Last news in Fakti

28 Януари, 2021 12:27 11 967 49

„Убиецът на флагмани“ Motorola Edge S струва 310 долара

  • motorola-
  • edge s-
  • смартфони

Марката Motorola, собственост на Lenovo, прави поредния опит да си върне предишната слава и да се конкурира наравно с лидерите в индустрията на смартфоните

„Убиецът на флагмани“ Motorola Edge S струва 310 долара - 1

В Китай официално започна продажбата на смартфона Motorola Edge S, който получи добри технически характеристики и в същото време относително ниска цена, започваща от 310 долара.

Новият смартфон Motorola Edge S е оборудван с 6.7-инчов FHD + (2520 × 1080) IPS дисплей с честота на опресняване 90 Hz, съотношение 21: 9 и поддръжка на HDR10. В горния ляв ъгъл на екрана има два кръгли отвора за селфи камерата, която има два сензора с резолюция 16 мегапиксела и 8 мегапиксела (ултраширока камера).

От Motorola се надяват иновацията Edge S да се превърне в убиецът на флагмани, защото технически е конкурентна на топ продуктите на Samsung и Apple и в същото време цената започва от 310 долара.

Хардуерът на смартфона Motorola Edge S се захранва от процесора Qualcomm Snapdragon 870, предоставен миналата седмица и е леко модифицирана версия на процесора Snapdragon 865+.„Убиецът на флагмани“ Motorola Edge S струва 310 долара

Edge S е първият смартфон в света, който разполага с новия чип Qualcomm. Процесорът, направен по 7 nm технологична технология, има 8 ядра, включително едно ултрабързо ядро ​​Cortex-A78, с рекордна, за смартфон, честота от 3,2 GHz.

Новият модел на Motorola, в зависимост от конфигурацията, е оборудван с 6 или 8 GB LPDDR5 RAM и с памет 128 или 256 GB. Задният панел в горния ляв ъгъл разполага с правоъгълен модул за четири сензора на основната камера Motorola Edge S.

Основният сензор е 64 мегапикселов с бленда f/1.7 и поддържа заснемане на 6K видео при 30 кадъра в секунда или 4K при 60 кадри в секунда. Допълнително инсталирани са: широкоъгълен сензор с резолюция 16 мегапиксела с автоматично фазово фокусиране и ъгъл на заснемане от 121 градуса, 2 мегапикселов сензор за дълбочина на сцената с фиксиран фокус и ToF сензор.

Автономната работа се осигурява от 5000 mAh батерия с поддръжка на 20 W технология за бързо зареждане (зарядното се доставя със смартфона). Корпусът на смартфона Motorola Edge S е устойчив на влага и има 3,5 мм жак за слушалки. Екранът има и защитно фолио.

Сензорът за пръстови отпечатъци е разположен на страничния ръб. Има безжични модули NFC, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1 и 5G. Работи с операционна система Android 11. Една от характеристиките на смартфона Motorola Edge S е функцията, която ви позволява да измервате пулса с помощта на предната камера.

Измерването отнема 15 секунди, през които потребителят трябва да погледне камерата. На китайския пазар смартфонът Motorola Edge S ще започне да се продава от 3 февруари, но вече е достъпен за предварителна поръчка на цена в зависимост от конфигурацията.

Модификацията с 6 GB RAM и 128 GB постоянна памет ще струва $ 310, а смартфон с 8 GB RAM и 256 GB постоянна памет е на цена $ 371. Времето на пускането на модела на световния пазар ще бъде обявено по-късно.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 голем убиев

    5 45 Отговор
    Ама той е с Андроид :))

    Коментиран от #4, #45, #47

  • 2 Голям Слон

    48 10 Отговор
    Имам една стара Моторола G6 plus... Ползвам я за навигация и дребни благини: табличка, белотче, туба. Откровено казано, неоправдано е да даваш по 2 хил лева за нещо, което след половин месец е старо. Моторола и Нокия според мен са златната среда: купуваш нещо актуално на сравнително приемливи пари. Караш с него половин година, продаваш го на малко повече от половината цена и слагаш още толкова за следващата слушалка...

