Last news in Fakti

28 Август, 2023 17:59 2 690 52

Asus се отказва от „стандартните“ смартфони?

  • asus-
  • zenfone-
  • rog-
  • смартфон

Компанията ще остави само ROG серията

Asus се отказва от „стандартните“ смартфони? - 1

Asus се готви да се откаже от серията Zenfone, която се появи на пазара през 2014-та година и към момента се състои от около 80 модела. Новините за това идват от TechNews, които се позовават на свои източници запознати с плановете на компанията. Според тях, ръководството е решило да преструктурира бизнеса и именно това е една от стъпките.

Според данните, служителите, които отговарят за смартфоните от серията Zenfone ще бъдат прехвърлени към ROG дивизията, която разработва устройства за гейминг. Ако новината се потвърди , това ще означава, че някои от служителите, които в предходно преструктуриране беше планирано да отидат към Zenfone дивизията, сега ще трябва да си търсят нова работа.

За момента от Asus не са потвърдили новината и тези данни остават само непотвърден доклад, но се очаква от компанията да излязат с официално обръщение съвсем скоро.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Предатор

    12 3 Отговор
    Геймърски телефони ?
  • 2 Само не разбрах

    19 4 Отговор
    Защо LG се отказаха :(

    Коментиран от #3

  • 3 Джон

    1 16 Отговор

    До коментар #2 от "Само не разбрах":

    Какво е сътворил Апъл и какво Голдстар?

    Коментиран от #4

  • 4 Ножд

    27 6 Отговор

    До коментар #3 от "Джон":

    Сбирщайн е сътворила епъл. Нямат създадена една основа за нищо тяхно. Сътворила е и най-големия скам на века. Всичко крадено, присвоено, откупено и скалъпено.

    Коментиран от #7

  • 5 Някой си

    19 0 Отговор
    Лаптопчето ми е от същата марка, вече наближава 15 години.. Виндолса му идва малко тежичък, ама с Линукса направо фърчи.../ дори е още с оригиналния хард/
  • 6 Кривоглед

    20 1 Отговор
    Аз ползвам телефон Асус и е от 2016 година. Вече му натежаха приложенията и малко се запъва ама иначе бачка безотказно. Искам да го сменя вече с някой по бърз ама тия Асуси никак не са евтини. Да се надявам че за Коледа ще си подаря някой по нов и по бърз но задължително същата марка
  • 7 Джон

    2 18 Отговор

    До коментар #4 от "Ножд":

    Апъл е измислил персонални компютър

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Джон

    1 13 Отговор

    До коментар #8 от "Ножд":

    Така ли, преди "Апъл Лиза" какви персонални компютри е имало?

    Коментиран от #10

  • 10 Ножд

    12 0 Отговор

    До коментар #9 от "Джон":

    Добре бе то бива да си говориш това , което ти се иска ама друго говорят фактите. Нито са "измислили" първия персонален компютър , защото друг го е създал (чети поне, като не си запознат) и нито са били първите с периферия и gui. За какво ми говориш въобще??? Пак казвам, епъл са сбирщайн и плагиати на идеи. Нямат основата на нищо , което да е тръгнало от тях. Всичко е взаимстване на идеи, откупуване на компании и т.н. Маркетинга им е номер 1.

    Коментиран от #11

  • 11 Джон

    1 9 Отговор

    До коментар #10 от "Ножд":

    Попитах те - преди Апъл Лиза какви персонални компютри е имало в домовете на хората, в офиси, училища и уреждения?

