Last news in Fakti

19 Юли, 2023 12:06 6 877 16

Шефът на Alfa Romeo с коментар по повод огромните дисплеи в колите

  • alfa romeo-
  • giulia-
  • tonale-

Проучване показва, че собствениците на италианските суперколи не искат големи екрани

Шефът на Alfa Romeo с коментар по повод огромните дисплеи в колите - 1

Едва ли някой може да отрече, че технологиите навлязоха в автомобилите изключително бързо през последните години и макар това да се прави за доброто на шофьора и пътниците, то се оказва, че не всички го искат. Ново проучване на Alfa Romeo показва, че по-голямата част от техните купувачи всъщност не искат това, а дори напротив.

В разговор с Autocar шефът на италианския автомобилен производител Жан-Филип Импарато заяви, че бъдещите модели няма да получат огромни екрани: "Разбира се, уважавам това, което Mercedes прави с дигиталните си технологии, но моите клиенти не търсят в автомобилите си метрови екрани за инфотейнмънт или 200 дигитални системи за подпомагане, които да включват и изключват." Той продължи, че типичният купувач на Alfa не иска да знае какво ще бъде времето след три седмици, тъй като просто иска да кара автомобила си.

Imparato споменава, че "cannocchiale", дизайнът на таблото, който компанията използва в момента, ще остане, допълнено от голям head-up дисплей. Интересно е, че висшият мениджър на Alfa Romeo спомена, че HUD може да проектира "автомобилен призрак", за да помогне на водача да позиционира по-добре автомобила на пътя. Той добави, че първият модел, който ще получи ново оформление на арматурното табло, е планиран да излезе през 2025 г. и ще възприеме електрическата архитектура STLA Brain.

По стандартите за 2023 г. екраните, предлагани от Alfa Romeo, са сравнително малки, като се има предвид, че Giulia и Stelvio имат 8,8-инчови дисплеи, докато Tonale получава 10,25-инчов инфотейнмънт екран. И трите автомобила разполагат с 12,3-инчов дигитален километраж.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 29 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 паркет

    55 1 Отговор
    Новите автомобили станаха филмови салони на. !!!
  • 2 Пепи

    45 2 Отговор
    Електрокар с таблет = тесла
  • 3 съдията Дред

    15 43 Отговор
    Най вярното определение за Алфа Ромео - прекрасен автомобил, в кратките моменти в които всичко му е наред.

    Коментиран от #8, #10

  • 4 и те така

    60 0 Отговор
    Само джендъpляците искат големи дисплеи и там някой умен ИИ да им казва, какво да правят, а те да мислят само за смяна на пола!
  • 5 Механик

    76 1 Отговор
    Вече не се правят автомобили. Нямат идентичост, стил и най-вече душа.
    Всички си приличат. Гледаш отзад пише "Мерцедес", отваряш капака, отдолу Форд. Сядаш зад волана, киносалон. Потегляш и някаква система ти внася корекции. Искаш да изпревариш, ама то не ти дава. Искаш да намалиш, то пак не ти дава. Искаш да поместиш автомобила един метър, той не тръгва. Иска да затвориш врата, стъклото, да си сложиш колана и да натиснеш 20-30 позиции по падащото меню не огроооомния дисплей. В това време, приятен женски глас те информира, че в Намибия завалял сняг.
  • 6 Голям Смях

    42 2 Отговор
    "...това да се прави за доброто на шофьора и пътниците..."
    Повече от ясно е че това се прави заради рекламата и увеличението на печалбите. Големите дисплеи и липсата на физически копчета/бутони разсейват водача изключително моги и това НЕ Е за "доброто на шофьора и пътниците"!
  • 7 ДрайвингПлежър

    43 1 Отговор
    "типичният купувач на Alfa не иска да знае какво ще бъде времето след три седмици, тъй като просто иска да кара автомобила си"

    Това важи за всички ШОФЬОРИ

    от комфортните екстри ми трябва климатик, музика и не задължително, но отопление (охлаждане) на седалките и волана и един автоматичен темпомат. Може би и система за наблюдение на мъртва точка, но тя е и нож с две остриета - лед известно време почваш да не гледаш достатъчно в огледалата
    навигация е препоръчителна, но не задължителна, тъй като вече я има в телефоните

    от динамичните ми трябва бутон за изключване на ESP и бутон спорт да "наточи всичко" -
    другото е ненужно и всъщност никой не го ползва плащаш за него и то пти прави колата по-тежка и по-скъпа...
  • 8 ДрайвингПлежър

    23 0 Отговор

    До коментар #3 от "съдията Дред":

    Всъщност това важеше преди 30 години за моделите от 90те и назад. Днес не са по-лоши от кой да е "германец" и са на същото ниво на надеждност като всички останали...
  • 9 Пилот на Ферари

    30 0 Отговор
    И аз не искам в автомобила ми да има огромен телевизор . Но пък мнения всякакви . То и сега гледам на стари БМВ та , братятя филипинци нанизали по един голям таблет и чалга от телефона ........ Тунинг му викат ....
  • 10 Пилот на Ферари

    28 4 Отговор

    До коментар #3 от "съдията Дред":

    И Алфа съм имал - никакви проблеми . И като казвам никакви - точно е така . Даже забравих да проверявам маслото . От смяна на смяна .
    А ти си дрънкай глупостите и си джиткай с дървения голф .
  • 11 Ами да

    25 0 Отговор
    Това е автомобил, а не киносалон ! Единствено има нужда от джипиес и музика, всичко друго излишно отвлича вниманието ! Екранът трябва да е не повече от 7-8" !
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Айзомби

    5 0 Отговор
    И ще стане като при ВАГ.Като умре екрана и умира и цялата кола , защото всичко се управлява оттам.Хитро за производителя ,защото е много по-лесно за производство, но за шофьора е някъв ад.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 А50

    3 0 Отговор
    Алфаджиите си искат 159ката , по-красив автомобил няма, но трябваше да направят и неин кросвагон
  • 16 УдоМача

    2 0 Отговор
    Бих си купил Алфа дори сам заради това, а съвсем отделно са си читави коли с характер ;) Ама ей, пуста му немотия...