Last news in Fakti

22 Май, 2020 10:40 3 067 5

Как Samsung ще реши проблемите с фокусирането на камерата на Galaxy Note 20+

  • samsung-
  • galaxy-
  • note-
  • s20+
Как Samsung ще реши проблемите с фокусирането на камерата на Galaxy Note 20+ - 1

Note 20+ най-вероятно ще получи същата камера като на Galaxy S20 Ultra, което не би трябвало да е изненада за никого. Второто поколение 108MP сензор, използван в Ultra, е уникален с това, че обединява светлинната информация от не по-малко от 9 пиксела в едно голямо виртуално безпрецедентно качество на детайлите.

Разбира се, другите сензори на това устройство са 64MP и 48MP модули на Samsung, които правят тъй наречения пиксел бининг. Лошото е, че признатата от Samsung система за автоматично фокусиране Dual Pixel, която маркира два противоположни фотодиода на всеки пиксел в сензора с изключително бързо и точно фокусиране, досега не е използвана с пиксел бининг, нито с 64Mp ISOCELL Bright GW1 сензор, нито със своите 48MP сензори ISOCELL Bright GM2, дори и с големия и скъп 108MP сензор на Galaxy S20 Ultra.

Първият сензор на Samsung, който комбинира както Dual Pixel автофокус, така и технологията Tetracell за пикселен бининг, ще бъде чисто нов 50MP ISOCELL GN1 сензор, който компанията току-що обяви.

Как Samsung ще реши проблемите с фокусирането на камерата на Galaxy Note 20+

Наред с изключителните способности за фокусиране, новият 50MP сензор се предлага с големи 1,2 микрон пиксела (2,4 микрона в режим Tetracell), в сравнение с 0,8 (1,6 виртуални) микрона на текущите пикселни бинъри. По този начин Samsung комбинира най-добрите технологии за ниска осветеност и фокусиране, налични понастоящем, с този нов сензор.

Всъщност новият сензор на Samsung изглежда подобно на този, който вече е използван в Huawei P40 Pro, а именно големия 1 / 1,28 50MP сензор с виртуални 2,4 микрона пиксела. Ако това наистина е така, тогава можем да очакваме страхотни снимки през нощта от телефоните на Samsung, съдейки по това, на което Huawei е способен с този сензор.

Samsung казва, че този месец сензорът вече е влязъл в етап на масово производство и не можем да не се чудим за кой телефон е предназначен. Предвид спецификациите на сензора, очакваме Samsung да го постави във водещ телефон.

Как Samsung ще реши проблемите с фокусирането на камерата на Galaxy Note 20+

Какъв висок клас може да идва от Samsung през следващите няколко месеца? Точно така, серията Galaxy Note 20. Може ли 50MP сензор да се използва в Note 20 или Note 20+?!

В Galaxy S20 Ultra Samsung използва 48MP вторичен сензор за ултра широкоъгълни снимки, така че замяната му за първия си 50MP Dual Pixel комплект с Tetracell бининг не би бил толкова голям скок за Samsung.

Samsung вече пожертва капацитета на батерията, за да пасне на S Pen, а допълнителният гигантски сензор за камера би бил предизвикателство за инженерите му.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един

    7 2 Отговор
    Ако някой фотограф реши да си изхвърли DSLR-а, щото е излезнал поредния телефон с мега-ултра-супер камера, нека да ми се обади, аз ще го взема, заедно с обективите :)

    Коментиран от #2

  • 2 мда

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Един":

    продавам никон д7100 ако си заинтересован

    Коментиран от #3

  • 3 Втори

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "мда":

    Пише: ...реши да си ИЗХВЪРЛИ, не да си ПРОДАДЕ......,,,😉
  • 4 Bat Sande

    0 0 Отговор
    И сега в края на крайщата това телефон ли е или фотоапарат? Ако е второто-предпочитам КАНОН...може и възрастен.
  • 5 гледачев

    1 0 Отговор
    Изхвърлих DSLR-а и си взех Sony A7 III. Имам и Galaxy S20 Ultra, но никога не бих го заменил с телефон или с DSLR. Между другото S20 Ultra прави може би най-добрите снимки и видео за телефон и наистина са добри и с добро качество. Не винаги мога да съм с фотоапарата и се налага да снимам с телефон. Без забележки са снимките, но няма как изобщо да се сравнят с тези на фотоапарата. Там нещата са класи отгоре въпреки, че телефона е 100+ мп, а фотоапарата 24. Това доказва, че мегапикселите са последното нещо, което се гледа, когато се избира снимачна техника.