Last news in Fakti

6 Юни, 2023 17:54 3 336 15

Apple представи iOS 17. Вижте новите функции

  • apple-
  • ios-
  • ios 17-
  • софтуер-
  • операционна система

Софтуерът пристига с няколко основни промени

Apple представи iOS 17. Вижте новите функции - 1

Късно снощи Apple проведе едно от най-големите си събития за годината, където официално ни запозна с новия iOS 17. Операционната система ще се появи в смартфоните по света тази есен, а до тогава всеки желаещ ще може да се възползва от бета версиите, които ще запознат да се появяват в следващите месеци.

По време на събитието се запознахме с няколко основни новости в софтуера, включващи функции като „Жива гласова поща“. Това ще ви позволи да прочитате директно това, което отсрещната страна казва, за да прецените дали има нужда да приемете обаждането или да пропуснете.

Нова функция с името Contact Posters също ще бъде налична като това ще ви позволи да избирате снимка, Memoji или калиграфски текст, който да се използва при избиране на контакта или негово позвъняване. Тези стилистични промени ще се използват и при NameDrop, функция, която ви позволява да доближите своя смартфон до друго устройство на Apple и да размените контакти с други хора.

FaceTime вече има възможността да получавате аудио или видео съобщения, когато търсеният от вас номер не е наличен. Функцията за видеоразговори вече ще се поддържа и на Apple TV. Подобрения има и при аутокорект, който вече използва изкуствен интелект.

Налична е и нова функция StandBy, която ви позволява да използвате заключения си смартфон в пейзажен режим и да поставяте различни уиджети или известия на екрана. Apple Maps вече получава функция за офлайн ползване, докато Siri вече не се нуждае от фразата “Hey, Siri” за включване, а единствено от “Siri”.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джон

    0 12 Отговор
    Велики, поклон!

    Коментиран от #4

  • 2 Клио

    12 4 Отговор
    Тез даже и адаптивните цветове според тапета краднаха от андроид. А другите неща идват след толкова години. Напълно безидейни и възползващи се от незнанието на зомбираните представят всичко за нещо ново.Крадат идеи, забавяят и налагат тва е са епал

    Коментиран от #3, #14

  • 3 Джон

    1 7 Отговор

    До коментар #2 от "Клио":

    Кое идва след готини, вие имате ли да си поставите телефона на стойка и той да премине в пейзажен режим, където се вклчват други програми, специално направени да бъдат гледани отдалече?

    Коментиран от #5, #6, #7, #8

  • 4 Тод

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Джон":

    Че ти изправяш ли се изобщо?!
  • 5 Тод

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Джон":

    И моят телефон има акселерометър, който прави същото, само са забравили да му дадат специално име и да ми обяснят, че това било кино режим.
    Ти ако видиш Z Fold ще разбереш какво е кино режим без да ти го обясняват.
    Z Fold е иновация, а не смешната ви играчка с НОЧ, бавно зареждане и остарял софтуер който дори няма split screen!

    Коментиран от #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Знайко

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Джон":

    ...а Вие да не би да СИ имате? Стойка от 70-те и измислен котлон с 4к дисплей, дето има само 4 уиджета и те също изглеждат точно обратното на това което виждаме във фантастичните филми! Виж това с размяната на контакт ще стане много популярно и сигурно много хора ще си купят по един айфон да могат да се запознават лесно с приятелките... както и другото с невдигането щото вече съм се успокоил , че не пропускам нищо важно и няма да си прекъсвам почивката! Тия са някакви гении, пък феновете им кви са...не ти трябва да знаеш!
  • 8 Гого

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Джон":

    Програми????? :) Ти като собственик на айфон разбира се не осъзнаваш колко смешно звучиш ама и не си виновен напълно само ти а тез които са те вкарали в "мъглата".
  • 9 Джон

    0 8 Отговор

    До коментар #5 от "Тод":

    Какъв кино режим има твоя телефон? Тука говорим за програми, които са написани за този режим. Това са отделни версии на интерфейси, опростени, с по-малко фийчъри, с по-големи иконйи, букви, направени да ги виждаш отдалече или да се комбинират с други такива уиджети, за да можеш като си седиш на дивана от 3 метра да следиш нови мейли, неща от календара или кой знае още какво. Не е въпросът да имаш "пейжажен моуд" ( да ти се завърта екрана хоризонтално, нещо, което го правеше още айфон 6), а да имаш специален софтуер за този режим. Затова казвам, че това е нова парадигма в интерфейсите - дизайн, направен да се гледа отдалече, който върви със съответните гласови команди, за да го уоправляваш.

    Коментиран от #10, #15

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Сашо

    7 0 Отговор
    Днес на всички колеги телефоните им (с андроид) предупредиха за земетресението придружени с кратки препоръки за безопасност. На другите с айфоните - НИЩО.
  • 14 34453

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Клио":

    Забрави да споменеш за скрийнсейвърите хахаххаа, и профилите в Сафари (пак краднат фийчър от Хром). Миналата година табовете, сега профилите, а догодина ще е нещо друго. Няма да споменавам други откраднати идеи и фийчъри през годините, че да не им развалям густото на епъл-фенчетата.
  • 15 Е46ца

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Джон":

    Джон ти 100 про си някой кравар, който нее излизал от селото си.Ходи хвали тея пръчки на някой който е нямал айфон.