Last news in Fakti

2 Май, 2022 11:30 5 555 4

Какво ще се случи с Honda в близко бъдеще

  • honda-
  • електрификация-
  • бъдеще

Три нови електрически платформи до 2030 година

Какво ще се случи с Honda в близко бъдеще - 1

Японската Honda възнамерява през следващите години да произвежда милиони електрически превозни средства на три електрически платформи, една от които, между другото, ще бъде разработена съвместно с General Motors. На първата от тези платформи ще се появи електрически " кей кар" за Япония през 2024 г. По-големият модел на втората платформа ще дебютира в Северна Америка през 2026 г.

Планира се обаче и двете архитектури да се използват за автомобили с други размери. Третата платформа ще бъде средно голяма и ще се появи през 2027 г. Разработката ѝ се извършва съвместно с General Motors и американците, разбира се, също ще я използват в своите модели. Предвижда се и използването на батерии Ultium от GM.

Също така, в близко бъдеще Honda планира да пусне два електрически автомобила на американската платформа Ultium. Първият ще бъде Honda Prologue, а вторият ще представлява SUV с марка Acura. Именно тези автомобили трябва да позволят на компанията да навлезе на пазара в Северна Америка.

Една от обявените платформи ще се казва e:Architecture. Електрическите превозни средства базирани на нея ще се появят през 2026 г. и най-вероятно ще бъдат фокусирани предимно за Китай. Очевидно техни предвестници ще бъдат демонстрираните по-рано концепции e:N SUV, e:N GT и e:N Coupe .

Като цяло Honda обещава да представи най-малко 30 нови електрически превозни средства до 2030 година. През същата година Honda възнамерява да е продала вече два милиона електрически превозни средства. Според ръководителя на марката Шинджи Аояма, 750 000 до 800 000 от тях ще дойдат от Северна Америка, приблизително същият брой от Китай и 400 000 до 500 000 от Япония и „други пазари“.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 556

    4 5 Отговор
    Стават Азиатски Шевролети (Daewoo) с Емблема на хонда
  • 2 Като не могат

    2 17 Отговор
    Нормално. Като не могат да направят двигатели отговорящи на стандартите отиват в небитието. Както и трошливите им дизели. Всичките ги спряха

    Коментиран от #3

  • 3 Специалист

    18 1 Отговор

    До коментар #2 от "Като не могат":

    Не само, че могат ами и техните са най-добрите.Когато беше дизелгейт се разбра, че дизелите на HONDA показват най-малки отклонения от нормите и то само в определен режим на работа - при потегляне, защото тогава мотора е най-натоварен.Трошливи могат да са за бай Ганьо разбирача, който ги е купил на 12 години на реални 200 000км(+ още 300 000) и им сипва масло 10W40, защото си мисли, че това е Гоуф.
  • 4 Монтанчанин

    5 0 Отговор
    Като чета коментарите ми става ясно че повечето са още на една конска сила с прикачено ремарке с четри дървени точила,Хонда е призната марка и е първа в света по производтво на двигатели,четете преди да седнете да пишете глупости или седайте на впрегнатото магаре и марш в гората.