Last news in Fakti

2 Май, 2023 19:13 1 916 3

Apple и Google се обединяват над общ проект

  • google-
  • apple-
  • airtag-
  • проследяване-
  • gps

Двете компании ще създават нова спецификация

Apple и Google се обединяват над общ проект - 1

Apple и Google обединяват сили над нов проект свързан с безопасността на хората. По-рано днес компаниите обявиха, че събират сили, за да се преборят с незаконното проследяване с AirTag и други подобни устройства. Двете компании ще разработят нов стандарт, който ще предупреждава при неоторизирано проследяване.

В предложената спецификация се изброяват редица най-добри практики за създателите на устройства за проследяване чрез Bluetooth, които трябва да помогнат за предотвратяване на "неправилната употреба" на устройствата за проследяване на местоположението, които излагат потребителите на риск от преследване, тормоз и кражба. Както е посочено в документа, нежеланото откриване на проследяване трябва да "открива и предупреждава лицата", когато с тях пътува проследяващо устройство, което е отделено от собственика си, а също така да предоставя инструкции как да се намери и деактивира устройството.

Други компании, които произвеждат подобни устройства за проследяване, включително Tile, Chipolo, Eufy Security, Samsung и Pebblebee, вече са се присъединили към предложения стандарт.

„Тези нови стандарти ще сведат до минимум възможностите за злоупотреба с тази технология и ще намалят тежестта за оцелелите при откриването на нежелани проследяващи устройства. Благодарни сме за тези усилия и с нетърпение очакваме да продължим да работим заедно за справяне с нежеланото проследяване и злоупотребата с него."

"Изградихме AirTag и мрежата Find My с набор от проактивни функции, за да възпрепятстваме нежеланото проследяване - за първи път в индустрията - и продължаваме да правим подобрения, за да гарантираме, че технологията се използва по предназначение", казва в изявление Рон Хуанг, вицепрезидент на Apple за сензори и свързаност. "Тази нова индустриална спецификация се основава на защитите на AirTag и благодарение на сътрудничеството с Google води до важна стъпка напред в борбата с нежеланото проследяване в iOS и Android."


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гупъл

    5 1 Отговор
    На кортежа на гешеф да им купят такова устройство, да не се излагат друг път така.
  • 2 Име

    3 6 Отговор
    "Конкурентите" ще ни спасават, помагат и т.н.
  • 3 Най-сетне

    7 0 Отговор
    Че то иначе си бяха играчки за престъпниците.