Last news in Fakti

3 Февруари, 2022 10:08 4 179 11

Първият в света ултратънък ултрабук без нито един конектор

  • ултрабук-
  • лаптоп-
  • craob x

Дебелината на лаптопа е само 7 мм и е сравнима с тази на смартфон

Първият в света ултратънък ултрабук без нито един конектор - 1

Craob обяви пускането на първия в света ултрабук, който няма физически конектори. Новият лаптоп Craob X е събран в ултратънко шаси - само 7 мм, което е сравнимо с дебелината на смартфоните. Друго предимство на компютъра е почти безрамковият дисплей.

Липсата на конектори позволява на разработчиците на Craob X да намалят не само дебелината на корпуса, но и да постигнат уникално намаляване на теглото на компютъра, което е само 862 грама.

Първият в света ултратънък ултрабук без нито един конектор

За зареждане на батерията и свързване на устройства се използва един вид безжична докинг станция, наречена PortsHub, която е прикрепена с магнит към горния капак на лаптопа. Тя има USB Type-C, USB Type-A, Thunderbolt физически конектори, слот за SD карта и 3,5 мм порт за слушалки.

Техническите характеристики на Craob X, въпреки много тънкото тяло, са доста впечатляващи. Хардуерната база на лаптопа работи на процесор Intel Core i7-1280P от 12-то поколение, с интегрирана графика Intel Iris Xe. LPDDR5 RAM е до 32 GB, а вградената памет на SSD е до 2 TB.

Първият в света ултратънък ултрабук без нито един конектор

Ultrabook Craob X е оборудван с безрамков 4K UHD дисплей с диагонал 13.3 инча. Предната камера е разположена в дупка в горния център на екрана. Безжичната комуникация се осъществява чрез технологията Wi-Fi 6E.

Капацитетът и животът на батерията не са посочени. Разработчиците обещават Craob X да навлезе на пазара в близко бъдеще, но точната начална дата на продажбата и цената на лаптопа все още не са обявени.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Руснаците четат и псиват

    7 19 Отговор
    Много изостанаха горките. Сега като им спрат и чиповете и нета, ще виреят като палма в Исландия.
  • 3 Иновативно

    6 9 Отговор
    Моя телефон е 7мм със втория по бързина процесор и 4500mah батериа която е вградена във телефона а не прикачена с магнит(външна). Имам и предна 2.5мм 20MP селфи камера(най малката видима) . Като бонус е със ново поколение рам памет и паметта на записване е такава а цената за модел 8/256 беше 630лв. POCO F3 екрана е AMULET E4

    Коментиран от #4, #6, #9

  • 4 селски

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "Иновативно":

    Стига се хвали
  • 5 joro

    5 3 Отговор
    Да живее глобалното затопляне ,долу зелените терористи.
  • 6 Не бях виждал

    13 0 Отговор

    До коментар #3 от "Иновативно":

    AMULET E4 екран, нито дисплей. Но колко си неграмотен, това от написаното от теб се вижда ;)
  • 7 ганю

    11 3 Отговор
    Нещем ги новите лаптопи, бичим си със старите, дебелите, да им чуеш венилатора как хърка и електрички нещем!
  • 8 iShit

    9 3 Отговор
    Айде и тия дават идеи за иноваторство на плагиатите - Apple.
  • 9 Освен да пишеш, се научи и да четеш

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Иновативно":

    Това отзад на капака е само зарядното. Батерията cи е вградена в лаптопа.

    Предполагам, че както изходът за слушалките, така и USB портовете и четецът на карти могат да се ползват дори, когато докинг станцията не е закачена физически към капака, а се намира на няколко метра от лаптопа, защото така или иначе комуникацията е безжична.

    Докинг станцията се залепва за капака само, когато е необходимо зареждане.
  • 10 Ясно ми е че сте книжни плъхове

    0 6 Отговор
    Явно неграмотния е много по high tech от вас. От години съм на ясно със последните технологйи и какво точно преставляват + че вече имам голяма част от тях. За непосветените грамотни хейтъри удаволствието да направат забележка за запетая е духовно извисяване

    Коментиран от #11

  • 11 Голям Слон

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Ясно ми е че сте книжни плъхове":

    И какво като имаш голяма част от тях? Направиха те по-умен? По-независим? По-красив и обаятелен? Не, направиха те РОБ! Сега и една задължителна ваксинка, като ти сложат.... Тъкмо, ще си изпращате пингове - ти и глистите!