Last news in Fakti

24 Ноември, 2022 11:58 1 947 3

General Motors няма да се откаже от ДВГ

  • general motors-
  • gm-
  • двг-
  • двигатели с вътрешно горене

Според ръководството ерата на тези двигатели още не е приключила

General Motors няма да се откаже от ДВГ - 1

General Motors беше един от първите производители на автомобили, който пое курс към електрификация, но за разлика от много конкуренти, няма да се откаже напълно от двигателите с вътрешно горене.

Да, GM иска да изпревари Tesla в продажбите на електрически автомобили, но това не означава, че американският автомобилен гигант ще спре да произвежда автомобили с двигатели с вътрешно горене, както потвърди президентът на GM Марк Ройс.

В разговор с журналисти ръководителят на GM каза, че неговата компания не е готова да напусне "традиционните масови сегменти" на автомобилния пазар, където, както и преди, моделите с двигатели с вътрешно горене доминират с голяма разлика.

„Ерата на ДВГ още не е приключила. Ние няма да се откажем от нашите двигатели с вътрешно горене. Ние продължаваме да сме лидери в сегмента на SUV-та и пикапи с GMC и Chevrolet. Това важи както за пълноразмерните, така и за средноразмерните версии и на други модели от концерна“, каза президентът на General Motors.

В същото време General Motors ще продължи да инвестира в разработването на електрически превозни средства и разработването на системи за автономно управление. До средата на текущото десетилетие американската компания планира да инвестира около 35 милиарда долара в тези две области.

Както Марк Ройс отбеляза в друго интервю, до 2025 г. инвестициите в сектора на електрическите превозни средства ще започнат да дават плодове. „Тогава ще започнем да правим пари от електрически автомобили и маржът ще бъде много добър “, обобщи Ройс.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Накамура

    4 0 Отговор
    Екстра
  • 2 Ами напълно нормално

    2 1 Отговор
    Незнайно защо всички решават, че трябва да произвеждат или едното или другото.

    Точно описания подход е най-правилен. Предлагаш на клиентите от всичко, а те определят какво да произвеждаш. Защото за автомобилния производител няма никакво значение какво произвежда, стига продажбите и печалбите да се увеличават.

    Toyota прави точно обратното - предлага на клиентите си едно ястие и се опитва да им обясни, че те са шефовете и избират какво ще карат клиентите им. Включително се опитват да пробутват скъпи и трудни за преглъщане манджи с водород.
  • 3 така е

    2 0 Отговор
    Янките нагряват Света с глупостите си за Зелени сделки, а те самите ще си карат 8цилиндровите возила. А абдалите, да го....