Last news in Fakti

3 Април, 2023 14:36 1 317 2

Ford се отказва от автономните автомобили

  • ford-
  • автономни автомобили-
  • автономни коли

Компанията ще се съсредоточи върху Ниво 3 на самоуправление

Ford се отказва от автономните автомобили - 1

Ford оттегля молбата си за тестване на автономни автомобили в САЩ, след като тя бе подадена през юли месец 2021 година. Не може да се каже, че новината е неочаквана, тъй като през 2022 година, компанията се отказа и от Argo AI, компания създадена съвместно с Volkswagen, която се занимаваше именно с разработката на автономни коли и технологиите за тях.

Компанията не се отказва напълно от тези технологии, но няма да се съсредоточава изцяло върху Ниво 4 на автономност, а по-скоро върху Ниво 3, което се очаква да бъде по-често използвано при личните автомобили. Докато при 3-тото ниво се изисква контрол от водача при определени ситуации и условия, то Ниво 4 предоставя напълно автономни услуги, които бяха предвидени за използване в индустрията на доставките и платформите за споделен превоз.

Все пак на пазара остават и други компании, които разработват подобни технологии, като в това число влизат Mercedes-Benz, които в момента са в най-напреднал стадии на разработки, както и Tesla, чийто автопилот е на пазара от изключително дълго време, но все още е в бета версия и е получил единствено Ниво 2 на автонмоност.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дарк фючър

    7 1 Отговор
    Скоро някой Чат Джи Пи Пи, ще почне да поема контрола над автомобилите докато дедоктринира "шофьорите" и ги подготвя за преход, към новия ред, а който не се съгласи 💥🚗
  • 2 Бен тен

    2 0 Отговор
    Заглавие "Ford се отказва от автономните автомобили"
    Как е възможно да се откажеш от нещо което никога не си имал.
    И аз мисля да се откажа от Наоми Кембъл....😄