Last news in Fakti

8 Декември, 2022 17:08 1 617 3

Maserati показа първия си ел. болид

  • maserati-
  • formula e-
  • granturismo-
  • формула-
  • болид

Италианците ще участват във Formula E с него

Maserati показа първия си ел. болид - 1

Maserati показа първия си електрически болид в своята история, точно 96 години след появата на първия болид в историята на марката – Tipo 26, участвал в сезона през 1926 година с Алфиери Мазерати зад волана. Този път компанията ще участва във Formula E през следващата година.

Новият болид се задвижва от електромотори със системна мощност от 476 конски сили, а теглото на целия болид е 840 килограма. Формулата е „облечена“ в син цвят, комбиниран със стикери, емблеми на марката и цветовете на италианския флаг.

От Maserati споделят, че ще използват технологиите от Formula 1 и ще ги прилагат в серийните си автомобили, подобно на много други производители. Припомняме, че наскоро от Maserati представиха електрическото GranTurismo.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 електрически Москвич

    4 6 Отговор
    Ето това е върхово инженерство!

    А тесла не участват в нито един мотоспорт, защото са луузъри. Какво стана с тесла роудстър!? Хихи

    Коментиран от #3

  • 2 Тези са велики

    2 0 Отговор
    Мнаго СТИЛ им дойде последните 10 години
  • 3 Антикомуне

    4 7 Отговор

    До коментар #1 от "електрически Москвич":

    Чакат конкурентите да се доближат до тях. За руснаците не говорим, те са още на етап, създаване на ДВГ, после евентуално на кола и след хилядолетие, може би, евентуално и електрическа кола.