Last news in Fakti

7 Май, 2020 10:17 2 173 7

Автопилотът прави автомобилите по-безопасни с 3.3 пъти (но това не е съвсем така)

  • tesla-
  • автопилот
Автопилотът прави автомобилите по-безопасни с 3.3 пъти (но това не е съвсем така) - 1

Tesla уверява, че системата „полуавтопилот“, която вече е инсталирана на моделите на компанията, може да намали процента на аварии с няколко пъти. Според доклада на Tesla, в ситуации, в които автомобили шофират с включена система за автопилот (макар и полуавтономен), има един сериозен инцидент на всеки 7.48 милиона изминати километри.

Ако автомобилите не се движат с автопилот, а само с включени системи за сигурност, авариите се случват веднъж на 3.18 милиона километра. А, ако не се включват и системите за активна безопасност и не се използва автопилота, авария се случва на всеки 2.27 милиона километра. Сега обаче предстои да бъде направено едно важно изменение.

Към днешна дата автопилотът на Tesla може да работи само по магистрали. И в този случай "печеленето" на километри от статистиката е много по-лесно. Отбелязваме също, че Tesla активно работи по пускането на нов продукт на пазара - компанията иска да продава собствени застрахователни полици. Цената им ще зависи от стила на шофиране на водача и дали той използва система за автопилотиране.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Driving pleasure

    7 8 Отговор
    Илончое патологичен лъжец, това няма нужда да ни го казвате...

    Коментиран от #5

  • 2 Ясно е

    3 6 Отговор
    Автопилота катастрофира по-малко от бг. шофьор!
  • 3 гост

    3 3 Отговор
    Тесла ще продава не само застраховки , а всичко !! За какво мислите е тая собствена сателитна мрежа с глобален безплатен интернет !! Скоро Амазон и Алибаба ще са дребни сайтчета за нея !!
  • 4 Jack Bauer

    1 1 Отговор
    Идеята да се изгради мрежа с изкуствен интелект в която автомобили да подават данни за различни ситуации на пътя и в резултат след време да се получи един наистина интелигентен автопилот не е от вчера. Но към момента само от Тесла правят опити да реализират такъв проект. Следващия проблем според мен е че след събиране и обработка на данните, за да бъдат е прилагани на практика от автопилот в автомобила ще трябва да е монтиран квантов компютър а не познатите ни към момента масови компютри.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Случаен

    0 2 Отговор
    Секачките ще играят...
  • 7 Канибал

    1 0 Отговор
    Машината никога няма да замени човека