Last news in Fakti

3 Май, 2023 18:12 5 330 9

Nokia XR21 е модерен смартфон със здравината на легендарния 3310

  • nokia-
  • смартфон-
  • xr21-
  • 3310

Устройството получава рейтинг IP69K

Nokia XR21 е модерен смартфон със здравината на легендарния 3310 - 1

Ако има нещо с което ще запомним Nokia 3310, то това неминуемо ще е здравината на този телефон, който спокойно можем да кажем, че допринесе за славата на финландския бранд. През последните години Nokia изгуби голяма част от успеха, който натрупа през годините, но отскоро компанията работи усилено да се върне на пазара и сега изглежда иска да го направи, отчасти връщайки се във времената на легендарната 3310.

Nokia XR21 е модерен смартфон със здравината на легендарния 3310

Разбира се, тук не говорим за характеристиките на смартфона, а по-скоро за здравината, която той има. Става въпрос за новата Nokia XR21, която е един от малкото смартфони на пазара, получили рейтинг на издръжливост IP69K. Това означава, че устройството може да издържи на вода с налягане до 100 бара при температури достигащи до 80 градуса по целзий или с други думи, на теория може да оставите смартфона в съдомиялната машина и после да продължите да работите с него, макар съвсем да не препоръчваме да го правите.

Nokia XR21 е модерен смартфон със здравината на легендарния 3310

Нетипично за повечето смартфони от този тип, тук външният вид съвсем не издава издръжливостта му. Екранът е 6.49-инчов с Gorilla Glass Victus. Процесорът е Snapdragon 695, а софтуерът е Android 12. Устройството може да се похвали още с 64-мегапикселова камера, заедно с 8-мегапикселов сензор за широкоъгълната камера. Батерията е с капацитет от 4800мАч и поддържа 33W бързо зареждане.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бат' Тонка

    21 20 Отговор
    Само на хартия са добри новите им телефони. Който ги е ползвал знае за какво говоря.

    Коментиран от #4, #5

  • 2 Гост

    19 1 Отговор
    Имал съм 3310...легендарна машинка беше....2002...3 мисля че беше...за времето си беше чудесен...
  • 3 Малко е късничко вече

    11 6 Отговор
    евро автофирмите и тях ги чака същото.
  • 4 Джон

    3 19 Отговор

    До коментар #1 от "бат' Тонка":

    Е, нали са Андроид, има ли значение каква е обвивката?

    Коментиран от #6

  • 5 гост

    5 20 Отговор

    До коментар #1 от "бат' Тонка":

    Пълни дървета,още с първото хващане в ръка и останаш с такова усещане.
  • 6 Андроид

    17 1 Отговор

    До коментар #4 от "Джон":

    По-добре от ios при всички положения! Иначе един колега, на който въобще не му пука какъв телефон има и не е по технологиите си го ползва и не му прави впечатление. За 200лв телефон аз като го разцъках щеше да ме изкара извън нерви. Не за друго просто процесорчето му беше - мъкааа
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Супер

    6 0 Отговор
    Идеален е за хора занимващи се с екстремни спортове или планинари. Определено ще си го купя ако го пуснат на нашия пазар.
  • 9 Гост1

    4 0 Отговор
    Имам XR20 вече година и половина никакви проблеми.Много хубав телефон.