Last news in Fakti

20 Март, 2020 11:57 4 775 2

Нов всъдеход с 4х4 от трактор и двигател от BMW

  • ineos automotive-
  • джим ратклиф-
  • grenadier-
  • land rover-
  • defender
Нов всъдеход с 4х4 от трактор и двигател от BMW - 1

Британската компания Ineos Automotive разкри част от техническите детайли на своя нов всъдеход, който трябва да се превърне в модерното въплъщение на класическия Land Rover Defender. Предстои производството на автомобила да започне през 2021 година.

Ще припомним, че Ineos Automotive е дъщерна фирма на нефтохимическата компания Ineos с основател Джим Ратклиф. През 2016 година, Ратклиф, който е голям фен на класическите Defender-и, се опита да купи правата за Defender и да направи маломащабно производство, но получи отказ от Jaguar Land Rover.

След това Ратклиф реши да направи изцяло нов автомобил, базиран на Defender, като за целта се възползва от разработки на опитни специалисти от Magna Steyr и MBTech. Сега на ход са прототипите на бъдещия всъдеход, получил името Grenadier, които впечатляват със здрава рама и тракторни мостове.

Ineos Automotive публикува видео, в което говори за шасито на Grenadier. Този SUV се основава на стоманена рама, проектирана от нулата, с характерни извивки и издатини за задвижващия вал и осите. И двата моста са цели, като техен доставчик ще бъде италианската компания Carraro, която произвежда трактори и аксесоари за тях. Двигателите (бензинови и дизелови) ще се доставят от BMW в комплекти с 8-степенни автоматични трансмисии ZF. Вижте повече за интересното шаси.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шофьор

    4 2 Отговор
    Каква е точно идеята за тракторните мостове ? В комбинация с тия динамични мотори от BMW в комплекти с 8-степенни кутии . Успех пожелавам .
  • 2 Японеца

    6 0 Отговор
    Висока проходимост! Идеята е добра, да видим реално какво ще извадят?