Last news in Fakti

8 Февруари, 2023 12:15 1 426 3

Безопасни ли са слънчевите панели върху соларната ел. кола при катастрофа? (ВИДЕО)

  • sion-
  • sono-
  • слънчеви панели-
  • краш тест

Sion премина първия си краш тест

Безопасни ли са слънчевите панели върху соларната ел. кола при катастрофа? (ВИДЕО) - 1

Германската компания Sono Motors се подготвя за старта на серийно производство на своя соларна кола Sion. Преди това да се случи, обаче, марката трябва да покрие някои стандарти, един от които е за безопасността, както за хората в колата, така и за тези извън нея. Един от най-големите въпроси при соларния модел бе какво ще се случи със слънчевите панели при катастрофа.

От Sono също са потърсили отговор на този въпрос, като подложиха Sion на сблъсък в стена със скорост от 50км/ч. При удара се вижда, че панелите на колата не се раздробяват на малки парченца, което според Sono показва, че колата е безопасна по отношение на слънчевите панели. Това се дължи на използването на панели построени върху полимерна основа, вместо употребата на стъклени такива.

“ След години на провеждане на успешни симулации на катастрофи, ние сме много горди да видим, че нашата соларна технология дава същите удовлетворяващи и висококачествени резултати в реалния живот, ” каза Маркус Волмер, CTO на Sono. “ Искаме нашите клиенти да могат да шофират с комфорта и да знаят, че соларната технология в техния Sion не само зарежда батерията безплатно, но също така се придържа към най-високите стандарти за безопасност. ”

Соларните панели върху Sion могат да добавят до 245 километра пробег седмично при идеални условия. Това освен, че спестява разходи за ток, всъщност позволява на собствениците да зарежда колите си без наличието на зарядна станция. Батерията задвижва един електромотор с мощност от 161 конски сили и максимален въртящ момент от 270 нютон метра. Друг плюс на Sono Sion е цената от 25 хиляди евро. От компанията се надяват да произведат около 257 хиляди бройки през първите седем години на производство.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Механик

    4 2 Отговор
    Обърнете внимание на името на марката и ще ви стане ясно кой бута количката в посока "ходете пеш".
  • 2 Екстра колица

    3 1 Отговор
    е тая, ами кво стана с албанските в Ловеч ?
  • 3 Иво

    4 0 Отговор
    Тези са пълна пирамида! Никакви соно автомобили няма да произвеждат. Само искат пари, пари, пари от инвеститори(балами). Умишлено не допускат инвестиции от големи компании, а основно дребни риби пред които минава номера"Имал си, дал си"