Last news in Fakti

1 Ноември, 2021 12:23 4 166 4

В ОАЕ изграждат най-големия аквариум в света

  • аквариум-
  • оае

Аквариумът на парка SeaWorld Abu Dhabi ще побира до 25 милиона литра вода

В ОАЕ изграждат най-големия аквариум в света - 1

През 2022 г. в столицата на Обединените арабски емирства ще бъде пуснат в експлоатация нов морски парк, в който ще се помещава най-големият аквариум в света. Морският тематичен парк SeaWorld Abu Dhabi се намира на остров Yas Miral и ще се състои от няколко уникално проектирани зони. Посетителите ще могат да се запознаят с различни видове обитатели на морските дълбини, които са в естествената им среда.

Общата площ на пететажния туристически център ще бъде 183 хиляди квадратни метра. SeaWorld Abu Dhabi ще бъде домакин на най-големия и най-обширен аквариум в света, дом на над 68 000 морски обитатели, включително акули, разнообразие от морски риби и морски костенурки. Сред планираните атракции за посетителите ще бъде на разположение интерактивно пътуване с визуални ефекти от Северния до Южния полюс.

В ОАЕ изграждат най-големия аквариум в света

Аквариумът на парка SeaWorld Abu Dhabi ще побира до 25 милиона литра вода, а посетителите ще могат да наблюдават живота на морския живот през огромен прозорец, чиято височина ще бъде 20 метра и ще заема няколко нива. Панорамният прозорец ще има собствено име - "Безкрайна перспектива".

Първият специализиран изследователски и спасителен център в ОАЕ, SeaWorld, ще бъде разположен в непосредствена близост до SeaWorld Abu Dhabi. Тук ще стартира образователен проект за изучаване на живота на обитателите на океана.

В ОАЕ изграждат най-големия аквариум в света

Според ръководителя на компанията за развитие на остров Yas Miral, появата на морския парк SeaWorld Abu Dhabi ще направи острова световен лидер в туристическия бизнес, специализиран в морския живот.

През август Miral обяви завършването на друга фаза от изграждането на SeaWorld Abu Dhabi на метална ограда за морския парк и стоманени конструкции за огромния аквариум. Стартирането на SeaWorld Abu Dhabi е насрочено за 2022 г.

В ОАЕ изграждат най-големия аквариум в света


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 112

    18 0 Отговор
    Хората от пустинята правят рай, ние от рая - пустиня!
  • 2 Крадената Пара от Тквата и Сие

    5 2 Отговор
    Е точно там. В Банките им на арабите!
  • 3 Ха ха

    1 4 Отговор
    След 5 години тоя крал да си сложи капза в задника щото няма да има парички.
  • 4 селтак

    0 4 Отговор
    Нема да ода там щото чаршафите не съ ваксани!