    Коментиран от #5, #20, #22, #29

  • 3 да де

    52 4 Отговор
    Спокойно у нас и при най-добрия план който ще ти предложат мошениците на GSM операторите цената ще е поне двойна.
  • 4 Блондин

    40 3 Отговор

    До коментар #1 от "голем убиев":

    Андроида е най-разпространената ОС.

    Коментиран от #19

  • 5 РАДИО ЕЛТО

    25 2 Отговор

    До коментар #2 от "Голям Слон":

    прав си господине ЧОВЕК ТРЯБВА ДА се простира според чергата и възможностите си

    Коментиран от #10

  • 6 бай Шиле

    26 0 Отговор
    А ще може ли да показва кой е ваксиниран и кой не а.....
  • 7 Шпек

    25 3 Отговор
    За сравнение Ксиоми Ми 9Т също 5Г се предлага за 170€?
  • 8 Врачанин

    8 30 Отговор
    На Айфон може да е убиец, ама на Самсунг с тия 6 Gb RAM, няма как да стане. Може само да си мечтае.
  • 9 Телевизор

    30 3 Отговор
    Ква е тая мода с екрани големи колкото таблет. Да правят и нещо до 6 инча...
  • 10 Голям Слон

    24 0 Отговор

    До коментар #5 от "РАДИО ЕЛТО":

    Не си съвсем прав. Трябва просто възможностите и потребностите да съвпадат. :-) Аз имам възможности за телефон, но нямам потребност от 2 хиляди лева в задния джоб на панталона. Имам, например, потребност за къща във високата част на някой хавайски остров, но нямам възможност. Да се върна на телефонната тема. Винаги едното устройство ми е за навигация и забавление, а другото за работа. В едното е карта с данни и втората сим карта (чужда), а другият телефон е български. Даже основният ми телефон не е кой знае какво - note 10 lite. Не виждам смисъл в скъпи телефони. Когато видя, тогава ще си купя.

    Коментиран от #13

  • 11 Загрижен

    15 30 Отговор
    Всичко що е под шапката на Lenovo е тотален леш! Който не вярва, да си даде парите и да се увери.
  • 12 Бахур Бахуров

    5 6 Отговор
    Оппо файнд х2 Нео . Oppo find x2 neo. 12 RAM, 256 rom 👍
  • 13 РАДИО ЕЛТО

    8 0 Отговор

    До коментар #10 от "Голям Слон":

    ИЗВИНЯВАЙ господине взимам си думите назад
  • 14 Ганио

    6 13 Отговор
    Само сони
  • 15 Лост

    17 3 Отговор
    Не се отклонявайте от правата линия. Има само един убиец и той е Ковид 19 😉.
  • 16 Този

    6 46 Отговор
    Айфона си е във собствена лига. Малко е тъпо да се сравняват две коренно различни концепции. Хандроида си е за келешите без пари, които всъщност на годишна база дават в пъти повече, щото сменят по 1-2-3 телефона на година поради простата причина, че предишният забивал. Ето аз съм с Айфон Х взех го нов 2017-та и ще си го влача още годинка две. По 300 лв на година ми излиза, е страшна скъпотия...

    Коментиран от #28, #31, #40, #44, #48

  • 17 Пацо

    14 3 Отговор
    Като имаш кинти си купуваш каквото те кефи и не си задаваш тъпи въпроси и няма драми. Не те кефи и купуваш друго .
  • 18 някой

    25 0 Отговор
    У нас в момента Моторола само,, едж,, е 850 лв. в магазин. едж + е над 1000 .Тоя от снимката как ще струва 500 лв плюс ДДС, не ми е ясно.
  • 19 допълнение

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Блондин":

    В бедните страни.
  • 20 Апъл фен

    4 27 Отговор

    До коментар #2 от "Голям Слон":

    Аз пък съм на схемата: купувам Айфон за 1300 лв (Мини 12), продавам старата осмица за 400 лв, карам 4 години с най-качествената операционна система и си взимам модел 16.

