Last news in Fakti

8 Март, 2022 20:21 16 642 66

Apple представи новия iPhone

  • apple-
  • iphone-
  • iphone se-
  • se3

Третото поколение SE дебютира на първото събитие за 2022 година

Apple представи новия iPhone - 1

Точно две години след премиерата на iPhone SE2, Apple представи и третото поколение на бюджетния смартфон, който не се отличава значително на външен вид от своя предшественик. Устройството е запазило дизайн, познат ни още от iPhone 7 с черна предна част и традиционния Home бутон и стъклена задна част с отвор за камерата в горния ъгъл. Устройството се предлага в черен, бял и червен цвят.

Промените са съсредоточени върху хардуера на iPhone SE3, където можем да открием новия процесор на Apple A15, както и модул за 5G свързаност. Камерата е с 12MP сензор с нова Deep Fusion технология и поддръжка на Photographic styles, заимствани от iPhone 13. Предната камера остава същата като при второто поколение с резолюция от 7MP.

Apple представи новия iPhone

Екранът е добре познатият 4.7-инчов LCD панел с класическо съотношение 16:9. Промяна има при използваните материали, като от Apple обещават те да са значително по-издръжливи от тези при предшествениците.

Мястото за съхранение започва от малките по днешните стандарти 64GB. Цените на iPhone SE3 започват от 429 долара в САЩ, което е с 30 долара или около 50лв повече от тези на предишното поколение. Първите поръчки ше се приемат на 11 март, а доставките започват на 18 март.

Apple представи новия iPhone

Заедно с новите устройства, Apple показа и специална версия на iPhone 13 и 13 Pro в зелен цвят. Смартфоните не се отличават с нищо освен цвета си от стандартните iPhone-и, които видяхме през изминалата година и запазват техните характериститки.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нямам Срам

    27 5 Отговор
    Хахаха и Европа в тая криза кои ще го купува като обявата 1500 долара ...
  • 2 Hhhhhhh

    29 7 Отговор
    Не съм фен на марката
  • 3 xaxa

    23 9 Отговор
    Xaxaxaxaxaxa 430 долара за тфа? Хахсхахахаха! Тез за баламурници ли на имат?! Хахахаха

    Коментиран от #7

  • 4 Петран

    30 26 Отговор
    Не знам, колегите ми масово си взима служебни айфони и макове, а не са кифли, предимно хора на средна възраст са. Пък и китайците масово предпочитат Айфон. За Европа да не говорим. Май гроздето е кисело.

    Коментиран от #6, #9, #62

  • 5 Епъл фен

    20 4 Отговор
    Трагедия………
  • 6 хаха

    29 8 Отговор

    До коментар #4 от "Петран":

    Хаха излез от филма бееее-ееее-е. Само ябълката можа да пусне нов телефон от старо поколение и зомбираните през годините да им го купуват. Вижте го! ако ще и А20 да му шибнат пак ще си е същото дръвце. Връщат ни назад във времето с тез лсд-та и ... абе подигравка голяма направо е.. авка
  • 7 Иван

    14 21 Отговор

    До коментар #3 от "xaxa":

    Пърформънса задминава повечето дроидски флагмани, а е бюджетен модел. Гроздето е кисело май.

    Коментиран от #12, #15

  • 8 Дзверцов

    6 8 Отговор
    Е като не продават масово на матрьошките, кой балъци ще купуват щайги по 1500 долара?
  • 9 Само Галакси

    16 9 Отговор

    До коментар #4 от "Петран":

    Акфон е за изнежени момченца като тебе,нууубове които си нямат хал хабер от техника...

    Коментиран от #36

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Альоша

    7 12 Отговор
    Тея са почнали да правят егати мощните процесори, направо спукват конкуренцията.
  • 12 хаха

    21 10 Отговор

    До коментар #7 от "Иван":

    Перформънса вика хахахахаха, алоуууу кажи кво можеш повече с тва дръвце?! Орязани пръчки ви пробутват отново и отново а вие се опитвате да оправдаете алчността и гаврите им срещу самите вас:)))) Не е луд тоя де яде баницата хахаха , такива ви обичат :))))))) зомбирани комплексари

    Коментиран от #13, #29

  • 13 Пенчо

    7 15 Отговор

    До коментар #12 от "хаха":

    Киселее гроздето, село. Я си пушни Лили Иванова, да се успокоиш. Какво мислиш за Путин? В службата телефонът ми е в якето, разговорите ги приемам на компа, примерно. Интефейсъът е прекрасен, бърз. Колегата е с Линукс, нещо не му работи шерването на екрана, предполагам и Анроида е така - все нещо не работи.

