2 390 10

Автомивка за хора

Финландски инженер изобрети четкова система за къпане на хора по подобие на автоматичните автомивки. Мати Паасо е посветил три години от живота си на устройството, което може да се монтира във всяка баня.

Според изобретателя Humanwash е незаменим за трудноподвижни хора, инвалиди, пациенти в болници и патологични търтеи, които обичат да дремят под душа сутрин. Уредът е снабден с въртяща се кръгла четка, която почиства кожата в дълбочина, докато къпещият се общо взето не прави нищо.

Humanwash е програмиран да работи 15 минути, след което се изключва автоматично. Може да се спре също така от авариен бутон или с педал. Задвижват го два електромотора, единият от които върти четката, а другият я придвижва във вертикална посока.

Прототип на човешката автомивка вече е изпробван във финландска болница в продължение на месец и резултатите са надминали очакванията. Инж. Паасо смята, че изобретението му ще заинтересува и други лечебни заведения, които се опитват да облекчат ежедневието на пациентите си.

Humanwash вече се продава свободно - може да се поръча на уебсайт със същото име срещу €4 600. Цената е висока, но според Мати Паасо изобретението му е отлична инвестиция за всяка болница.

Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Реалист
  Отговор
  1 17:03  16.05.19
  Простотия - кой и как дезифенкцира тая четка в дълбочина след като краставия в болницата я е ползвал?

  Коментиран от #4

 • асддса
  Отговор
  2 17:14  16.05.19
  То това изглежда по-трудно отколкото сам да се изтъркам :Д
 • Кую
  Отговор
  3 17:58  16.05.19
  За мъже или жени?

 • Измислили са го хората
  Отговор
  4 18:14  16.05.19

  До коментар #1 от "Реалист":

  Казва се UV светлина и се монтира за стерилизация дори на домашни душкабини.

  Коментиран от #6

 • хаха
  Отговор
  5 21:11  16.05.19
  Хареса ми, но стази цена да се къпе сам.
 • Реалист
  Отговор
  6 21:14  16.05.19

  До коментар #4 от "Измислили са го хората":

  По една случайност, доста добре знам как действа тая система и затова съм ти написъл - "в дълбочина" където "слънце не огрява".UV лампите вършат добра работа за плоски повърхности или течности но как ще облъчиш косъм по косъм отвсякъде? А и натрупаните мръсотии също трябва да се отстраняват - кирливия намазан с вазелин гръб на краставия ще остави доста мазни утайки по космите. ЗА МЕН Е НЕПРИЕМЛИВО, освен ако не ти е за лично ползване.

  Коментиран от #7, #9

 • Професор
  Отговор
  7 00:40  17.05.19

  До коментар #6 от "Реалист":

  Е че за лично ползване...Да няма да прави обеществена баня.
 • бббббб
  Отговор
  8 07:45  17.05.19
  Това е старо .Повече от година.
 • Само си мислиш че знаеш
  Отговор
  9 08:58  17.05.19

  До коментар #6 от "Реалист":

  Знаеш ли какво е оптично влакно И какво провежда? Ултравиолетовата светлина стига до 100% от материала на косъма на четката. Там където никакъв физически материал не може да достигне. Освен това унищожава 99, 99% от всички микроби за секунди. След тези секунди, по четката ще остане само обикновена физическа гняс, която се отмива с всеки измиващ препарат, в случая шампоан. Много по-опасно и вероятно е да се заразиш от дръжката на вратата, която е пипнал заразения преди тебе.
 • hienata
  Отговор
  10 09:42  18.05.19
  Това да го монтират пред всеки магазин, че какво чудо може да срешнеш вътре. Ферментационни процеси (дълбоки) с опити за прикриване с наливна парфюмерия. Страшно е. Най - лошото (и учудващо) е , че миризми на нечисто се носят от младо и старо, мъжко и женско, и не само от строители и бачкатори (даже на тях им е простено до някъде).

Напиши коментар:


Публикувай