Last news in Fakti

28 Юни, 2023 10:35 1 924 5

Трансформиращата се кола GAC може да лети на височина до 120 метра (ВИДЕО)

  • gac-
  • летяща кола-
  • трансформър

Транспортното средство не може да се управлява ръчно

Трансформиращата се кола GAC може да лети на височина до 120 метра (ВИДЕО) - 1

На изложението Tech Day, китайската компания GAC представи eVTOL Gove - електрически автомобил в хибридно тяло с летяща кабина. Производителят показа възможностите на своето изобретение във формат на прототип и сподели първите подробности за бъдещата новост.

Корпусът на eVTOL Gove е разделен на две части: самата кола като мобилна платформа за излитане и пилотска кабина, оборудвана с шест двигателя с чифт перки на всеки. Транспортното средство не може да се управлява ръчно. Колата превозва човек в автоматичен режим, а самолетът го доставя автономно до местоназначението му.

След като кабината излети, електрическият автомобил продължава да се движи и пристига в специална базова станция благодарение на автономната система ADiGO-Pilot. Сега, както вече споменахме, новостта е на етап прототип и все още не е в състояние да изпълнява посочените действия.

Компанията обаче казва, че кабината може да се издигне във въздуха на височина до 120 метра с пътник с тегло до 90 кг. Мултикоптерът е в състояние на автономен полет от до 25 минути. Датата на появата на серийна версия на този необичаен електрически автомобил ще бъде обявена по-късно.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Яяяяя

    2 0 Отговор
    В Пловдив дали ще мина над тепето. Да не казна на Альошата на главата?

    Коментиран от #5

  • 2 ПиПилота

    2 0 Отговор
    Летенето е лесно, приземяването е проблем
  • 3 хахаха

    1 1 Отговор
    Това явно е новия москвич последна разработка на руската инженерна мисЪл
  • 4 Аззз

    1 0 Отговор
    Абсурд да ме качиш
  • 5 Незнам

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Яяяяя":

    Ти как и къде ще минеш, но кифлите в пловдив не си съобразяват габаритите на джиповете и карат като заспали, а ако се качат на такова нещо ще се пребият на десетата минута.