    Коментиран от #17

  • 14 Fly

    12 3 Отговор
    Изглежда като айфон 7 наистина. Това ли им е бюджетната серия, защото ако е така значи нещо не е наред с тях. Имам и 7 и 12 и взеха да ми писват. Все едно и също, дано измислят нещо по-различно.

    Коментиран от #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Лисан

    3 11 Отговор

    До коментар #14 от "Fly":

    Изглежда като айфон 6, ако ме питаш. А ти външния вид ли гледаш, за да не ти писне? Андроид има проблем със софтуера, голяма мъка е.

    Коментиран от #18

  • 17 хаха

    18 6 Отговор

    До коментар #13 от "Пенчо":

    Ти въобще ако знаеш какво мога с моя ще ти се прииска да си сложиш въженцето на врата осъзнавайки колко ограничен и заблуден си бил толкоз години. Всичко върви и е пушка а вие с 5 функции на кръст още бг език не са ви сложили :) с невероятно флегматичния интерфейс живеете 10 г. назад във времето. Пускам си филмчето , решавам да си видя вайбърчето примерно и си го отварям в малко екранче едновременно с филма. Управлявам си удобно с една ръка 6.7 екран а не като вас да разпъвам палец там горе в ляво всеки път. Наистина сте мнооооо заблудени и живеете в някъв ваш измислен свят :)) ама то така е...като сте лесно манипулеруеми зомбита оплетени в мрежата на прикритите алчняри :)

    Коментиран от #22, #23, #38

  • 18 Fly

    10 0 Отговор

    До коментар #16 от "Лисан":

    За ios имах в предвид, но и външния вид не ми се струва никак приятен като за 2022г.
  • 19 xaxa

    14 2 Отговор
    Благодарим, че за поредна година сте такива послушни и наивни овчици! За това ви даваме същите пръчки но малко по-скъпи!

  • 20 Johny Depp

    15 4 Отговор
    Mi mix серията na Xiaomi тикнаха нещата напред с тънките рамки иначе тия, щяха и сега да продават Iphone13 с дизайн от 2016. Samsung наложиха hole punch, да видим ябълката след толкова години закъснение ще пуснат ли и те телефон с прорез в дисплея. Отново след всички естествено!!

    Коментиран от #39

  • 21 Johny Depp

    10 2 Отговор
    Забравих..и камери под дисплея (без прорез) след 5 г. след останалите като откраднат идеята и видят, че се усъвършенства качеството на самата камера под дисплея.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Олеле

    8 14 Отговор

    До коментар #17 от "хаха":

    Да, и като те слушам какъв си ми хакер сигурно най- великото нещо което можеш да направиш на “модерния” си андроид с 6,7” дисплей е да си пуснеш прн хъб. Стига ревахте бе, щом толкова хора си ги купуват айфоните и то хора по умни и заможни от тебе, значи има за какво, а нека са отживелица и “флегматични”. Ти си типичен ганьо: от вида-“в Бг най-големите разбирачи на бмв и мерцедес са хората които карат опел или голф” .като ти е омзан гза и си скъсаняк, не хейтвай нещо което не можеш да си позволиш, щото се излагаш като квартална клюкарка хаххаха

    Коментиран от #24, #26, #48, #49

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 xaxa

    10 2 Отговор
    Какво хакерство те гони?!? Та това си е функция на MIUI на Xiaomi :) една от многото! И кой ти е казал, че аз точно съм нямал и нямам пръчки? Имам две, събират прах и скоро ще ги пускам в ол х май... iphone, apple са пропаганда и не се учудвам, че имат толкова потребители и не казвам, че всички са заблудени и оплетени в мрежата им, но са малко тия където не купуват заради самия бранд.