    Коментиран от #12

  • 12 Ножд

    11 1 Отговор

    До коментар #11 от "Джон":

    Първо каза - "Апъл е измислил персонални компютър" , после ме питаш "Така ли, преди "Апъл Лиза" какви персонални компютри е имало?" ,а сега кои били първите по домовете и прочие и все си натъкмяваш въпросите. Първия персонален компютър не е "измислен" от епъл нито от xerox нито и от ibm. Eпъл взаимстват и gui-a от xerox и чак после епъл си скалъпяват споменатия от теб "Lisa". Та, да обощим като цяло xerox alto е бил въведен в офиси и т.н. някъде десетина години преди Lisa. Епъл нямат началото на нищо тяхно! Всичко е краднато и натъкмявано като идеи или откупено и така е до ден днешен. Факти! Слаб си ми, аз боравя с факти а ти с неверни убеждения и лични заблуди. Питай ме още нещо ама гледай да не скачаш от въпрос на въпрос с натъкмявания и доразяснения....нищо, че така е по-забавно с теб. Ненапразно казвам, че са сбирщайн, плагиати и паразити, но хитри такива!

    Коментиран от #13

  • 13 Джон

    2 11 Отговор

    До коментар #12 от "Ножд":

    Лиза е първият пц, преди ай би ем пц

    Коментиран от #14

  • 14 Ножд

    9 1 Отговор

    До коментар #13 от "Джон":

    Напротив, не е първото pc. Така ти се иска просто! Фактите са си факти!

    Коментиран от #15

  • 15 Джон

    0 7 Отговор

    До коментар #14 от "Ножд":

    Тогава, щом не е първото пц, какви персонални компютри са се ползвали в домовете на хората, в училищата о офисите преди появата на "Апъл Лиза", какви? :-)

    Коментиран от #16

  • 16 Ножд

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "Джон":

    Мисля, че вече отговорих "разбирачо". Фактите говорят сами по себе си, а това, че на теб ти се иска нещата да са по друг начин е в следствие на предубеждение, заблуда и от фенски мераци. Държиш ли си правилно телефона?

    Коментиран от #17, #20

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Джон

    0 6 Отговор

    До коментар #16 от "Ножд":

    Апъл Лиза е първият компютър, влезнал в домове, офиси и училища, който се ползва от обикновени хора. Веднага след него идва Макинтош. IBM е след тях.

    Това са фактите

    Коментиран от #21

  • 21 Ножд

    6 0 Отговор

    До коментар #20 от "Джон":

    Ама това е твоето грешно убеждение, което няма нищо общо с фактите! За малко спри да четеш епъл фенските сайтове и влез в реалността! Ако трябва да говорим за първия персонален компютър влезнал по домовете, офисите и т.н. то това е xerox alto! А, той е създаден има няма 10 г. преди Lisa. А, че епъл-ския е бил по-успешен то спор няма ама не е и първият персонален компютър. А по междудругото друг се води първи като персонален, но лично аз не мога да кажа, че е бил такъв след като не е намерил широко приложение. Нали харесваш истината, защо тогава бягаш от нея и я отричаш???

    Коментиран от #22

  • 22 Джон!

    0 6 Отговор

    До коментар #21 от "Ножд":

    Xerox никога не в влизал никъде!

    Твоето ниво на водене на дискусия е под критичния минимум

    Коментиран от #23

  • 23 Ножд

    6 0 Отговор

    До коментар #22 от "Джон!":

    Това не е дискусия, аз ти говоря фактите и напротив Xerox дава началото на комерсиалното ползване на персоналните компютри. Периферия, gui, и първия компютър навлезнал като такъв. Ти не обичаш истината и това е пределно ясно на всички. Епъл са сбирщайн и плагиати. Историята го доказва.

    Коментиран от #24

  • 24 Джон!!!

    0 5 Отговор

    До коментар #23 от "Ножд":

    Ксерокс е консепт! Има ли смисъл да продължаваме с теб?

    Попитах те кой е първият компютър, навлезнал в домове, училища и офиси - персонален компютър - крайните потребители са обикновено хора.

    Разбираш ли, че за Ксерокс не е имало софтуер, камо ли някой да го ползва, той в бил напълно неизползваем концепт!!!

    “The Alto was a demonstration project, not commercialized, as the parts were too expensive to be affordable”

    Четеш ли??

