Last news in Fakti

31 Юли, 2019 15:20 4 934 4

Най-малкият лаптоп в света (ВИДЕО)

  • thinktiny-
  • пол клингер
Най-малкият лаптоп в света (ВИДЕО) - 1

Ентусиаст на име Пол Клингер реши да стигне възможно най-далеч в създаването на миниатюрен преносим компютър и създаде собствен такъв, характеризиращ се с диагонал на дисплея 0.96 инча.

Иновацията се нарича ThinkTiny и не разполага с пълноценна клавиатура. Специален трек пойнт служи за управление, а на дисплея могат да се пускат елементарни игри от рода на Tetris или Snake.

Корпусът е изработен с помощта на 3D принтер, а OLED-дисплейчето е с резолюция 128х64 пиксела. Вътре е интегриран микроконтролер ATtiny1614 и батерия с капацитет 3000 мАч. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АУДИттрс420

    5 0 Отговор
    между 300 и 300 мАч има малка разлика
  • 2 Woldemars

    5 0 Отговор
    Това не е лаптоп! Няма нито ОС нито клавиатурата работи.
  • 3 Голям Слон

    7 0 Отговор
    Кому е полезно това изобрение? Какво можеш да направиш с него, освен да се похвалиш, че имаш най-малкия лаптоп в света... Който за нищо не става. Предполагам при продажба ще върви с лупа и две часовникарски отвертки.
  • 4 Nightrunner

    0 0 Отговор
    Пичове, не бъркайте компютър с елка. Това си е чиста проба електронна игра като тия дето се продаваха по сергиите преди 30 години. Даже по зле, ония поне имаха по голям телевизор, тва е...... някво недораумение