Last news in Fakti

19 Април, 2021 11:00 2 357 5

НАСА ще заснеме риалити шоуто "Космически герой" в Космоса

  • риалити шоу-
  • космос-
  • мкс-
  • наса

Очаква се изпращане на победители в кастинга до космическите станции на Луната и Марс.

НАСА ще заснеме риалити шоуто "Космически герой" в Космоса - 1

Космическите изследвания достигнаха етап, когато телевизионните проекти започнаха да излизат на сцената. Тази седмица организаторите на риалити шоуто Space Hero подписаха споразумение с НАСА за започване на подготовката за състезанието.

Space Hero е първото световно кастинг шоу в света, в което участниците се състезават за изпращане в Международната космическа станция. Споразумението беше подписано в понеделник, 12 април, в деня на 60-годишнината от първия полет в Космоса на съветския космонавт Юрий Гагарин.

Рамковото споразумение за дългосрочно партньорство е посветено на разработването на концепция за бъдещо риалити шоу и планове за неговото финансиране. Според говорител на НАСА споразумението в момента има за цел да оцени осъществимостта на подобен проект. Ако бъдат одобрени от НАСА, организаторите на състезанието ще сключат споразумение с Axiom Space, компания, занимаваща се със създаването на търговски модули за МКС.

Шоуто Space Hero ще се проведе на два етапа: глобален подбор на участници за бъдещия полет и 10-дневно пътуване до МКС, по време на което всички събития, които се провеждат в космоса, ще бъдат непрекъснато излъчвани.

Всички земляни над 18 години, които владеят английски език, ще могат да участват в състезанието Space Hero. Първият победител трябва да бъде определен до 2023 г., когато се планира пилотното стартиране на проекта. Първото 10-дневно пътуване до МКС се оценява на 55 милиона долара.

Продуцентите планират да заснемат 15 сезона на Space Hero през следващите 30 години. Очаква се изпращане на победители в кастинга до космическите станции на Луната и Марс.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Банг-банг

    9 2 Отговор
    Тия пък...всичката им наред, че шоу в космоса ще правят. Божкеее...
  • 2 Кака Наска

    2 5 Отговор
    Последни напъни на филмовото студио НАСА да скрие от масите очевадния факт, че Земята е ПЛОСКА. Ако са ви излъгали за формата на Земята, си представете, за какво още са ви промили мозъците.

  • 3 Шляхтиц

    4 1 Отговор
    НАСА има богат в заснемането на филми със сюжети от космоса. Не могат да и се отрекат постиженията.
  • 4 хахахохо

    5 1 Отговор
    Е, това поне го могат, още от 1969
  • 5 Kjl

    2 0 Отговор
    Всичко им е реалити шоу на тия. Друг е въпроса дали МКС изобщо ще съществува след 2025. Тя е международна, ама едните не искат да плащат. Тея с реалитата