    Коментиран от #25

  • 25 Ножд

    6 0 Отговор

    До коментар #24 от "Джон!!!":

    коментар номер 7 - "Апъл е измислил персонални компютър" . Какво точно твърдиш и питаш, че сам се оплиташ в собствената си мрежа? Защото с последващите ти различни коментари-въпросии-твърдения почваш да шикалкавиш в опита си да се измъкнеш?
    Xerox са дали началото на графичната операционна система и какво ли още не дали отпечатък на всичко позлващо се и до ден днешен.
    Дори да е бил консепт alto то xerox star пак е пуснат 2 години по-рано от Lisa.
    И за завършек: " Steve Jobs arranged a visit to Xerox PARC, during which Apple Computer personnel would receive demonstrations of Xerox technology in exchange for Xerox being able to purchase stock options in Apple.
    After two visits to see the Alto, Apple engineers used the concepts in developing the Apple Lisa and Macintosh systems." Заключението е, че Епъл не са "измислили" първото PC, винаги са били последователи, не са дали основата на нищо...но ги бива в краденето на идеи, откупуване на готово - компании и технологии.

    Коментиран от #26

  • 26 Джон

    0 4 Отговор

    До коментар #25 от "Ножд":

    Апъл сложиха персоналния компютър преди 40 на бюрата на хората. Комунистите го изкопираха - Правец,

    Апъл измислиха първия гуи софтуер . Преди това - само консепт (демо, ама неизползваемо).

    Коментиран от #27, #50

  • 27 Ножд

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Джон":

    Ти каза, че епъл са измислили персоналният компютър нали така??! Добре де ама това не е вярно! GUI пренадлежи на Xerox, епъл взаимстват и в това. За правеца спор няма! В маркетинга и при психолозите епъл са номер 1! Епъл винаги са били следващи, но с визията и представянето на Стив Джобс бързо успя да спечели хората и в последствие цялата тази пропаганда успя да ги манипулира (в това число бях и аз) за щастие успях да прозря какво всъщност се крие зад колисите на тази иначе привидно добронамерена компания а именно - лицемерие, пошлост, и наглост.

    Коментиран от #28

  • 28 Джон

    0 2 Отговор

    До коментар #27 от "Ножд":

    Ксерокс развива теорията до едно дело ниво - неизползваемо. Апъл написват учебника за гуи Human Interface Guidwlines

    Ксерокс нямат нищо, не са успели да направят компютър, който да може да св използва от потребители. Те не са могли. Апъл го е направил пръв - Апъл измисля цял, използваем домашен компютър и го слагат на бюрата на хората. Апъл дават персоналния комютър на хората, не Ксерокс, не ай би ем, не ксерокс. Това го пише навсякъде, това е историята. Апъл стартират първи тази нова индустрия. Първите години на персоналния компютър в Америка сса годините на Апъл. От ученици до секретарки и домашни потребители използват за първи път домашен компютър - такъв, който не изисква обучение. Апъл измислят персоналния компютър. А Ксерокс - непотребна концепция. Каерокс продава принтери, но никога не успява да изгради компютър, за конто програмистите да пишат програми. Първите гуи програми се пишат А Апъл - текстови, графични, аудио и де
  • 29 Ножд

    3 1 Отговор
    Напротив! Xerox имат много общо, защото те са създателите на gui, благодарение на преписванията епъл успяват да скалъпят Lisa. Пак казвам персоналния компютър не е дело на епъл. Не, не го пише навсякъде и понякога е хубаво човек да си поразшири кръгозора и да излезе от фенските сайтчета и да се запознае с истината такава каквато е , а не каквото фенското му го говори.

    "Many of its innovations such as the graphical user interface, a mouse, and document-centric computing, were taken from the Alto computer developed at Xerox PARC, introduced as Xerox Star in 1981."