    Коментиран от #28

  • 26 xaxa

    11 2 Отговор

    До коментар #23 от "Олеле":

    Просто сте попаднали или по-точно са ви натикали в една тясна , но цветна " килия " наречена ios и си мислите, че всичко е събрано в нея ... рисуват ви я в шарени цветове а незнаете дори какво има отвъде нея. Далеч съм от хейта , по-скоро съм критичен спрямо политиката им не към мен а към собствените им потребители. Промиването на мозъци за жалост е лесно постижимо в 21в. а алчните са номер 1 в това отношение. Айфоните в частност са чудесни за хора дето не ползват много функции и мислят да изкарат с него 4-5-6г.

    Коментиран от #40

  • 27 Айде пак

    6 13 Отговор
    Айфона си остава номер едно заради IOS - без бъгове, висока призводителност, user френдли интерфейс.
  • 28 Опаа

    1 10 Отговор

    До коментар #25 от "xaxa":

    Сори ама говориш несвързано..
  • 29 Иван

    4 8 Отговор

    До коментар #12 от "хаха":

    Нека киселее гроздето. То се вижда кой е компексиран.
  • 30 Христо

    11 1 Отговор
    Прав е колегата по-горе, че това е някаква страшна и безумна мода особено сред младите хора. Сина ми мин. година завърши и му подарих така желания айфон за бала но видиш ли нашия решил че вече не му харесва и щял да го продава и да взема друг където си харесал тазгодишен незнам си какъв самсунг като стария му но по нов модел. Мода ли е самочувствие ли търсят с тия айфони незнам и аз но е нещо страшно. Племеницата на един приятел забележете - 12 годишно момиченце събира пари за същия айфон 2200 лв. и как да вразумиш едно дете в случая като то си е втълпило и край?
  • 31 хахаха

    0 10 Отговор
    Има хора дето карат тойоти, дачии, нисани и прочее боклуци. Даже има хора дето карат пижо и насан, за всеки по вкуса и джоба, спора е безсмислен - парите и кефа срещу "Умните" и "непрецаканите" . Спете спокойно, нито по-умни, нито по-богати ще станете. На клавиатура сте като на жена ви метлтата - яростни.

    Коментиран от #32

  • 32 хаха

    12 2 Отговор

    До коментар #31 от "хахаха":

    Имам Subaru, изкарвам и добри пари и това някакъв критерий ли е за вас или не можете да повярвате и приемете, че има мнения различни от вашето на хора добре обезпечени? Абе вие сте нямам думи...щом си мислите, че хората не си вземат пръчки само , защото не могат да си го позволят и тем подобни. Епъл някакъв еталон ли трябва да е? Спете спокойно ... мили овчици!

    Коментиран от #41

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Алекс

    2 9 Отговор

    До коментар #9 от "Само Галакси":

    Точно, топ разбирачите си купуват само китайски андроидчета от AliExpress.
  • 37 1234

    7 3 Отговор
    Ако някой ми го подари ще го продам и ще си купя самсунг
  • 38 Лъжеш шумчо

    1 6 Отговор

    До коментар #17 от "хаха":

    Доста глупости каза, лъжеш като комунист. Смяната на екрана на айфон става с плъзгане от долу нагоре, а не отгоре, както ти си написал. Ти казваш нещата наобратно, нарочно ли е?

    Коментиран от #42

  • 39 Михаел

    0 6 Отговор

    До коментар #20 от "Johny Depp":

    Защото имаме безотказен FaceID. Вашата технология още не може да създаде такова нещо.
  • 40 Урсула

    1 7 Отговор

    До коментар #26 от "xaxa":

    Знаем какво има в нев, малък спретнат код, оптимиране, тестван, работещ. А вие знаете ли какъв сбирщайм е кодът на андроид и колко рам взима тази ламя за нищо.
  • 41 Аспарух

    3 6 Отговор

    До коментар #32 от "хаха":

    Впъл е това, от което всички копирате. Отворете си интерфейса и кажете кое не е крадено, като започнем от часовника на началния екран и свършим с подредбата на приложението за снимане. За неразбиращите Апъл е статус-символ, за ценитвлите е майсторлъка е изпипванетона детсйла.

