Last news in Fakti

13 Юли, 2023 13:03 1 949

A1 предлага допълнителни гигабитови рутери и Mesh система за клиентите на домашен интернет

  • а1-
  • рутери-
  • mesh система-
  • домашен интернет

A1 Home Wi-Fi предлага избор от устройства като услуга: Wi-Fi Mesh подходящ за големи жилища и къщи или гигабитови рутери за по-малки пространства

A1 предлага допълнителни гигабитови рутери и Mesh система за клиентите на домашен интернет - 1
Снимки: А1

А1 обяви услугата Home Wi-Fi, която е предназначена за клиентите на домашен интернет. Тя дава възможност на потребителите да подобрят чувствително качеството на безжичния интернет у дома, като добавят висок клас рутер като услуга към абонамента. Телекомът предлага два гигабитови рутера за жилища с различна големина и Wi-Fi Mesh система за собствениците на големи жилища и къщи.

Услугата А1 Home Wi-Fi има за цел да подобри качеството на безжичния домашен интернет в жилищата, който не могат да бъдат покрити от базовите Wi-Fi рутери, предоставяни за срока на договора. Тя предлага достъпни устройства като допълнителна услуга, чрез които се осигуря сигнал без прекъсване и забавяне, във всяко кътче на дома, без значение дали той е студио, апартамент или къща на няколко етажа.

Чрез А1 Home Wi-Fi клиентите на телекома могат да получат по-добро преживяване – по-високи скорости и достъп на повече устройства едновременно, като смартфони, таблети, компютри, смарт телевизори, носими и други умни устройства. A1 осигурява помощ и поддръжка, както и подмяна на устройствата при нужда.

Първото устройство, което се предлага с услугата A1 Home Wi-Fi е гигабитовият двулентов безжичен рутер TP Link Archer A6, който е достъпен на цена от 1,50 лева на месец. Рутерът е предназначен за по-малки жилища и разполага с четири външни и една вътрешна антени, които осигуряват стабилна безжична връзка и оптимално покритие в цялото помещение. Моделът поддържа стандарта 802.11ac, позволява обща скорост на сваляне на информация от 1200 Mbps и може да се управлява посредством мобилно приложение.

Клиентите на телекома с по-големи жилища могат да наемат и Wi-Fi 6 рутера TP-Link EX220 за 1,99 лева на месец. Двулентовият рутер позволява обща скорост на сваляне до 1,8 Gbps, по-малко времезакъснение на връзката, по-добро разпръскване на сигнала и възможност за свързване на по-голям брой устройства. Моделът може да се управлява и настройва по всяко време от мобилно приложение.

Последното предложение на телекома от услугата A1 Home Wi-Fi е Mesh системата AC1200 Gigabit, която се предлага за 4,99 лева на месец. Тя е предназначена за големи жилища и къщи, и се състои от два Deco модула, които се разполагат в дома, за да премахнат зоните със слаб сигнал и да осигурят отлично покритие с високи скорости. Двата модула работят заедно, за да изградят обща мрежа с едно име, което позволява автоматичното превключване на свързани с интернет устройства, когато се придвижвате в дома.

Системата осигурява отлична Wi-Fi връзка на площ от 260 кв. м, но е изключително лесно да бъдат добавени допълнителни модули, за да се увеличи покритието. Броят на поддържаните устройства е 100, което може да звучи прекалено, но при наличието на умен дом с множество свързани устройства с интернет и по-голямо домакинство, този капацитет може да се запълни много бързо.

Инсталацията на системата е много лесна и може да се направи самостоятелно от потребителите, а управлението ѝ се извършва посредством мобилно приложение. Mesh системата предлага „родителски контрол“ и освен списък с разрешени сайтове, може да се задават квоти и часови зони, в които децата да имат достъп до интернет.



Свързани новини