Last news in Fakti

16 Август, 2022 18:14 2 327 5

Новите „фордове“ ще прожектират знаци върху пътя (ВИДЕО)

  • ford-
  • технология-
  • знаци-
  • фарове

Технологията ще помага на водачите и другите участници в движението

Новите „фордове“ ще прожектират знаци върху пътя (ВИДЕО) - 1

Така наречените хед-ъп дисплеи не са нови в света на автомобилите и на пазара вече се предлагат такива с диагонал до 24 инча, които да помагат на водача по време на шофиране и да намалят разсейването по време на шофиране. Преди няколко години от Mercedes представиха опционални дигитални светлини, които могат да прожектират различни фигури и схеми по време на шофиране и да подпомагат за най-добра осветеност на пътя.

Новите „фордове“ ще прожектират знаци върху пътя (ВИДЕО)

Сега от Ford представиха подобна технология, която също има за цел да улесни шофьорите като прожектира знаци върху платното за движение. От компанията наричат произведението си фарове с висока резолюция и правят много повече от просто осветяване на пътя. Освен знаци, технологията позволява и прожектирането на пешеходна пътека на места, където маркировката е в лошо състояние.

Новите „фордове“ ще прожектират знаци върху пътя (ВИДЕО)

Фаровете взимат информация от инфотеймънт системата и могат дори да помагат за разпознаването на пътните условия, като например да показват познатата снежинка при риск от заледяване. Знаците могат да подпомагат и другите участници в движението, като освен автомобилите, фаровете могат да правят специални пътеки, които да подпомагат пешеходци и велосипедисти.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 То хубаво

    9 1 Отговор
    Ама като ти изгори лампата искат за цял двигател пари за да я сменят!
  • 2 Местния Козар

    9 0 Отговор
    Той тоя драйвър, като не е видял или е игнорирал поставените до платното и нарисуваните на него знаци, на дали това ще му върши работа.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ртъу

    10 0 Отговор
    Даже и като комп. анимация изглежда калпаво, реално едва ли ще е по-добре...

    И всички тези неща са безполезни глупости докато зад волана седят дебили
  • 5 Пепи

    4 1 Отговор
    Те и сега правят маслени холограми по асфалта.