Last news in Fakti

4 Юни, 2019 17:40 10 799 19

Китай ограничава производителите на електромобили

  • електромобил-
  • производство-
  • завод-
  • ограничение-
  • китай

Китайското Министерство на информацията и технологиите планира ограничения в дейността на новосъздадени компании, които се занимават с разработка на електрически автомобили, съобщава Bloomberg. В момента в страната са регистрирани 486 такива фирми и властите се опасяват, че безконтролно увеличаващият им се брой може да доведе до колапс, подобен на "дотком" кризата в началото на века.

Проектът за урегулиране на бранша предвижда рестрикции за компании, които възлагат производството на продукцията си на подизпълнители. В документа ще бъдат описани строги критерии за случаите, в които аутсорсингът ще бъде позволен. Целта е да се ограничи изкуствено появата на нови играчи на пазара и да се помогне на конкурентоспособни фирми.

Според източници на Bloomberg новосъздадени компании, които искат да ползват мощности на странични производители, ще трябва да инвестират минимум $580 млн. (€516 млн.) в изследователска дейност на територията на Китай в продължение на три години. При това съвкупните им продажби трябва да бъдат минимум 15 000 електромобила за две години, а капиталът - поне 1 млрд. юана (€129 млн.).

Според подготвяните правила стартъпи ще могат да сключват договори с максимум 2 завода едновременно. Минималният срок на споразуменията е три години, а годишното производство - поне 50 000 електромобила.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТтТ

    3 8 Отговор
    ХаХа
  • 2 Калдамарънч

    44 28 Отговор
    Правилно, не ефективни и скъпи са а замърсяват повече околната среда дори от дизелите.

    Коментиран от #10, #19

  • 3 JPower

    21 11 Отговор
    То едни деца от Бургас направиха електричка...ама пусти батерии!!!! Загубена кауза...
  • 4 дявола

    13 9 Отговор
    Няма какво да го ограничава направо да го унищожава
  • 5 ГНИДА

    16 4 Отговор
    Това ми хареса .Публикувано във факти.бг: Проектът за урегулиране на бранша предвижда рестрикции за компании, които възлагат производството на продукцията си на подизпълнители. Щото у нас все подизпълнители търсим ..... Сигурнош скоро и китайците ще ни се смеят ! Браво китайци , добре се развивате , жалко е , че не мога да го кажа за БЪЛГАРИЯ !
  • 6 прост инженер

    16 9 Отговор
    Ами колко прост трябва, да си за да мислиш, че ел.колите са по екологични.Сигурно производството но батериите е много еко...Имаше една тесла дето за 200к поне 4 пъти са и сменили батерият и пак е давала отклонения

    Коментиран от #14

  • 7 asdfg

    10 0 Отговор
    Първо въвеждаш безброй стимули, субсидии и задължения за произвдството на ел. коли пък после се чудиш защо имало много маймуни на клона, които не правят нищо повече от смучене на субсидии. Боже, каква изненада! Нечувано и невиждано - субсидиите да изкривяват пазара и да не вършат работа?! А стига, бе?! Жива да не бях! Обаче субсидирането на ВЕИ-тата работи безотказно, нали, вашта ма...ка недо...?
  • 8 1234

    6 3 Отговор
    Така става като всички си мислят че всичко дошло от сащ се яде! Само водорода е бъдещето
  • 9 Боже опази

    11 7 Отговор
    Като ви чета коментарите се сещам за 🦊, дето като не могла да стигне до гроздето казала, че е кисело. Нямам пари за електричка, но ако мога бих си взел. Градско-2 лв /100 км, няма синя зона, по-малък данък, няма масло и филтри на всеки 10 000 км. И не замърсява там където живеят децата ми. Няма и шум, което умаря по малко, докато шофираш.

    Коментиран от #11, #18

  • 10 Гост

    5 5 Отговор

    До коментар #2 от "Калдамарънч":

    Нищо подобно.Предприятието за производство и рециклиране на батерии може да е на сто километра от населено място , а и всяко предприятие може да се направи с пари екологично . В града в който дишаш ти и децата ти въздухът ще е чист което е най важно.Има и друг момент електрическите автомобили имат в пъти по-малко части така че това , че замърсяват повече е добре платена лъжа.Не забравяйте че маслата и горивата са супер канцерогенни.Събери охлюви около някой натоварен път и ги сготви-миришат на нафта.

    Коментиран от #12

  • 11 2еоа

    4 6 Отговор

    До коментар #9 от "Боже опази":

    Ми, то защото явно толкова ти е финансовата култура, та затова нямаш пари за електричка. Обикновено тези, които имат пари, ги имат именно, защото знаят как да ги управляват и не си пазаруват телефони на изплащане например.
  • 12 уежоа

    9 2 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Бе, някой да не ви е упрял пистолет в главата и да ви задължава вие и децата ви да живеете в голям град, че все това ви е на устата? Я, колко села и паланки има дето минават по 4-5 коли на ден. Отиваш там и си дишаш спокойно!

    Коментиран от #15, #16

  • 13 уежоа

    1 0 Отговор
    *опрял
  • 14 Незнайко

    0 3 Отговор

    До коментар #6 от "прост инженер":

    Наистина много прост инженер!
  • 15 за гъби съм

    1 3 Отговор

    До коментар #12 от "уежоа":

    Ти пък кой си че да гониш хората от градовете и да ги одимяваш? Хайде ти да си бегаш на село да си димиш на воля - какво ще кажеш?

    Коментиран от #17

  • 16 за гъби съм

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "уежоа":

    те и ромите така казват - ще горим гуми и парцали - вие си ходете по селата като не ви харесва. така до къде ще я докарате не знам.
  • 17 ошщтг

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "за гъби съм":

    Кой пък ви гони? Бутайте си се там като сардини в консерва, ама стига мрънкали и давали наклон на всички какво могат и какво не могат да карат.
  • 18 Антиелектрика

    8 1 Отговор

    До коментар #9 от "Боже опази":

    Що за глупав оксиморон си изходил? Нямаш пари, но ако имаш ще си купиш електричка, защото ще минаваш 100 км с 2 лева??? Що за елементарни разсъждения и мечти?
  • 19 Ами

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Калдамарънч":

    Точно само преди 15 г познат напъха от електрокар в трабант ел компоненти цена. Няма 500 Евро 😆. Старт убийство направо е как станаха 160 к лева. От правителството естествено като Китай. Иначе в тубата е пълно как бийтъл Хонда в САЩ стават ел за няма и 1к долара 😈