Last news in Fakti

14 Март, 2020 11:30 2 942 5

Apple добавя мишка на iPad

  • apple-
  • microsoft-
  • ipad

Още през 2012-а, когато Microsoft пусна оригиналния Surface RT, Apple се присмя на този опит да се съчетава света на таблети и лаптопи, предполагайки, че тази комбинация 2 в 1 няма бъдеще, съобщава Softpedia. Няколко години по-късно Apple всъщност стартира своя iPad Pro, който по същество е iPad с клавиатура, която разширява предназначението му отвъд стандартния таблет. Тази 2 в 1 концепция прилича много на Microsoft Surface.

Apple добавя мишка на iPad
Microsoft Surface Pro

Сега изглежда, че от Apple са готови да направят още една крачка напред, като осигурят поддръжка за мишка на iPad. Този ход ще разшири допълнително предназначението и потребността от таблета на базирания в Купертино технологичен гигант.

Според слуховете iOS 14 и iPadOS 14 ще включват подобрения, които предимно извеждат външната поддръжка на мишки, която Apple вече е включила в настройките за достъпност на iOS 13, на следващо ниво. В новите операционни системи ще бъдат добавени допълнителни опции на курсора, които ще направят функционирането на периферията по-естествено.

Apple иска курсорът на мишката да се чувства повече като този на компютър - например автоматично да се преобразува в различен дизайн в зависимост от съдържанието, върху което е поставен. Компанията също работи върху нови дизайни на Smart Keyboard, които биха включили тракпад. Това е още една функция, която вече съществува при Microsoft Surface.

Разбира се, повече информация ще се появи през следващите седмици, тъй като се очаква предварителната версия на iOS 14 да бъде разкрита през лятото на WWDC - едно от главните събития на Apple.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 гост

    1 1 Отговор
    Тази система ще бъде вградена в Тесла. Още едно от великите прозреня на всевишния Мъск.
  • 5 Ицата

    1 0 Отговор
    Смешниците от епъл са само имитатори.