    Коментиран от #46

  • 42 хаха

    7 0 Отговор

    До коментар #38 от "Лъжеш шумчо":

    Не ти говоря за никва смяна на екрана , заблуден! Лъжците са тез де ви пробутват една и съща фалшива илюзия всяка година. Единден ще го разберете..а до тогава продължавайте с вашите спретнати кодове то си е зя ваша сметка. Успешен ден :)
  • 43 Руслан

    4 7 Отговор
    Във фирма IBM дават служебни телефони iPhone, не Андроид, защо ли. Предполагам така е и в другите фирми. Гледам напоследък и служителите, които не харсват америка и се числят към болшевишкото племе започват да залитат по Айфон. Просто не можеш да избягат от хубавото.
  • 44 Джони

    3 6 Отговор
    Красивият дизайн е вечен.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Някой

    7 4 Отговор

    До коментар #41 от "Аспарух":

    Само дето са малко назад в технологично ниво.. Миналата година сефте пуснаха 120hz дисплей, а иначе още чакаме Multi tasking или always on display.. Неща, които андроида отдавна поддържа. И да не кажеш, че говоря наизуст - бях с айфон 4г, преди да мина на андроид. Не е перфектен андроида, но за вече 2г с него съм доволен. Има какво да се желае, но когато за 700лв си купуваш флагман, не може да не си доволен. При айфон ти трябват над 2к за флагман. И не, не че не мога да ги дам, просто не искам, а и няма смисъл. На кого да се показвам с айФоня? Нямам кого да впечатлявам, а и на никого не му пука хората с какъв телефон са, така че, кой каквото си хареса.
  • 47 Пешо

    2 5 Отговор
    Единствено българско меню ми липсва на айфоните, не ми е фатално и английското го знам на изуст, но ще по яко да има български, иначе айфоните са чукове, много съм доволен, 5 год използвах айфон 7, без никакви проблеми, сега си взех айфон 13, а 7 цата си работи и към днешна дата, подарих я на майка ми, така че повечето хеитари на марката съм обеден, че не са се и докосвали до нея. То ясно всеки си има мнение, хубаво харесва ти някоя бангия от 300лв и ти върши работа, няма лошо, защо трябва да хеитиш телефони от 2000+ за да заспиваш спокойно, че не можеш да си го купиш може би.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 мръсния докер

    5 2 Отговор

    До коментар #23 от "Олеле":

    а ве момче , има си хора за всичко, аз бацам по 12ч на порта за 2500лв и мога да си позволя тази боза, но за моите нужди не отговаря, виж на жената зимах такъф щото там е друга работата. иска да си показва ябълката насам натам и в нейните среди и колеги това е мода и се гледа. но за мен е орязан и без достъп до различни функции. пък и ф почивката не можеш да си пуснеш някоя мазна чалгия щото няма как да си я качиш без тяхната боза за синхронизиране. аре че ме чакат чували с захар.

    Коментиран от #50

  • 50 Олелел

    1 3 Отговор

    До коментар #49 от "мръсния докер":

    Хахаха :)))))
  • 51 Олеле

    2 6 Отговор
    Всеки има право на избор. От 2013 ползвам всякакви Андроиди, минал съм през повечето марки и по-скъпи и по-евтини… от 3 месеца съм с айфон, реших да пробвам. Ами сега спокойно мога да кажа , че съм живял 8 години в заблуда :))) не мисля да се върна обратно на андроид.

    Коментиран от #52, #53

  • 52 мръсния докер

    4 0 Отговор

    До коментар #51 от "Олеле":

    Абе ти сериозно ли бе брат Искаш да ми кажеш че тоя телефон ти харесва повече от всеки Андроид Не мога да повярвам че някой мъж може да го каже Ако е някоя Женка да те там са друга бира ама за мъж не мога да повярвам че го твърди

    Коментиран от #54

  • 53 мръсния докер

    5 0 Отговор

    До коментар #51 от "Олеле":

    Аре малко да ма открехнешкак с този ☎ успяваш да си качиш музика чи нии там на работа искаме да си прехвърлим някои чалгичка през Bluetooth и се получават нещата докато с айфон това не може да стане. Особено Имам един колега от едно близко село който ги намира все хубави и мазнички песни и постоянно ми ги качва на телефона.
  • 54 Олеле

    3 6 Отговор

    До коментар #52 от "мръсния докер":

