 Отговор
    Камерата на Самсунга ми - galaxy S8 спря да фокосира, след връщане на фабрични настройки без ефект май е за сервиз.....
  • 14 Етт

    1 0 Отговор
    Само с няколко удара в дланта се оптави моя - huawei p 10. Мерси!
  • 15 Пламен

    0 0 Отговор
    Благодаря за подробната информация.
    При мен сработи варианта с леко почукване на телефона.