Last news in Fakti

15 Май, 2022 11:30 2 038 2

Алкохол за богати геймъри

  • алкохол-
  • компютърни игри-
  • геймъри

Сакето, специално за фенове на компютърните игри, вече се продава в Япония

Алкохол за богати геймъри - 1

Като цяло, както на японския, така и на световния пазар има много различни продукти, насочени предимно към геймърите. Освен строго профилираните високотехнологични джаджи, това са безкраен избор от енергийни напитки, различни закуски и дори различни сокове, газирани напитки и т.н.

Но в Япония тези неща са особено силно изразени. В Страната на изгряващото слънце има цяла индустрия, която е изградена основно около любителите на видеоигрите. Има специализирани магазини, тематични кафенета и дори хотели за геймъри. Така че появата на спиртна напитка за геймъри беше само въпрос на време.

Базираната в Токио компания SakeBottlers стартира кампания за групово финансиране с цел да бъдат събрани един милион йени. В евроейска валута това се равнява малко повече от 7 000 евро.

Толкова малката (по стандартите на Япония) сума беше събрана за период от само три часа след старта. В същото време остава почти месец до края на кампанията, но сега се знае със сигурност, че сакето за геймъри наистина ще влезе в продажба.

Комплектът ще струва 7 500 йени (55 евро) и ще се състои от две малки бутилки от по 180 милилитра. Все още не е известно дали гейминг сакето по някакъв начин ще се различава от обичайната японска спиртна напитка по отношение на вкуса.

Но дори и сега можем да кажем със сигурност, че в магазините с тематични принадлежности за геймъри, това саке ще се превърне в хит. Единственият проблем за геймърите е, че новата специализирана напитка не е никак евтина.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сако

    4 0 Отговор
    На геймърите им дай кока кола и чипсове, една бира и ще припаднат.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.