Last news in Fakti

28 Октомври, 2019 14:40 6 053 8

Измислиха мантия невидимка (ВИДЕО)

  • hyperstealth biotechnology-
  • quantum stealth
Измислиха мантия невидимка (ВИДЕО) - 1

Канадци разработиха и представиха материя, която прави обекта зад нея невидим. Своеобразната мантия невидимка е предназначена за военни цели и прави така, че войниците и техниката се скриват от очите на врага.

Иновацията е дело на компанията Hyperstealth Biotechnology и е направена от материал, наречен Quantum Stealth. Материята е тънка и лека и не се нуждае от допълнителни източници на енергия.

Измислиха мантия невидимка (ВИДЕО)

Материалът може да се използва, както за военни униформи, така и за маскировка на военна техника, като танкове и тежка артилерия. В рекламата се казва, че с нея може да се скрие дори сграда.

Този ефект възниква, когато светлината се отразява от материала. Според специалистите, създали Quantum Stealth, тяхното откритие работи в диапазона от ултравиолетови лъчи до инфрачервени. Във видеото, което ви показваме, е видно за какви цели може да се използва мантията невидимка.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 13 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    7 3 Отговор
    Тази новина е от един месец......

    Коментиран от #3

  • 3 00000014

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Не, от няколко години е.
  • 4 Дедо ви

    14 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Канадци разработиха и представиха материя, която прави обекта зад нея невидим. "....Еми, то и един чаршаф върши същата работа. Като покрия нещо с него и то не се вижда, невидимо е.
  • 5 Ивайло

    8 1 Отговор
    А шапка - невидимка??? ;))) И на баба Яга летящата метла - това вече ще е уникален пробив в транспорта и далекосъобщенията!!! :)))
  • 6 Sochi

    6 3 Отговор
    Такова нещо гледах преди повече от 10 години в нета... От китайци.

    Коментиран от #7

  • 7 Да да

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Sochi":

    Да не е било от севернокорейци?
  • 8 CL500

    1 0 Отговор
    Войничетата ще станат като истински предатори, като от филма :-) Е, ще бъде тъпо да се уфлянкват пред врага, мислейки, че са невидими, а отсреща да ги зяпат с инфраред камери и да ги чаластрят на гизме :-)