    "Apple, however, had both the flexibility and initiative to take the ideas Jobs saw at PARC "

    Епъл нямат началото на нищо тяхно , всичко е взаимствано, откупвано, скалъпявано и така е до ден днешен. Това, че Xerox са се провалили а епъл не означава, че заслугата е на епъл , защото не е! Винаги са били преписвачи и копирачи и тскива ще си останат. Кажи ми едно нещо на , което са дали началото...основата? Няма такова! Те обаче са единствената компания на света обвинила собствените си потребители за тяхна инженерна грешка! Дръж си телефона правилно!

    Коментиран от #30

  • 30 Джон

    0 4 Отговор

    До коментар #29 от "Ножд":

    Интерфейса на ксерокс е демо!!! Знаеш ли какво означава това? Визуализирали са една теория, която дори не е тяхна. Толкова са успели да направят! Едно нищо, което само Апъл е могъл да ми покаже как се прави и го прави. Ксерокс визуализират теория чрез демо (бутафорни) екрани.

    Коментиран от #31

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Джон

    0 5 Отговор

    До коментар #31 от "Ножд":

    Ти май не разбираш?

    ГУИ е стара теория, не е на Ксерокс, която е само визуализирана от Ксерокс, под формата на едно бутафорно, неизползваемо демо.

    Апъл първи прави изцяло работещ компютър с ГУИ. Това е персоналния компютър. И той се появява на бюрата в Америка.

    Следователно Апъл прави първият персонален компютър. Всичко останало са жалки опити. (Опитът на Ксерокс е наистина жалък - той е неизползваем).

    Каерокс са толкова зле горките, че молят Апъл да го направи срещу правото да си купят акции на Апъл.

    Коментиран от #33

  • 33 Ножд

    5 0 Отговор

    До коментар #32 от "Джон":

    Ама изобщо не е теория както ти се иска да втълпиш на останалите, защото и аз и ти (вече) знаем, че дава началото на графичната операционна система и , че епъл и майкрософт се възползват от провала Xerox и следват просто едни копия на техните Lisа и MS1.0 . Xerox Star 1981 е първият комерсиален компютър с функционираща графична операционна система, която претърпява провал и после следват изкопирвания от епъл и други. Това, че едни са се провалили а други са успели незначи, че успелите са дали началото и, че са "измислили" първия персонален компютър". Просто са действали по-добре като компании.

    "What was the first GUI OS?
    GUI operating system called the Alto and eventually introduced a commercial version called the Xerox Star in 1981."

    "Apple with its Lisa and Macintosh computers and then Microsoft with its Windows operating system imitated the design of the Alto and Star systems in many ways."

    И все още не си ми казал едно нещо на , което епъл да са дали началото...да са били първи с нещо..да са били основата.

    Коментиран от #34

  • 34 Джон

    0 4 Отговор

    До коментар #33 от "Ножд":

    ГУИ е теория от преди появата на Ксерокс.

    Ксерокс не правят операционна система, а непотребно, непозваемо, бутафорно демо - това разбираш ли го?

    Апъл не прави копие на Ксерокс, защото Ксерокс нямат нищо (няколко демо екрана), а Апъл прави цяла операционна система с цялата структура, нужна на програмистите, за да пишат програми за нея. Сващаш ли?

    Коментиран от #35

  • 35 Ножд

    4 0 Отговор

    До коментар #34 от "Джон":

    Първия персонален компютър пак ще кажа не е измислен от епъл. Епъл и останалите изкопирват всичко от Xerox и така до ден днешен. Gui е на Xerox, епъл изкопирват. Кажи ми едно нещо което епъл са дали началото, едно бе Джон. Ненотбягвай въпроса..

    Коментиран от #36

  • 36 Джон

    0 5 Отговор

    До коментар #35 от "Ножд":

    Ксерокс не е направил персонален компютър, а демо-прототип-концепт.

    Не знам дали рязбираш, че Ксерокс е бутафория?

