Last news in Fakti

8 Септември, 2021 17:52 3 125 16

WhatsApp няма да поддържа по-стари смартфони

  • whatsapp-
  • google-
  • android-
  • ios

Приложението ще спре да работи на устройства с определени версии на различни операционни системи

WhatsApp няма да поддържа по-стари смартфони - 1

Преди около 2 месеца от Google обявиха, че спират поддръжката на някои смартфони с по-стара операционна система, а сега със същия ход от WhatsApp уведомяват, че приложението им няма да е актуално при някои по-стари операционни системи.

В следващите месеци, потребители, които използват смартфони или други устройства с Android 4.0, iOS 9 или пък KaiOS 2.5.1 няма да могат да използват WhatsApp.

Най-вероятно промяната няма да засегне много хора, имайки предвид, че това са устройства, които са представени преди над 10 години и включват модели като iPhone 4s, Samsung Galaxy и други подобни от тези години.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Komapak

    4 3 Отговор
    Е то има ли живи такива?! 9583
  • 2 321

    10 1 Отговор
    Мисля, че е по-коретно да се каже, че по-старите телефони няма да поддържат уотсап, каквото и да означава това.
  • 3 Голям Слон

    17 3 Отговор
    Логично! Това е пазарната логика: ще спра програмно да те осигурявам, за да се подсигуриш хардуерно. И за нас добре, и за производителите на телефони добри. За кредиторите също. Само купувачът е прецакан: все така го следят и подслушват, като всичко си казва доброволно, а същевременно си плаща, като поп.

    Коментиран от #4, #9

  • 4 Маринов

    10 4 Отговор

    До коментар #3 от "Голям Слон":

    Купувачът като е тъп да си дава парите за такива устройства.Джипко бибитков цяла държава ръководи с десетгодишно телефонче.Аз цялата си фирма с 17 годишно с монохромен дисплей.Работя така че клиентите да ме търсят,не аз тях.

    Коментиран от #8

  • 5 Нова не пълна, стара новина

    3 0 Отговор
    Отдавна whatsapp не се обновява на по-стари версии на андроид. Ако имаш елементарни познания, можеш да направиш първа инсталация на по стара версия на whatsapp и забраняваш авто обновяването, а можеш да флашнеш телефона с мод ос.
  • 6 Безимен

    5 0 Отговор
    Така навремето съсипаха и скайп
  • 7 КРАДЦИИИ

    4 0 Отговор
    КРАДЦИТЕ КАТО БОЙКО ХОДЯТ СЪС СТАРИ САПУНЕРКИ КОИТО ЩЕ ИМ ГИ ПРИБЕРАТ В ЗАТВОРА !Публикувано във факти. Разнобой! Работодателите се обявиха против увеличение на минималната заплата
  • 8 Голям Слон

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Маринов":

    Даде възможно най-неудачният пример. И телевизорите ти във фирмата и у вас какви са? CRT? Стари, изпитани, работещи? Предполагам и с Перла 05 перете още вкъщи. А дали караш стара жигула? Или може би железен Опел Кадет "капка"? Ползвай каквото ти се ще. Аз коментирам какво правят корпорациите с технологиите и потребителите. Искам или не, прогресът или регресът продължават. Съмнявам се да ръководиш фирма с Win95 и Office 6, но това е друга тема.

    Коментиран от #11, #16

  • 9 куку руку ку

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Голям Слон":

    A иначе реват за въглеродни емисии... защо трябва да си сменям стария телефон, след като работи? Защо трябва да купувам периодично устройство, само заради едната подмяна?
  • 10 Гост

    6 0 Отговор
    KaiOS не излезе ли преди 4 години?
    Кое се определя като стар смартфон? На 5 години ли, на 3 ли, или като излезе от магазина и вече е стар и не поддържа нищо?
    Нарочно ги обявяват за стари, за да има търсене на нови и нови. Скоро ще трябва през ден да си сменяте телефона, защото онзиденшният ще е обявен за стар и няма да може да прави нищо.
    Ще почнат да излизат от срок на годност, по-бързо и от киселото мляко.
  • 11 Гост

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "Голям Слон":

    Това, което правят корпорациите с техническият прогрес, се нарича манипулация на обществото с цел забогатяване.

    Коментиран от #12

  • 12 Голям Слон

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    А кое се прави за благото на обществото? Ваксинирането ли? Хайде стига глупости. В крайна сметка в този живот всичко се прави за пари. Нормално е. И умишленото състаряване на техниката е нормално. Не е нормално, че човек и скъпо нещо да купи, почти същото дередже е - скъпо и калпаво нещо. Доказателство за това колкото щеш. Всеки сам иначе избира какво да гледа, кара, слуша, облича. Никой не ти е натрапил мобилен телефон или каквото и да било друго, нали? Точно за това написах по-горе: чувствайте се свободни да имате онове, което искате и онова, което можете да си позволите :-)

    Коментиран от #13

  • 13 Гост

    5 3 Отговор

    До коментар #12 от "Голям Слон":

    Все едно слушам чичо Васко, кварталният електротехник. Той ремонтираше бойлерите така, че след месец пак да го потърсят, за да имало работа за него. Същото мислене на дребният тарикат, но обвито в корпоративен костюм. Е, сега вече е нормално.

    Коментиран от #14

  • 14 Голям Слон

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    :-) Четете избрани моменти от това, което пиша, и си ги тълкувате без изобщо да влагате някаква мисъл. Всичко, което се опитвам да кажа, е че всеки сам за себе си решава какво и кога да сменя. Никой не ви слага нож на гърлото и да ви кара да ползвате нещо, което не искате. Освен топломерите :-) Скоро и ваксините! Щом някой го устройва Nokia 1110 и има проблеми с параноята, сравнявайки се с БМБ - това е негов проблем и проблем на психотерапевта му. Нормално е всичко да се прави за пари на този пазар. Ненормално е да го отричаш. Ако виждате някакъв заговор в това, че някой се опитва да ви измъкне така любимия Андрод 4.4.2, като ви прави неизползваема версията на WUM - това също си е ваш проблем. За разлика от топломерите, водомерите и ваксините, тук всичко е доброволно. Е, не съм много прав. Топломери и водомери също се сменят на някакъв срок без значение дали работят :-))) Корпоративни заговори, какво да правиш?!

    Коментиран от #15

  • 15 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "Голям Слон":

    Май ти сам не се усещаш какви ги пишеш. Как да не принуждаваш хората да си сменят телефоните, като им отнемаш функциите, за които са си ги купили? Човека си купил смартфон за да рови в нета, но след 4 г някой го обявява за стар и край - няма как да се свърже с интернет. Това какво е, ако не принуждаване да си купиш по-нов модел?
  • 16 Старото е вечно

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Голям Слон":

    От къде знаеш???