    Коментиран от #21

  • 21 Голям Слон

    34 2 Отговор

    До коментар #20 от "Апъл фен":

    :-) Всеки е намерил своята схема. Дали тя е отражение на неговото финансово и/или ментално състояние - това е тема на отделен разговор. С Apple на този момент приключих! Изгубиха ме тотално, когато спряха да слагат зарядни и слушалки в прескъпите си кутийки, чиято себейстойност едва ли надхвърля 100-150 евро. Ако искам да се позиционирам някъде в Лигата на лигльовците, пак ще се върна към Apple. Имат безспорни предимства, но както обикновено пиша в подобни теми, за мен телефонът си остава основно телефон. Снимам с SLR и DSLR, когато ми се снима. Даже и G6-цата ми стига за сносни снимки навън и вкъщи, когато се наложи. За тубата ми върши повече от отлична работа. За табла, белот и новини - също. Когато обичаш да сменяш такива джаджи на 3-4 месеца, винаги си на загуба и трудно можеш да кажеш коя схема е по-изгодна - IOS или Android. И не е необходимо да класифицираш хората според техния избор. Защото винаги има една група, към която се числя и аз, къде изборът не е въпрос на материален ресурс, а на потребност. Нямам нужда да купувам скъпи вещи, за да се издигам в очите на хората :-) Note 10-ката използвам много като бележник. От него са ми 90% от разговорите. Погледни да видиш колко струва чисто нов. Мога да се обзаложа, че е много по-добър телефон от Х, например. Колко струваше Х, когато излезна? Не ми казвай, знам, защото и такъв имах. Няма значение. Върни се там, където написах за оня другата група хора и направи извод, ако можеш.
  • 22 Гост

    5 16 Отговор

    До коментар #2 от "Голям Слон":

    Не познавам човек, който има смартфон Нокия

    Коментиран от #36

  • 23 Един капитан

    14 2 Отговор
    Аз имам Nokia и съм доволен
  • 24 Шумкарин

    26 5 Отговор
    Като видя някой с нагризаната ябълката, го съжалявам!!! Няма какво да покаже от който и да е друг смартфон. Слаби батерии, никава поддръжка, даже и за снимки не става, има телефони, които правят по-добри снимки. Взех веднъж един айфон за жената, че ме изяде, 2хил.лв. За боклук. Ся съм и казал, по-скъп телефон ще й взема, само да не е айфон....

    Коментиран от #25

  • 25 Шумчо

    6 28 Отговор

    До коментар #24 от "Шумкарин":

    Лъжеш като комунист. Поддръжката на Апъл е най-добрата, снимките с Айфон са най-реалистични, а батерията е супер.

    Коментиран от #26, #30, #49

  • 26 Бокич

    13 4 Отговор

    До коментар #25 от "Шумчо":

    Даа, и бокооооо е най-великия. Що се излага бемомченце??!!!
  • 27 само истината

    2 13 Отговор
    Телефоните Nokia сега са собственост на Microsoft . От началото се пробваха със собствена операционна система, но сега ползват наложилата се Android . И изобщо не отстъпват на средните модели на конкурентите ,и са по евтини
  • 28 Комплексар си

    13 1 Отговор

    До коментар #16 от "Този":

    личи си, да изплащам телефон? Парче пластмаса със жици, алуминий и стъкло. Купува се в брой този който ти харесва и колкото си решил да платиш..
  • 29 Голям пич

    21 1 Отговор

    До коментар #2 от "Голям Слон":

    За мен пък е неоправдано да давам пари за телефон, който след няколко месеца да продам за половината пари. Избирам си телефон който да ми върши работа поне докато батерията му работи нормално, 2-3 години и след това и да го хвърля няма за какво да ме е яд. А да си продам стария айфон за да си купя новия модел, който с нищо значимо не се различава от стария, си е чиста глупост. 6,7 и 8 еднакви. 10, 11 и 12 еднакви. Хубави играчки са айфоните, но много надценени. То и от андроидите има много надценени де. Как да приема, за нормално 6-7 инча, 150 грама телефон да струва повече от 55 инча, 20 кг телевизор ? Не че не трябва да печелят производителите на телефони, но прекаляват с цените на "топ моделите".
  • 30 Зрънчо

    18 3 Отговор

    До коментар #25 от "Шумчо":

    Айфона е много приятен телефон, който втори път не бих си купил. Освен ако не променят много неща по него, което не мисля че ще стане.
  • 31 Ами...

