Last news in Fakti

30 Май, 2019 10:07 5 094 4

Airbus пробва нов вид самолетно крило

  • airbus-
  • самолет-
  • крило-
  • албатрос
Airbus пробва нов вид самолетно крило - 1

Европейският концерн Airbus пристъпи към изпитания на нов тип крила, които към момента се монтират на безпилотни самолети. Интересното при иновационните крила е, че формата им е вдъхновена от крилото на албатрос.

Новото крило разполага с подвижни краища, които, според конструкторите, ще доведат до намаляване на натоварването на крилото, по-голяма надеждност, а така също и до намалено аеродинамично съпротивление.

От Airbus отбелязват, че са се спрели на подобен тип крила, защото птицата албатрос е с най-голям размах на крилата сред всички останали птици. Крилата им са тънки и дълги и имат дъгообразна форма.

Именно към подобна форма се стремят конструкторите от Airbus, като казват, че ако тестовете са успешни, постепенно подобен вид крила ще бъдат интегрирани във всичките им летателни апарати.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ще поживеем и ще видим

    11 12 Отговор
    Албатросът е лек и си сменя площта при по-силен вятър (свива ги). А този топуз не може, да смогне на необходимата площ. И колкото по-дълги са, са по-чупливи.
  • 2 Лупи

    32 4 Отговор
    Не се и съмнявам, че електронен плъх от факти.бг знае повече от инженерите на Еърбъс. Направо да се отказват от сега и да отиват да доизпият парите.

    Коментиран от #4

  • 3 ПЕЕВ

    12 16 Отговор
    ПОНЕ ПРАВЯТ ИНОВАЦИИ А НЕ КРАДЪТ КАТО РУСНАЦИТЕ.
  • 4 гост

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Лупи":

    Недей така! Човека може да е самолетен инженер!