Last news in Fakti

23 Май, 2023 16:41 1 449 8

Питаме ви: Използвате ли гласовите асистенти и смятате ли, че са полезни?

  • google-
  • siri-
  • apple-
  • android-
  • google assistant-
  • гласов асистент

Колко често Siri или Google Assistant ви помагат?

Питаме ви: Използвате ли гласовите асистенти и смятате ли, че са полезни? - 1

Компаниите влагат милиони и дори милиарди в разработването на нови технологии, които да ни помагат всекидневно и да улесняват начина ни на живот. Понякога това се получава, но понякога тези разработки правят живота ни по-труден и всъщност гледаме да не ги използваме. Днес искаме да разберем, дали смятате, че гласовите асистенти на смартфоните могат да бъдат причислени към функциите, които ни помагат или към тези, които по-скоро бихте пропуснали да използвате.

Към момента основните играчи на този пазар са Google Assistant и Siri, съответно за Android и iOS устройства. Разбира се, на пазара има и други предложения в зависимост от устройствата които използвате. Главният недостатък при всеки един от тях е, че ако изобщо разбират команди на български език, то не винаги те работят или пък са лимитирани до базова степен. В същото време функциите на английски или някой от другите популярни езици не са по вкуса на всеки и също често завършват в неправилно разбиране и нужда да извършите функциите с класическото натискане по екрана.

Разбира се, много хора използват активно функциите и именно за това искаме да проверим кои са повече, тези които използват ежедневно функциите или тези, които предпочитат да боравят със смарт устройствата си без тях. Може да ни споделите в коментарите, заедно с аргумент за това защо сте „за“ или „против“.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    22 3 Отговор
    Мислите, че някой ви пита? Ето моят апарат слуша 24/7, дори и докато е изключен.
  • 2 Ползвам

    6 10 Отговор
    Предимно използвам Алекса. В общи линии да си включвам и изключвам разни работи и да си настройвам климатика на необходимата температура. Също така да си пускам и спирам youtube на телевизора или да превключвам канали. На теория google assistant би трябвало да върши абсолютно същото нещо, но не се справя много добре нито с разбиране на речта нито с нейното интерпретиране. Алекса ме разбира от две думи без да се налага да се обяснявам много. На google assistant ако не му кажеш точна команда с педантичност, трудно ще я изпълни.

    Но пък той винаги е в ръцете ми пък и може много повече, погледнато от друга гледна точка. Например да ме заведе до даден адрес с помощта на навигацията.
  • 3 Глухар

    4 8 Отговор
    Ще слухти ако му позволиш. Точно с използването на google assistant можеш да разбереш дали телефона слуша. Ако слуша при споменаване на hey google или ok google, ще ти излезе google assistant за да разбере какво му говориш. За да не го прави, влизаш в неговите настройки и му забраняваш микрофона. Тогава колкото и да му викаш няма да те чуе, а ще чака да натиснеш бутона който си е избрал за активация на google асистент. На сегашния ми телефон по подразбиране беше изключен микрофона, но на предишния по подразбиране беше включен.

    Коментиран от #4

  • 4 честен ционист

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "Глухар":

    И как установи, че микрофонът се изключва с едно натискане по екрана? С някаква измервателна апаратура? То ако ставаше така всичко в живота с по един клик, цена нямаше да има. Всички апарати без възможност за физическо премахване на батерията слушат нон-стоп и предават радиолъчение, дори и докато са иключени. То дори има и някои компоненти, които не се нуждаят и от електричество, за да събират данни и да ги съхраняват. Като по-млад бях удивен как само чрез камерата на 2G телефон насочена към монитора на компютър без никаква интернет връзка става предаване на информация в немалки размери. С тези темпове на развитие на технологиите не е дори належащо да си свързан към каквато и да е мрежа, за да се предава всичко което правиш около устройството ти в реално време.
  • 5 Ползвам

    13 3 Отговор
    Google Assistant с предварително зададени от мен 5-6 неща, които ме интересуват на момента. Сутрин като бързам ми спестява време.
  • 6 Джон

    4 10 Отговор
    Дац използвам Сири в Апъл ТВ, когато си лежа в кревата, защото ми е по-лесбо да попитам какво ще е времето утре, вместо да натискам бутони
  • 7 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор
    Без гласовите команди, много често ще закъсвам в чужбина.....
  • 8 0808

    0 0 Отговор
    ... разбира се знам я Сири..тя е млада девойка-боец в РПГ The witcher 3 ,,,