Last news in Fakti

8 Юни, 2020 11:59 6 058 8

Кой има нужда от щрудел? УАЗ "Буханка" работи като подвижна пекарна в Унгария

  • уаз-
  • щрудел-
  • буханка

Кой има нужда от щрудел? УАЗ "Буханка" работи като подвижна пекарна в Унгария - 1

Тестото се приготвя у дома, а печенето става точно на улицата, където спира синьо-белият UAZ-452 със специален подвижен покрив. Действието се развива в Унгария, където има много добре развит бизнес от мобилни улични кафенета - така наречените хранителни камиони.

Много често съветски микробуси RAF (Латвия) и полската Ниса са преоборудвани за подобни цели, като това се прави най-вече заради тяхната ниска цена. Но мобилните кафенета, базирани на UAZ-452 (сега UAZ SGR), се срещат много по-рядко. Мобилната пекарна е собственост на хора, които въртят семеен бизнес и използват този стилен ван UAZa Rétes от 1989 година.

Кой има нужда от щрудел? УАЗ "Буханка" работи като подвижна пекарна в Унгария

Rétes - или rétes (което на унгарски означава „бутер“) има за цел да подскаже, че в "Буханката" се прави нещо като щрудел, сладкиши от тънко навито тесто с пълнеж. Именно този вид щрудел е основният елемент от менюто в семейната сладкарница. Тестото се приготвя в домашни условия, а печенето става точно на улицата, където спира синьо-белият UAZ-452 с шарнирен покрив.

Двете фурни консумират много енергия и няма начин без външно захранване. Иначе менюто включва щрудел с ябълка, круша, череша, маково семе, както и пайове от с извара и кафе. Чаша капучино е 1 евро, а всеки щрудел - евро и половина. Основният град, където се подвизава UAZa Rétes е Будапеща, но този камион за храна се движи много из страната и на неговата страница във Facebook можете да разберете къде точно се намира днес. Сега знаете още една атракция, която си струва да посетите в Унгария, веднага щом пътуванията се върнат в нашия живот.

Кой има нужда от щрудел? УАЗ "Буханка" работи като подвижна пекарна в Унгария


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гюнтер Германеца

    34 0 Отговор
    В Германия вече на,, Щрудел щрасе" се продават дюнери!!!

    Коментиран от #3

  • 2 Мехмед бавареца

    17 0 Отговор
    Ако искаш щрудели, има в Багдад.
  • 3 Скоро

    31 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гюнтер Германеца":

    столицата на Германия ще се нарича Мюмюнхен.
  • 4 куку руку ку

    11 1 Отговор
    Какво стечение на обстоятелствата, да печеш щтрудел в кола, която жаргонно носи името на вид хляб.

    Коментиран от #5

  • 5 Джудже

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "куку руку ку":

    Всъщност буханка в буквален превод означава хляб във форма на паралепипед (сомун).
  • 6 За малоумниците

    11 1 Отговор
    Видяхте ли че цената на колата има значение.Оборудван Мерджан ща е 20 пъти по скъп..
  • 7 Емил

    1 10 Отговор
    Публикувано във факти.бг: използват този стилен ван... Стилен е без кавички???!!! Та, какъв е стилът му, че нещо не се сещам? Може би - американски комунизмъм, произведен в СССР? Мисири!
  • 8 ели

    6 0 Отговор
    Ако беше в България сигурно щеше д е БМВ, Ауди, Мерседес защото имаме комплекси вечно се стремим да докажем на някой , че сме " нещо" .Който е ходил в Южна Италия или Франция особено в Монпелие рядко ще видете кола да не "чукната" и въобще не им прави впечетление.Когато в Германия видях строяха автмагистрала много Камази на вратите им пишеше TRACK-4 и го коментирах нашите всезнайещи като " ревнаха" , че не е възможно тук въпросът е минимум подържане евтин при покупка, целта е пари да печели защото клинтите не ги интерисува марката на колата а това което се продава.