Last news in Fakti

21 Август, 2023 19:37 1 529 7

iPhone вече може да командва почти всичко в Tesla

  • tesla-
  • iphone-
  • apple

Хората на Мъск внедриха Shortcuts

iPhone вече може да командва почти всичко в Tesla - 1

Tesla като един голям компютър на колела може да бъде управляван почти изцяло от компютър, а в някои случаи от смартфон. Хората на Мъск от години усъвършенстват функциите за мобилното приложение и сега от компанията добавиха готина екстра за собствениците на iPhone, която им позволява да автоматизират определени команди през приложението Shortcuts.

Например, собствениците могат да включат пряк път, който да включва автоматично климатика на колата на определени градуси директно чрез едно натискане върху смартфона. Това може да бъде правено и за заключването и отключването на колата, както и за включването на други различни функции.

Подобни опции са налични от години и могат да бъдат направени през приложението на Tesla, но за целта до момента трябваше да го отваряте и да търсите конкретна функция. Сега вече, всичко това е налично и с гласови команди с помощта на Siri.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И двете марки

    16 6 Отговор
    не ме интересуват.

    Коментиран от #7

  • 2 Кривоглед

    21 6 Отговор
    Голям праз ! Нито айфон ще си купя някога ,нито тесла. Пък си падам по ретро коли с ДВГ и ръчни скорости.

    Коментиран от #3

  • 3 За телефона

    13 2 Отговор

    До коментар #2 от "Кривоглед":

    всеки да ползва, каквото му е кеф…. но за ръчката и ДВГ-голям плюс от мен!!!
  • 4 Плашимир

    2 2 Отговор
    Контролирано изгаряне!
  • 5 Мнение

    8 3 Отговор
    Карах си колата на сервиз в голяма европейска столица. На Тесла сервиза е до моя. Има ОГРОМЕН паркинг със стотици тесли, стоящи за ремонт. Пълен боклук са.
  • 6 Мое мнение

    2 2 Отговор
    Едва ли е толкова добре всичко да се командва от телефона. Има толкова добри хакери, че могат да ти отнемат управлението на колата. По една команда колата може да отпътува към гаража на крадците, а ти да си вътре и само да гледаш без да можеш да направиш нищо.
  • 7 Бай мъри

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "И двете марки":

    Интересно ми е , защо тогава четеш статии свързани с тези марки?! Еле па тази статия още в заглавието се споменават тези две марки и ти понеже хич не се интересуваш - хоп , отвори я веднага да я прочетеш без да искаш.