Last news in Fakti

21 Април, 2023 17:32 6 137 25

Плащаме цяло състояние за модерни коли с много функции, а не знаем как се използват

  • автомобили-
  • екстри-
  • екран-
  • инфотеймънт система-
  • навигация

Близо 70% от купувачите на нови коли имат проблеми с използването на новите си автомобили

Плащаме цяло състояние за модерни коли с много функции, а не знаем как се използват - 1

Цените на автомобилите станаха изключително високи и едва ли има някой който не би се съгласил с това. За сметка на това пък, повечето нови коли разполагат с модерни технологии, които предоставят какви ли не функции за подобряване на комфорта и улесняване на шофирането до максимална степен. Оказва се, обаче, че тези функции всъщност могат да са безполезни и то по една проста причина.

Според проучване на Hyundai, 68% от собствениците на нови автомобили изпитват затруднения при боравенето с новите си автомобили. Данните разкриват, че технологии като круиз контрола, асистента за паркиране, Bluetooth връзката и асистента за следене на лентите могат да са изключително трудни за разгадаване.

Така например близо 20% от хората са изненадани с функциите, които изпълняват системата за следене на мъртвата точка и системата за следене на лентата. Проучването сочи още, че някои водачи се нуждаят от около 6 месеца, за да разгадаят всички функции на автомобила си. Въпреки това, около една трета признават, че искат подобрение в навигационните системи, а половината от всички анкетирани искат повече функции за комфорта.

Оказва се обаче, че някои хора изпитват затруднения дори с настройката на климатичната система. Честно казано можем донякъде да се съгласим тук, тъй като само до преди няколко години за това се грижеха няколко класически „врътки“, докато в момента повечето настройки са скрити в различни менюта или подменюта. Безжичните зарядни за смартфони и гласовите команди също са от екстрите, които анкетираните описват като трудни.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    40 7 Отговор
    Лично аз намирам много функции за разсейващи и отвличащи вниманието от шофирането. Освен това съм шокиран. когато самата кола реши да маневрира и забави, а след това воланът и педалът на газта престават да се подчиняват на водача.

    Коментиран от #12

  • 2 1111

    41 6 Отговор
    Голяма част от тези фунции са само, за да платиш повече за колата. Можеш с една стоика от 30лв и телефон да замениш всички гллупости по навигация и андроид ауто бла бла.. Това, което е важно са фунциите за сигурност и най-вече надежността на колата.

    Коментиран от #11

  • 3 Кочо

    26 8 Отговор
    Това вече не е свят! Аман от технологий!

    Коментиран от #17

  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    39 2 Отговор
    Да видиш кой те търси по телефона
    Е РАЗСЕЙВАНЕ, отклонено внимание и ГЛОБА‼️
    Ако решиш да промениш температурата или скоростта на вентилатора на климатика , които се намират в трето подменю на дЕсБлея- няма проблем 🤔🤔🤔

    Коментиран от #18

  • 5 уникум сме

    39 4 Отговор
    Имам съсед които си купи кошник за 60 хилки, и с него за година е минал 500 км...,и го мие с кофата всеки ден
  • 6 Така е

    33 8 Отговор
    Почти всички нови автомобили са с блутут, ама селяндурите са си залепили телефоните на ухото.
  • 7 Пернишкия

    15 6 Отговор
    мечтата ми е Голф 4-ка !
  • 8 Да, така е

    36 3 Отговор
    Но си купуваме нови коли с много функции, защото просто искаме нова кола. А те вървят задължително с така наречените екстри. Ако искаш автоматик например, с определена мощност, и това са ти единствените изисквания, получаваш в пакет още поне стотина глупости, за които си плащаш. Пък ако искаш ги използвай. Производителите на автомобили ни принуждават за това.

    Коментиран от #9

  • 9 Гориил

    16 6 Отговор

    До коментар #8 от "Да, така е":

    За да направят това, те унищожават обществения транспорт и ни правят заложници на четириколесен пират (изпразвайки портфейлите ни и отнемайки ценни часове почивка).
  • 10 ДрайвингПлежър

    28 3 Отговор
    Въпросът не е, че не знаем... въпросът е, че реално не ни трябват!
    Не ги ползваме защото са просто залъгалки!
  • 11 ДрайвингПлежър

    31 6 Отговор

    До коментар #2 от "1111":

    Първия път в който карах активна система за предупреждение за знаците си напълних гащите когато тая дивотия от 140 наби сирачки на 70 заради знак на виадукт - тя не отчиташе снежинката под него. Толкова агресивно намали, че чист късмет имаше дистанция пред задния... Такова псуване не съм имал дори когато някой ненормалник ме засече... 90% от тия системи са всъщност опасни!

