Last news in Fakti

20 Декември, 2012 14:37 4 011 0

В САЩ луди по бронирани раници за ученици

  • раница-
  • бронировка

 

Продажбите в САЩ на бронирани раници отчитат сериозен скок дни след кървавата баня в училището „Санди Хук“ в Нютаун в Кънектикът, съобщава Ей Би Си.

Продажбите на специализираната компания Bullet Blocker са скочили десет пъти, разкри Елмар Уй. Той посочи, че предлаганите продукти могат да служат като щит за покриването на главата и други важни органи.

Разположената в Юта компания Amendment II отчита ръст от 500% на продажбите на детски бронирани раници, разкри президентът на фирмата Дерек Уилямс.

Той уточни, че те са насочили към разработването на детски бронирани раници преди половин година след като са получили редица запитвания дали това е възможно.

Компанията Amendment II е специализирана в производството на лека броня от карбон за защита на военните от леко стрелково оръжие.

Бронираните раници на Bullet Blocker и Amendment II се предлагат на пазара на цени между $200 и $300. Те са по-тежки средно с около половин килограм от обикновенните раници. 

Елмар Уй и Дерек Уилямс признават, че предлаганите от компанията продукти не са решение на насилието в американските училища, но все пак са решение.

Amendment II дори планира да дари част от приходите от продажбите на семействата на жертвите от Нютаун.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА