Last news in Fakti

13 Април, 2023 16:40 2 857 4

BMW обяви сервизна акция само за 50 коли

  • bmw-
  • сервизна акция

Компанията изтегля 9 седана и 41 SUV-та заради неправилно заварена рамка на седалката

BMW обяви сервизна акция само за 50 коли - 1

BMW обяви изтегляне, което се отнася само за 50 автомобила, включително 10 екземпляра от Серия 3 и 41 SUV-та от моделите X3 и X4. Проблемът е, че автомобилите, включени в кампанията, са произведени с рамки на предните седалки, които може да не са заварени по подходящ начин към релсите на седалките.

Любопитното е, че се прави сервизна кампания за толкова малко коли, като, както вече споменахме, тя засяга 10 единици от серия 3 , произведени между моделните години 2019 и 2021. 330i, 330i xDrive и M340i xDrive са в списъка на засегнатите модели. Той също така включва 35 екземпляра от X3 , произведени през моделните години 2020 и 2021, и пет автомобила X4 от 2021, включително едно X4 M.

Германската компания обяснява, че предните седалки, монтирани на засегнатите автомобили, „може да не са произведени от поддоставчика според спецификациите“. Рамката на седалката (частта, към която са прикрепени пружините и пяната) може да не е заварена правилно към релсите на седалката (частта, която закрепва седалката към пода).

Това увеличава риска от наранявания при инцидент, тъй като ударът може да накара пътниците отпред да се разместят. BMW отбелязва, че проблемът може да засегне и двете предни седалки и че шумът или вибрациите са симптом на този проблем.

До момента няма информация за инциденти или наранявания, свързани с проблема, и за щастие решението звучи сравнително просто. Собствениците на засегнатите автомобили ще трябва да докарат превозното средство до оторизиран дилър на BMW, за да може техник да смени рамката на седалката и облегалката. Проблемът ще бъде отстранен безплатно в рамките на гаранцията.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    5 2 Отговор
    Браво на БМВ. Тук всички произведени 84 Москвича ги върнаха за ремонт.
  • 2 Учуден

    9 6 Отговор
    А за вериги и турбокомпресори и безброй течове кога ще се сетят?

    Коментиран от #3

  • 3 Смеххх

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "Учуден":

    Когато оставиш Дачийката на газ

    Коментиран от #4

  • 4 Дфен

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Смеххх":

    Дачия до сега не е имала сервизна акция за нищо в час ли си българино.