Last news in Fakti

5 Юли, 2021 19:18 2 711 5

Nikon представи „кроп“ камера с ретро дизайн

  • nikon

Моделът Z fc ще комбинира чертите от 80-те години на миналия век с модерни технологии

Nikon представи „кроп“ камера с ретро дизайн  - 1
Снимки: Nikon

Nikon представи ново попълнение при своите безогледални камери. Моделът Z fc e модерно тяло, базирано на модела Z50, но с външен дизайн от 80-те години на миналия век, заимстван от лентовия Nikon FM2.

Nikon представи „кроп“ камера с ретро дизайн

Камерата се отличава със сиво на цвят тяло, а кожени елементи разчупват и придават нотка класика към визията. Виждаме още механични кръгли бутони за настройка на скоростта, ISO-то, както и отделен бутон за снимане на видео.

Nikon представи „кроп“ камера с ретро дизайн

В задната част можем да открием въртящ се екран, който поддържа и тъч контроли и е с големина от 3 инча. Визьорът също е електронен с OLED панел, идентичен с този при Z50. Що се отнася до техническите характеристики, то можем да открием 20.9-мегапикселов „кроп“ сензор, както и Z байонет, съвместим с всички нови безогледални обективи.

Nikon представи „кроп“ камера с ретро дизайн

Апаратът може да се похвали още с 11 кадъра в секунда, както и заснемане на видео с 4К резолюция и 30 кадъра в секунда. Цената на тялото е 960 долара, а в комбинация с обектив NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR, тя нараства до 1100 долара.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    3 3 Отговор
    предпочитам огледално-рефлексни. открай време. пък макар и цифрови вече. ;)

    Коментиран от #5

  • 2 Емил

    4 1 Отговор
    А цветна лента снима ли? Щото имам едно-две изостанали филмчета на ORWO.
  • 3 Зенит -Йе

    0 5 Отговор
    Японцъте на окрадаа и на фитоапаратъй
  • 4 Носталгия

    11 0 Отговор
    Едно време всичко , коли, апарати, имаха индивидуалност и душа, хората ги обичаха и пазеха сега е само шир потреба, нормално ретрото да е отново на мода.
  • 5 куку руку ку

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "пешо":

    Няма нищо по-хубаво от това, да виждаш обекта директно през оптиката, а не на някакво дисплейче.