    Коментиран от #13, #22

  • 12 ДрайвингПлежър

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Гориил":

    11 коментар е всъщност до теб...
  • 13 Хaхaхaхaх

    14 5 Отговор

    До коментар #11 от "ДрайвингПлежър":

    Aбcолютно вярно. Cъщото е и c трaкшънa при определени уcловия. Вмеcто дa cе измъкнеш, той ти бие cпирaчкa и нaмaлявa оборотите. Е, aко бързaш зa нощните cки нa Боровец, по "добре" изчиcтеното Caмоковcко шоcе имa някaквa ползa. aмa ел. cледене нa знaцие в Бг е руcкa рулеткa cъc зaреден мaкaров.
  • 14 сантос

    7 2 Отговор
    Всяка нова кола трябва да върви с упътване.
  • 15 Старец

    22 2 Отговор
    Абе, дуднеме ние тука старите консерви, обаче излиза от време на време някое проучване в стил, че за 30% от потенциалните купувачи на нови автомобили версията на поддържаната Епъл или Гугъл система е по-важна от характеристиките на двигателя, и работата умира. Все едно не сте чували и виждали припадъците по невероятния софтуер на телевизора на Тесла. Тези джидавки явно наистина са много важни и търсени, щом като всичките автопроизводители вече се трансформират в софтуерни компании и платират някакви милиарди приходи от продажбата на софтуерни услуги и абонаменти. И аз мисля, че това е някакво безумие, но същевременно знам, че съществува безумието Ким Кардашиян да е милиардер благодарение на своите "последователи".
  • 16 Мишо

    3 15 Отговор
    Ако софтуерът не е правен от Апъл е труден за използване.

    Коментиран от #19

  • 17 Пише се...

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Кочо":

    ... - ,,технологии,а не-
    ,,технологий"...!

    Коментиран от #20

  • 18 Наистина!

    12 2 Отговор

    До коментар #4 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Това влизане в менюто,в движение,за да си промениш градусите на климатика е абсолютно досадна и отвличаща вниманието операция...!
    А на старите коли-кефне ти-буташ лостчетоили копчето нагоре,или надолу и готово...
  • 19 Тишо

    18 2 Отговор

    До коментар #16 от "Мишо":

    Ако задкормилното устройство е тъпо,никакъв софтуер не мое да му помогне...!
  • 20 Инди Раганди

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Пише се...":

    Този, вторият е бил римски сенатор преди 20 века.
  • 21 БгТопИдиот🇧🇬

    5 1 Отговор
    местя го за дебилите и лесните им похарчени пари
  • 22 Не знаех, че имат агресивен асистент

    9 0 Отговор

    До коментар #11 от "ДрайвингПлежър":

    Можеш ли да кажеш за коя Марка става въпрос, да си имам едно на ум като карам зад такива. Наистина звучи доста опасно. При мен такива проблеми няма, освен "борбата" за волана с асистента за линиите. Някой сега ще каже да пускам мигачите, да де, ама за заобикаляне на дупки и локви говоря, а не за престрояване.

    Коментиран от #25

  • 23 Класика

    8 5 Отговор
    Това вече го казвам от 5 години!... Никакъв комфорт и помощни средства!!!! Просто спекулантите разбраха че стадото е тотално дало на късо!????!!!!!!,и слагат в колите най ненужните и опасни неща на света,до такава степен ненужни и опасни за шофиране ,че и сапьорите отказват да си имат работа с тях!.... А стадото е гадно стадо и за това си има овчари! Стадото купуваше тоалетна хартия при уж ковида!!!!???? Стадото кара само сиви и черни коли защото му внушават!? Единствено стадото си е виновно за всичките си беди и рестрикции защото ги предизвиква и очаква с трепетен мазохизъм!.... Амин....
  • 24 бързият джо

    7 0 Отговор
    Новите коли ги пълнят със всякакви простотии нужни и не нужни целта е от тях се печелят пари първо при продажбата а след време за ремонта им. Дали с е ползват или не не е интересно производителите на коли си вземат парите останалото не е от значение.
  • 25 Номера на Китайката

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Не знаех, че имат агресивен асистент":

    Потвръждавам казаното от вас, системата за следене на знаците никога не ми е взимала контрол над колата, има отделна система точно като при вас дето се опитва да ме държи в лентата.

    На магистрала при включен круйз контрол има система дето намалява или ускорява в зависимост има ли кола пред вас или няма, по този начин не може да се забиете в колата пред вас, може да се определя и дистанцията за активиране.

    Отделно на това всички тези системи се изключват, имам два бутона за това.