Last news in Fakti

6 Октомври, 2021 12:47 8 532 16

Тротинетка, развиваща 100 км/ч (ВИДЕО)

  • ел.тротинетка-
  • скутер

Разработването на скутера S1-X се извършва от италианските компании YCOM и eSC

Тротинетка, развиваща 100 км/ч (ВИДЕО) - 1

През 2020 г. се зароди проектът eSkootr Championship (eSC), отбелязващ първата в света серия състезания за градски мобилни превозни средства. Първото състезание ще се проведе между 30 участници, всеки от които ще използва специално проектирано устройство - електрическа тротинетка S1 -X.

Разработването на скутера S1-X се извършва от италианските компании YCOM и eSC, които преди време си сътрудничат при проектирането на високоскоростен автомобил Volkswagen за участие в международните състезания за изкачване на връх Пис Пийк, разположен в Съединените щати (Колорадо).

Новият S1-X има компактно, аеродинамично оформено, леко шаси, изработено от въглеродни влакна и подсилено с алуминиеви вложки, необходими за компонентите на окачването.

Тротинетка, развиваща 100 км/ч (ВИДЕО)

Два електродвигателя (отзад и отпред) имат мощност 6 kW. Автономната работа на устройството се осигурява от 1,5 kWh батерия, проектирана и произведена от Williams Advanced Engineering. Скутерът тежи само 35 кг.

Дизайнът на предаване на въртящия момент осигурява на S1-X повишена стабилност при шофиране чрез оптимизиране на баланса на мощността между предните и задните колела.Водачите трябва да бъдат обучени да използват напълно мощността на S1-X и да достигнат скорости от 100 км/ч.

Има и краткосрочен преход към режим на увеличена мощност, който увеличава ускорението с 20% в сравнение с номиналната стойност. Към днешна дата 16 състезатели вече са тествали скутера S1-X за първи път в подготовка за първото състезание по eSkootr.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й‼

    11 2 Отговор
    Да си дойдем на думата за МПС и ЗзДП‼️

    Коментиран от #2

  • 2 Гошето

    7 14 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й‼":

    Само завиждаш, щото тоя стига до другия край на София за 30 стотинки...

    Коментиран от #3, #7, #9, #10

  • 3 БАЙ Х@Й‼

    32 3 Отговор

    До коментар #2 от "Гошето":

    Дреме ми за 30-те стотинки ‼️ Ама НЕ искам мен да съдят когато такива ми се наврат под колата ‼️
  • 4 Пучо Капучо

    23 0 Отговор
    Ъхъ...със 100 км/ч изсипеш ли се от туй нящо...и нема нужда от кремиране после, готов си, приготвен си...

    Коментиран от #13

  • 5 Само

    21 0 Отговор
    за потенциални само убийци !
  • 6 Каскадьор

    16 1 Отговор
    С такова нелепо творение и с 30 км/ч можеш да си нанесеш сериозни щети.
  • 7 Сатана

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гошето":

    Е,веднъж може и да не стигне .
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Тошето

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гошето":

    Аз с моя ве осмак стигам за 30 лв, но не му завиждам.
  • 10 БАЙ Х@Й‼

    14 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гошето":

    Не ти пожелавам да изпиташ в София, това което аз във Варна‼️1. ВелосиПЕДАЛ кара по тротоара, изпреварва ме и свива на ПЕШЕХОДНА пътека пред колата ми ‼️ 2. Зрял мъж с ЕЛ.скутер изниква до огледалото ми из зад колите в момент когато се престроявам в съседна лента ‼️ .... Не отдавна имаше репортаж как само видеорегистратор на задния автомобил спаси водач на МПС заради подобно ПТП с ЕЛ-ка, май беше в София‼️
  • 11 Делта вариант

    19 0 Отговор
    Моторчета, тротинетки и колелета! - Носете ярки дрехи! Уязвими сте! Колите са по-яки, независимо от вината.
  • 12 Брато

    6 0 Отговор
    Много ме кефи как намирате някакъв клип в Youtube, отпреди повече от половин година и си правите "статия" по него.
  • 13 бравос

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Пучо Капучо":

    абсолютно съм съгласен....,няма да измислят по сигурен колан или въздушна възглавница примерно ами летящ скутер....супер....няма що...
  • 14 Машала

    7 0 Отговор
    Донорите се увеличават драстично! С тротонетка и колело с 100 км/h без светлоотразителна жилетка, без каска и предпазни средства. То и сега си е страшничко. Като шофьор направо ме е страх да се движа из града. А гледам, че вече нощно време пътуват така и между селата. После шофьора виновен, че не е гледал!
  • 15 един от многото

    3 0 Отговор
    Нова , ключова придобивка за самоубийци!
  • 16 TRIF

    2 0 Отговор
    Абе защо нищо не казвате за Формула 1, ралита и дербита с автомобили и мотоциклети? Там риск няма ли? Там хора на загиват ли?
    Ясно, че 100км/ч. е твърде много за подобно возило, но може да се окаже по безопасно от запален болид нацепен в предпазната ограда или автомобил скочил е дерето щото е изтървал завоя.
    Това което е ценно в статията за мен са техническите решения които се използват за преодоляване на определени проблеми в тази насока.