    9 3 Отговор

    До коментар #16 от "Този":

    ...аз си взех Ноте 4. Още като излезе на пазара. И мисля да го търкалям поне още толкова. Ценово сравнен с ябълките ми идва май по-евтинко. А по параметри май биеше тогавашния им модел.
  • 32 Стар Дядо

    21 5 Отговор
    Ползвам Самсунг за мен това е смартфона! Лично мое мнение не го натрапвам на никого.Човека трябва да управлява технологиите а не те да го управляват! А за Айфона ще кажа че най малко не уважителното е че нямат меню на Български език! Езика на най старата държава в Европа!

    Коментиран от #33, #46

  • 33 боже

    1 28 Отговор

    До коментар #32 от "Стар Дядо":

    Как ще сме най-старата държава, като сме създаде през 1878г.

    Коментиран от #34, #35

  • 34 Спас

    10 0 Отговор

    До коментар #33 от "боже":

    И от къде се създадохме през тази година?
  • 35 Стар Дядо

    9 1 Отговор

    До коментар #33 от "боже":

    Някой май е пропуснал часовете по история?
  • 36 Сашо

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Гост":

    Имам nokia 7 plus и нямам никакво намерение да го сменям. Прекрасен телефон, без никакви излишни глупости.
  • 37 Мартин Кръстев

    3 0 Отговор
    Здравейте нокиата не на Майкрософт вече а е тайванска марка като хардуер е здрав телефон но софтуера много куца.
  • 38 Мартин Кръстев

    7 3 Отговор
    Най скъпият за подръжка е ябълката недай си боже да счупиш нещо това е най надценената марка плащаш за газарията иначе производствена цена като xiaomi а и в едни заводи ги правят.
  • 39 Мартин Кръстев

    2 1 Отговор
    То не само телефоните и тв боксовете не си струват парите на aple.
  • 40 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "Този":

    И аз съм така ама с Ксиаоми за 330 лева. Купих го 2018. Върви чудесно, държи много, получава секюрити ъпдейти.
  • 41 Васил

    0 2 Отговор
    Егати лопата
  • 42 Балкански народ

    3 6 Отговор
    Абе къф е тоя смотан телефон,как ще ме гледат в кафето,като го сложа на масата.Добре,че тати тръгна на курс,да поработи 5-6 месеца на камиона,та да ми купи новия Iphone,пък следващия курс ще е за едно БМВ е60-тка за брат ми.Човек трябва да е в крак с модата,без значение какво му струва в материално и морално отношение.

    Коментиран от #43

  • 43 ХХХХ

    3 0 Отговор

    До коментар #42 от "Балкански народ":

    Много мразя разни модерни келеши дето я карат по лозунга "да живей труда на мама и тати на гърба".
    Обикновенно такива като им рухнат работните волове(мама и тати) се превръщат в най-гоемите пиявици и боклуци.
    Описаните от Алеко К. в "Пази боже сляпо да прогледа" са направо цвете.
  • 44 RRR

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Този":

    Ти в кои години живееш бе... Кой андроид забива? Сигурно на майка ти телефона от 2010 година с 64 мв памет
  • 45 DARKNET

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "голем убиев":

    Ама ти с Уиндоус ли го искаш?
  • 46 3223

    0 1 Отговор

    До коментар #32 от "Стар Дядо":

    Най старата държава ама замираща станахме 6 милиона 2 милиона са турци и роми не сме пазар за да пишат на български меню.
  • 47 жгмъц

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "голем убиев":

    хи хи и няма иновативен алуминиев лъскав капак, заоблени приятни ръбове, не прави лилави снимки кат огризката и гугъл картите работят точно хи хи
  • 48 онзи

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Този":

    пък нагризката е за келешите с пари ...голям праз
  • 49 Народния съд

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Шумчо":

    сетне да не ривеш с тая тъпа играчка