Last news in Fakti

19 Април, 2022 10:48 1 512 5

Появи се първата кредитна карта, използваща обезпечение с криптовалута

  • криптовалути-
  • кредитна карта

В случай на неизпълнение на задълженията по споразумението, цената на заема ще бъде дебитирана от сметката в цифрови монети

Появи се първата кредитна карта, използваща обезпечение с криптовалута - 1

MasterCard и Nexo пуснаха кредитна карта с криптовалута като обезпечение. Характеристика на картата е липсата на установен кредитен лимит. Вместо това потребителят може да похарчи до 90% от стойността на криптовалутата, с която разполага.

Освен това има система за награди под формата на кешбек в размер на 0.5% във BTC или 2% в токени NEXO. В случай на неизпълнение на задълженията по споразумението, цената на заема ще бъде дебитирана от сметката в цифрови монети. Картата не изисква минимални плащания, месечни такси или такси за неактивност. Няма такса за обмяна на валута за транзакции до 20 000 евро на месец.

За разлика от традиционната крипто дебитна карта, която превръща криптовалутата в пари при покупка, използването на това решение ви позволява да спестите такси при обмен на токени. В началния етап картата ще бъде достъпна за жители на някои европейски страни - списъкът им все още не е публикуван.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Време

    2 2 Отговор
    беше !
  • 2 45678

    4 2 Отговор
    Скоро ще вкарат криптото в регулация , ще стане безполезно и ще изгуби първоначалната си идея.

    Коментиран от #5

  • 3 Ахмет

    2 0 Отговор
    Защо винаги по рекламите слагат Айфон?

    Коментиран от #4

  • 4 Иван

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ахмет":

    Много по-лицеприятни са.
  • 5 CL500

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "45678":

    Грешиш! Регулациите са въпрос на време, но те ще се отнасят до това, борсите да обявяват притежателите на портфейли, да се изгуби анонимността, преводите над определена сума (вероятно над 10 хил долара) да се декларират по начин, че да се следи за произхода на парите, да се облага с данък печалба търговията, ако имаш печалба. С други думи всичко ще стане, като това да имаш банкова сметка в момента, където даваш цялата тази информация. Всичко това ще бъде супер новина, освен, ако не си криминален тип, переш пари, спонсорираш тероризъм и прочие. За обикновения човек - няма проблеми. Обаче с тези регулации истински големите пари и инвеститори ще вкарат трилиони фиатни валути в криптото, а с това и пазарът ще избухне нагоре. Това решение се чака от големите фондове да вкарат парите - регулации и сигурност. Но с всичко това основната разлика на крипто спрямо фиатните хартии се запазва, а именно че се запазва ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯТА! Няма някаква държава да ти печата на килограм фиатни пари без покритие и да определя цената им, както и скимне. Цената на всяко крипто ще се определя от самия пазар, самонагаждане спрямо приложение, проект, използваемост, търсене и предлагане (особено за лимитираните бройки, като Биткойн, Кардано и ред други, които след няколко години ще достигнат лимита на броя си). Това е основното - децентрализацията, която ще липсва при държавните дигитални валути, които ще са само дигитално копие на фиатните и пак ще са централизирани от държавата (ц