Last news in Fakti

8 Май, 2012 13:49 1 490 0

5D камера снима 2D и 3D едновременно

  • 2d-
  • 3d-
  • 5d-
  • джеймс камерън

Режисьорът на филмите "Титаник" и "Аватар" Джеймс Камерън заяви, че е наложително кинематографията да премине към нова технология, която той нарича 5D. Под този термин Камерън разбира снимане в 2D и 3D едновременно.

За целта в компанията Cameron Pace Group, която е собственост на режисьора, вече се разработва нова линия професионални камери, които ще снимат в двата режима едновременно и ще се управляват само от един оператор.

Камерън сподели защо предприема тази стъпка пред изданието Wired. Според режисьора 3D телевизията е обречена, тъй като този формат е подходящ само за киносалоните и именно поради тази причина ще се наложи т.нар. 5D.

 

След като бъдат направени новите 5D камери Камерън заяви, че няма да се продават. Компанията му Cameron Pace Group ще работи на принципа на Panavision и ще предоставя високотехнологичните камери само под наем.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА