Last news in Fakti

19 Март, 2021 14:20 8 867 5

Google Maps получи дългоочаквана функция за Android

  • google-
  • google maps-
  • dark mode

Dark Mode вече е наличен за картите при всички андроидски устройства

Google Maps получи дългоочаквана функция за Android - 1
Снимка: Google

В последните седмици ви информирахме за няколко новости свързани с едно от най-популярните приложения за навигация – Google Maps, а днес от компанията отново обновиха продукта си и зарадваха потребителите на устройства с операционна система Android.

Така нареченият Dark Mode или тъмен режим, вече е наличен за всички, използващи приложението на Google, след като в последните месеци беше в тестов режим. Освен естетическата функция на тъмния режим, той играе важна роля и при шофиране през тъмната част на денонощието, тъй като значително намалява светлината, която устройството отделя и дори е смятан за доста по безопасен.

Активирането на функцията се осъществява през настройките на приложението, като отидете в частта с теми и изберете “Dark Mode”. За сега не се споменава нищо за това дали обновление ще получат и ползвателите на устройства с iOS, но най-вероятно това също ще се случи в близко бъдеще.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йозеф

    5 4 Отговор
    Това е от няколко седмици...
  • 2 хвала

    9 3 Отговор
    Е браво - най накрая! Дарк мод в 2021 г!!! Страхотно достижение. И Майкрософт и те най накрая успяха. Дарк мод е това - не е шега работа.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Врачка

    3 3 Отговор
    Както казва една моя колежка:
    "The Night Dark & Full Of Terrors"
  • 5 маммма миа

    3 1 Отговор
    ЧУДО, чудо...