Last news in Fakti

28 Юни, 2020 11:30 2 043 12

Германия решава за правилата за 5G през есента

  • 5g-
  • германия-
  • huawei

Немското вътрешното министерство е изготвило проектозакон, определящ минималните изисквания към доставчиците на 5G оборудване

Германия решава за правилата за 5G през есента - 1
Снимка: Shutterstock

Телекомуникационните компании в Германия ще трябва да изчакат поне до септември, за да може Бундестагът да постигне съгласие относно правилата за инсталиране на оборудване за бъдещата 5G мобилна комуникационна мрежа, заяви тази седмица правителствен представител. Това предаде Reuters.

Някои депутати във Федералната република твърдят, че китайският Huawei представлява заплаха за националната сигурност и искат да го изключат напълно от 5G инфраструктурата в страната. Коалиционното правителство на канцлера Ангела Меркел обаче е разделено по отношение на насоките за чуждестранните доставчици.

„Няма да има решение на кабинета относно закона за сигурността на информационните технологии следващата седмица“, заяви правителствен служител пред Reuters, което означава, че Бундестагът няма да може да обсъжда закона преди лятната ваканция, която започва на 3 юли и приключва през септември.

Вътрешното министерство на Германия е изготвило проектозакон, определящ минималните изисквания към доставчиците на 5G оборудване, които все пак трябва да бъдат „надеждни“.

Под натиска на санкциите, наложени от Съединените щати и предназначени да ограничат доставките на чипове към китайската компания, Huawei се сблъсква с предизвикателства при изпълнението на своите ангажименти към големи 5G клиенти, включително водещите германски мобилни оператори Deutsche Telekom, Vodafone и Telefonica Deutschland.

Великобритания пък преразглежда своето решение, взето през януари, да лимитира оборудването на Huawei в неосновни части на мобилните си мрежи до 35%. Освен това, Обединеното кралство посъветва телекомуникационните фирми да се подсигурят, че разполагат с адекватни запаси от компоненти на китайската компания.

Deutsche Telekom, най-големият клиент на Huawei в Европа, застава срещу всякакви забрани за отделни чуждестранни доставчици. Въпреки това, анализаторите казват, че по-строгите санкции от страна на САЩ могат да подтикнат европейските мобилни оператори да преразгледат отношенията си с китайската компания, независимо от решението на политиците.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пако

    11 1 Отговор
    В цялата тъпотия която ни се поднася,само веднаж се споменава думата:Чипове....... дали е
    случайно???????

    Коментиран от #2

  • 2 На тебе не ти трябва чипиране

    7 12 Отговор

    До коментар #1 от "Пако":

    Ти вече си чипиран. Както в повечето случаи, страха от нещо е много по-опасен от самото нещо. А ти напълни гащите само при споменаването на думата чип, при положение че без да знам къде си, в момента около тебе има поне десет чипа, което е другото наименование на интегрална схема, каквато има във всяка една електроника, при това по няколко броя. Следователно чип не е толкова мръсна и страшна дума, колкото ти се струва. Спи спокойно!

    Коментиран от #3

  • 3 1234

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "На тебе не ти трябва чипиране":

    Ти не знаеш за какво става на въпрос
  • 4 Гост

    12 2 Отговор
    Предлагам експеримент, доказващ безвредието на 5G.Хващаме един отворко, който подкрепя 5G.Връзваме му два телефона на двете уши/ Единият телефон звъни на другия и си говорят докато им паднат батериите. И така по няколко часа на ден, за да ускорим процеса на отразяване върху организма. Ако има вредно влияние, ще си проличи след седмица. Ако няма - всичко с 5G е наред. Набират се кандидати за експеримента.

    Коментиран от #5, #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гост

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "Сульо":

    Ето, вече имаме един хамстер за пробите. Свий се там, при другите мишоци и си чакай реда за лоботомията.
  • 7 Смях

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Първо освен да му прегреят ушите, друго няма да стане! Второ и един до друг да ги сложиш, връзката минава през мрежа. Трето , аз съм съгласен на експеримента, но на твоите уши ще вържем един 2G телефон и един 4G. Ако намерим мрежа, може и 1G , че таплят повече!

    Коментиран от #8

  • 8 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Смях":

    Минават през мрежа но облъчването от електромагнитното поле на двата апарата ще му скапе мозъка. И като гледам май ти вече си участвал в този експеримент. По високото G eна по-висока честота. По високата честота е по вредна.
  • 9 цр39ърц3мхфниеву4я56в3иоя хрнв

    2 1 Отговор
    Германия е с нах-бавния интернет в Европа. Ако прецакат Хуавей, и разчитат на тяхно оборудване само след 5 години, когато 5г то стане масово по света, то германя ще е с най-бавното 5г в СВЕТА! хахахаххаахахаххахахахахаххахахахахахахахаххахаххахаа мъжки полов член за шувенистите

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Лудогорец9

    3 0 Отговор
    Живея в германия и по-скапан интернет никъде не съм срещал!

    Коментиран от #12

  • 12 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Лудогорец9":

    Отиди във франция и ще видиш