Last news in Fakti

30 Септември, 2020 15:48 2 931 4

Наземните тестове на електрическия самолет Rolls-Royce ACCEL завършиха успешно (ВИДЕО)

  • електрически самолет-
  • rolls-royce

Наземните тестове на електрическия самолет Rolls-Royce ACCEL завършиха успешно (ВИДЕО) - 1

Rolls-Royce обяви през декември 2019 г. планове за създаване на най-бързия изцяло електрически самолет в света. Разработчиците от компанията уверяват, че в бъдеще едноместните самолети с нулеви емисии ще могат да летят със скорост 480 км/ч.

Сега компанията обяви успешното приключване на наземните тестове на прототип, наречен ionBird. Дизайнът на бъдещия самолет ACCEL предвижда наличието на три аксиални електродвигателя 750R, със системна мощност 500 конски сили.

Захранването ще се осигурява от батерия с повече от 6000 отделни клетки. Автономният полет на самолета с едно зареждане на батерията ще бъде 320 км. Наземните тестове включваха основно проверка на електродвигателите.

Стартиране на витлото на пълна мощност при 2400 об/мин, оптимизиране на производителността на системата и събиране на данни за по-нататъшен анализ са останалите компоненти от тестовете. ACCEL трябва да извърши първия си полет по-късно тази година.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Филип II

    3 0 Отговор
    RR отново пионери на ръба на възможното към момента. Така както създадоха двигателя на първия авиолайнер Lockheed TriStar. После азиатциите копират и заливат пазарите на ниска цена.
  • 2 Мани мани

    3 9 Отговор
    И батериите заемат по-голямата част от пространството, предвидено за багаж. Полезният товар ще е в пъти по-малко от на нормален самолет. За доставки не го брой. Ще е ужасно скъпо. Само някой да се повози за реклама и до там.

    Коментиран от #4

  • 3 Мани мани

    2 10 Отговор
    На ток само с перка. Височина на полет и скорост са като от преди два века.
  • 4 Hellish

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Мани мани":

    Щото горивото не тежи нали. С тази разлика, че този излита и каца на едно тегло. Батериите ще са в крилата, както са и резервоарите на всички самолети в момента. Не коментирайте теми от които си нямате представа.
    И за този под теб, маняк това е едноместно самолетче за удоволствие. Качваш се забавляваш се правиш някоя маневра и кацаш.
    Нима мислиш, че бензиновите самолети в класа му са много по-силни.
    Не гледай военните самолети от втората световна, там говорим за двигатели с обем по 30-40 литра. Давам за пример P-47 Tunderbolt. 46 литров 18 цилиндров двигател и тегло при излитане 7 тона. Нали се сещаш, че за тези 320 километра които с този самолет ще ти костват 50-100 лева с Тъдърболта ще дадеш 2000 лева за гориво.
    Технологиите вървят, скоро ще могат да се движат с по 700-800 км/ч което е предела за витлов самолет да функционира нормално и ще е с пробег 1000+ км. Просто трябва да е по-голяма машина с повече площ за батерии и две витла.
    Та, няма смисъл от коментари на теми по които си нямаш хабер