Last news in Fakti

6 Ноември, 2013 12:26 3 883 0

Холограма, която може да се докосне

  • холограма-
  • 3d

 

Професор Хироши Иши от Масачузетския технически университет представи едно ново свое изобретение, което той определя като маса-чудо. Повърхността на тази маса може в реално време да пресъздаде виртуална версия на определен предмет. Още по-интересно е, че и движенията на предмета се "проектират" на масата в реално време.
Технологията е основана на видеокамери, които предават информацията на компютър, а той от своя страна подава команди на подвижните елементи от масата-чудо и прави т.нар. 3D образ на обекта. По този начин безпроблемно могат да бъдат създавани най-различни 3D копия. Как става това можете да видите във видеото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА