Last news in Fakti

19 Май, 2023 18:47 2 894 13

Google може да изтрие акаунта ви, ако не го използвате

  • google-
  • gmail-
  • имейл-
  • акаунт-
  • профил

Промяната ще засегне профили в които не е влизано от повече от две години

Google може да изтрие акаунта ви, ако не го използвате - 1

Google подготвя нова актуализация на своята политика за поверителност в която се споменава, че компанията може да изтрие данните на акаунти, които не се използват. Новите условия вероятно ще влязат в сила най-рано през декември тази година, заявяват колегите ни от 9to5Google.

Въпреки, че все още нищо не е потвърдено официално, данните към момента сочат, че тази мярка ще засегне единствено профилите в които не е имало активност през последните две години. Това означава, че всеки който не е изпращал или прочитал имейли или не е използвал някоя от услугите на Google като YouTube, Google Play, Google Drive или други ще бъде засегнат от мярката.

Към момента е ясно, че създадените имейл адреси няма да бъдат използвани повторно, което означава, че всеки ще загуби правото на достъп до този акаунт, било то нов или вече съществуващ потребител. Вероятно преди да се стигне до тази крайна мярка, Google ще предупреди своите потребители за официалното си решение, както и с известия преди да бъдат заличени акаунти.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Турчин

    11 4 Отговор
    Сайта ми за класически филми ще изгори. Бях направил сайт за филми с Джон Уейн, Бъд Спенсър, Луи Дьо Финес. За плеър ползвах Гугъл Драйв. Безплатно облачно пространство 15 GB. Като се напълни облака отварях друг акаунт и така неограничено пространство за видео. Точно заради това са го решили от Гугъл. Замине ли Джи Мейла заминава и Драва и всичко което е качено там. Безплатен обяд няма.

    Коментиран от #2

  • 2 Турчин

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Турчин":

    Видеата в Тубата ще останат но Драйва ще замине.
  • 3 ценности

    5 1 Отговор
    Тогава при регистрации и създаване на профили не трябва да искат задължително електронен адрес и поща!
  • 4 Гордан

    3 11 Отговор
    Не се съмнявам. Гугъл са много непостоянни, а потребителите ги третират като някакви гратисчии, които се возят безплатно.

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Иван

    6 8 Отговор
    Спестих им усилията още преди 3 години.
  • 7 Гордан

    3 6 Отговор

    До коментар #5 от "Ваньо":

    Аз си плащам 2 лв. за клауд. Познай за колко време изкарвам 2 лв.?

    Межу другото, как Гугъл ви позволява да си правите по няколко акаунта, не ви ли искат да си потвърден телефонен номер?

    Коментиран от #8

  • 8 Страхил

    8 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гордан":

    И аз си плащам за клауд ама нали знаеш капка по капка - вир става. От тук те щипнат 2-3 лв от там 5 и накрая като теглиш чертата ...

    Коментиран от #9

  • 9 Лозан

    2 7 Отговор

    До коментар #8 от "Страхил":

    Аз си плащам за всички услуги наведнъж - TV, Cloud, Games. Няма щипвания.
  • 10 Джон

    0 4 Отговор
    Ползвам iCloud имейл от 8 години.
  • 11 Тодор

    1 4 Отговор
    Гугъла си прави каквото си иска. Например изтриха ми запазените плейлисти в Ютюб и акаунта ми там, защото според тях имало нарушение. Какво точно нарушение е, не казаха, въпреки че питах, нито приведоха доказателство. Така че Гугъла е даже над закона. Обжалвах, но явно обжалването е пред някъкъв техен бот, защото резултата беше същия - имало нарушение, без да се казва какво е точно. И така загубих завинаги всички запаметени клипчета. Не съм качвал абсолютно нищо в Ютюб, имах само запаметени неща.

    Коментиран от #12

  • 12 Джон

    1 7 Отговор

    До коментар #11 от "Тодор":

    YouTube беше хубав сайт до към 2006 година, след това Google го купиха и почнаха да правят какво си искат. Някой ще кажат, че съм хейтър, но аз не се доверявам на фирма Гугъл за абсолютно нищо! Особено, пък, ако е безплатно.
  • 13 Вики

    7 0 Отговор
    Аз си имам видеа от 13 години вече в гугъл драйв и в ютюб и съм нямала проблеми. Всеки влиза в ютюб