    Не е до кифленското или гъзарията приятелю ;) и аз съм нормален работник като тебе. Просто всичките ми Андроиди работят в началото добре, после почва едно бавене, лагене, камерите замазват не фокусират, искаш да си отвориш фейса то мисли по 15 минути и зарежда. За изпращането на чалгийки не знам, аз слушам рап;) (разбрах, че за блутуута говориш, вярно е не праща на андроид),а и не съм дал 2 бона за айфон имат и по- евтини модели

    Коментиран от #56

  • 55 xaxa

    6 0 Отговор
    Тоя пак почна сам да си пише и да си отговаря с различни никове в опитите да защити прецаканата позиция июкоято е заел и да защитава алчните. Разтроение на личността към един култ! Смятай!
  • 56 Тулипи

    4 1 Отговор

    До коментар #54 от "Олеле":

    Тоз и тоз живее още в 2010 :). Iphone 7 с обновен ios до него слагам Xiaomi mi6 с miui 11 и двата телефона от едно поколение ползвани на макс и mi6 е наравно със 7-цата даже 20% от случаите отваря, жзарежда и се държи по-добре от обновения айфон! Вярваш или не, остави ми поща или нещо да ти снимам клипче или най -добре на живо ама да ти гледам физиономията в въщото време. В началото андроид беше лагав, бъгав... и проблемен това всеки го знае, но за ваше сведение отдавна нещата не са такива каквито си мислите (по скоро както ви се иска да са)

    Коментиран от #58

  • 57 Ванюш

    1 2 Отговор
    Премиерата ще бъде в Русия.
  • 58 Олеле

    0 2 Отговор

    До коментар #56 от "Тулипи":

    Тоз пък в тема за apple, тръхнал xiaomi да хвали 🤣🤣🤣 не знам кой живее в 2010, но изказването ти прозвуча като да идеш в шоурум на мерцедес или ролс ройс и да си хвалиш жигулата хаха виждам че не живееш още в 2010, но явно живееш в свой измислеб свят. То няма лошо де, щом се чувстваш щстлив :))) xiaomi само смарт часовниците и фитнес гривните им стават, да беше казал samsung ,да, те поне могат да правят телефони
  • 59 @@@

    4 1 Отговор
    Мениджър съм в средно голяма фирма.Всички колеги ползват Епъл, сами аз ползвам Ксиаоми, при това не е флагман.Забравих да пиша , че съм мениджър на IT отдела😁.Толко по темата кое става за бачкане и кое за стойки.
  • 60 съжалявам

    2 2 Отговор
    В нашата голяма фирма, клон на една от най-големите и известни IT фирми в света се дават служебни телефони и изборът е само Апъл Айфон. На Андроидите им нямат доверие. Като служителите нямат нищо против, дори тези, които са от провинцията и са възпитани в болшевишкия дух на НРБ. Взимат, свикват и повече не говорят против Апъл.

    Коментиран от #63

  • 61 ааббцц

    2 0 Отговор
    Това "нещо" е като Xiaomi някъде около 2015...
  • 62 деловодител

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Петран":

    Мога да си купя 200 iPhonе. Или 300. Но никога няма да го направя. Защото вкиснато или неузряло грозде наистина не ям. А, ти, с твоята заплата си купи кисело грозде, дъвчи и се усмихвай, че е много вкусно. Ахмак!

    Коментиран от #66

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 един телефон

    3 0 Отговор
    Комплекта на новия модел включва ли самия телефон? За зарядно, случалки и USB кабел знаем, че няма.
  • 65 Тулупи

    3 2 Отговор

    До коментар #63 от "доко":

    Това е само в представите на един заблуден маняк на епъл. Те са си такива :) мислят, че всички предпочитат айфоните ...и че са нещо повече от всички останали, но уви.Не могат да си представят, че наистина предпочитаме андроид ..но то си е за тяхна сметка
  • 66 Ехааа

    0 1 Отговор

    До коментар #62 от "деловодител":

    Добре бе, милионер :))) г-н Рокфелер вие ли сте? Хахха можел той…. 300 айфона. Хаххаха Пич ако си толкова богат, няма да стоиш тука да ръсиш мозък по форумите :))) хората с пари са над тия неща. Мечтател хахаххаах