Last news in Fakti

16 Септември, 2022 13:20 2 205 5

Lightyear 0 се превърна в най-аеродинамичната серийна кола в света

  • lightyear-
  • lightyear 0-
  • аеродинамика-
  • електромобили

Холандците могат да се похвалят с коефициент от 0.175

Lightyear 0 се превърна в най-аеродинамичната серийна кола в света - 1

Холандската компания Lightyear се похвали с постигнат коефициент на съпротивление от едва 0.175. Това е най-ниският коефициент постиган някога при сериен автомобил, хвалят се от марката. Тестовете бяха направени в аеродинамичен тунел в Германия по стандарта WLTP. Резултатите са изключителни сами по-себе си, а от компанията сочат, че са горди с постигнатото.

За сравнение с други електромобили, Tesla Model S например може да се похвали с коефициент на съпротивление от 0.24, докато Lucid Air постига 0.21. Електрическият флагман на Mercedes – EQS постига резултат от 0.20, а концепта EQXX държи рекорда със съпротивление от едва 0.17.

Освен всичко друго, рекорда носи и голямо предимство при шофиране, помагайки за по-добри резултати на пътя и съответно повече километри с едно зареждане. Lightyear 0 може да се похвали с пробег от 625 километра с едно зареждане в комбинация със соларни панели на покрива, които могат да донесат до 70 километра допълнителен пробег благодарение на слънцето. Серийното производство на модела стартира след два месеца, а цените започват от 250 хиляди евро.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 250 хиляди Евро???

    14 3 Отговор
    Нещо да няма грешка? Да не е РолсРойс?
  • 4 незнайко

    5 1 Отговор
    Браво открили са топлата вода след Ситроен DC 19 , 20 , 21 !!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.