Last news in Fakti

16 Юли, 2019 13:43 2 255 8

Изкуствен интелект в Jaguar-ите

  • jaguar-
  • land rover-
  • изкуствен интелект
Изкуствен интелект в Jaguar-ите - 1

Jaguar Land Rover проучва нова технология с изкуствен интелект, която да познава емоциите ни докато шофираме и същевременно да адаптира настройките в купето, за да осигури благоденствието на водача. Системата използва обърната към шофьора камера и биометрично отчитане, за да наблюдава и разбира настроенията на водача и да адаптира настройките в купето, включително климатика, медията и светлините.

Настройките се променят в зависимост от израженията на лицето, за да помогнат в справянето със стреса. Интересно е да се отбележи, че редица проучвания в световен мащаб сочат, че 74% от хората се чувстват стресирани или са под напрежение всекидневно. Новата технология на Jaguar Land Rover ще използва модерни технологии с изкуствен интелект, за да се адаптира с нюансите в израженията на лицето на водача и да имплементира настройките автоматично след време.

Изкуствен интелект в Jaguar-ите

Така системата ще научи предпочитанията на шофьора и ще прави изключително подходящи корекции. Настройките за персонализиране могат да включват смяна на амбиентното осветление към по-успокояващи цветове, ако системата разпознае, че водачът е под стрес, може да пусне любимия плейлист, а при прозявка или други знаци, че човек е изморен - да намали температурата.

Jaguar Land Rover изпробва подобна технологии за пътниците на задния ред с камера, монтирана в облегалката за главата. Ако системата улови знаци, че човекът е уморен, може да намали светлините, да затъмни прозорците и да увеличи температурата отзад, за да помогне на пасажера да заспи или да се успокои.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Boxer

    11 2 Отговор
    Не разбраха, че водачът определя какво да се случва с колата! Шофирането е контрол на ситуацията! НИЩО В КОЛАТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧВА БЕЗ МОЕТО ЗНАНИЕ РАЗРЕШЕНИЕ! Отговорността е моя!
  • 2 AUDI

    9 2 Отговор
    Изкуствен интелект си трябва , защото никой с естествен няма да си купи Ягуар :D

    Коментиран от #7

  • 3 куку руку ку

    3 0 Отговор
    Я, котка с мозък. Ако дойде в БГ, след първите 5 километра ще се научи да избутва другите автомобили от пътя.
  • 4 1984

    2 0 Отговор
    Джордж Оруел се смее от гроба
  • 5 Далинда

    2 2 Отговор
    Какво пише, а Порше и Ауди феновете какво четат... Дали могат да четат изобщо? Хаха, автомобилите се развиват, както и хората трябва да правят - защо да не научат нещо ново - например да избегнат ситуация, в която шофьора заспива или се ядосва на глупостите по пътя. Друго си е да караш Jaguar - който е карал знае ;)
  • 6 onq s konq

    0 0 Отговор
    С тея изкуствени интелекти не мога да направя една резачка или пила. Сигурно веднага ще ме топне на куките и изгорях с няколко хилки.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Критик

    0 0 Отговор
    Маркетингов трик. Ако изобщо влезе в кола тези системи не са достатъчно развити за да направят точно предсказание и ще е първото което ще бъде изключено от шофьорите.