    Коментиран от #37, #38

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Ножд

    4 0 Отговор

    До коментар #36 от "Джон":

    Стига с тия бутафорни коментари знаем, че епъл са окрали кого ли не и, че персоналния компютър го е измислил и създал друг. Сега би ли ми казал, на какво са дали основата епъл, с нещо да са били първи...да са създали нещо от нулата?

    Коментиран от #39

  • 39 Джон

    0 5 Отговор

    До коментар #38 от "Ножд":

    Апъл сложиха компютри на бюрата на хората.

    Коментиран от #40

  • 40 Ножд

    5 1 Отговор

    До коментар #39 от "Джон":

    Това ли ти е отговора ?!? Сложили са окраденото, идеите , а началото е дадено от Xerox. Епъл винаги са били копирачи и крадци на чуждото и в последствие представено като нещо ново и невжидано до сега. Най-наглото е , когато го представят за нещо тяхно. Но историята , учи и не тази история по фенските сайтчета , които ти посещаваш.

    Коментиран от #41

  • 41 Джон

    0 4 Отговор

    До коментар #40 от "Ножд":

    Абе виж какви лаптопи правят Апъл, какви другите.

    Коментиран от #42

  • 42 Ножд

    4 0 Отговор

    До коментар #41 от "Джон":

    Какви лаптопи правят епъл и какви правят другите? Ограничената приложимост на macos е достатъчна причина да се избере друг по-добър вариант. Ако ще е само за видео обработка и ежедневни прищявки ..става

    Коментиран от #43

  • 43 Джон

    0 4 Отговор

    До коментар #42 от "Ножд":

    "Приложимост"

    Недей да се напъваш, сам не знаеш какви думи използваш, а са български дори.

    Коментиран от #44

  • 44 Ножд

    5 0 Отговор

    До коментар #43 от "Джон":

    Смятам добре ме разбра и се радвам, че няма какво друго да кажеш. Срещу фактите е безсмислено да се спори и се радвам, че почваш да го осъзнаваш.

    Коментиран от #45

  • 45 Джон

    1 6 Отговор

    До коментар #44 от "Ножд":

    Ти смяташ, че добре съм те разбрал, въпреки, че ти написах, че не знаеш как се използва въпросната дума. Смяатай си, но ти е ниско нивото, ламер

    Коментиран от #46, #51

  • 46 Ножд

    6 1 Отговор

    До коментар #45 от "Джон":

    Харесва ми как си показваш истинското АЗ , когато няма какво да кажеш пред фактите. Обикновено хора като теб са си такива плямпат, плямпат уж разбирачи , но като ги оборят с факти и почват да си показват кирливите ризи. Очаквана реакция! А и да кажа, агитацията ти подхожда сещаш се какво имам в предвид нали?

    Коментиран от #47

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Знайко

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Джон":

    ...аз пък гледах филма за стийв джобс и видах как понеже не можаха да научат ейпъла да говори, го накараха само да каже ЗДРАВЕЙ! ...а лапнишараните скочиха на крака и взеха да пляскат!
    А за отношението към жена му, детето му и колегите му просто няма да коментирам....това не е точно човек!
    Дори фоня да беше най-добрия тел, заради тези неща не бих си го купил никога, защото ще имам угризения , че помагам финансово на измамници и лъжци, прибиращи звездни печалби от хора , които събират пари за лизинг с месеци, да не кажа години!
  • 51 Знайко

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Джон":

    Я кажи защо на станцията МИР имаше само IBM-и, а не ейптъл?
    10 години по късно сменика едноядрените IBM t43p с двуядрени IBM t60, а не с ейпъл?
    Май някой в космическите програми знае повече неща за ейпъл, отколкото самите те биха искали?
    Знае се че фоня снася към незнайни сървъри повече от 18 мб на ден!
    Кво има да си говорим-говори си сам, но първо си виж минусите и прецени дали да не смениш раздела и да мигрираш в раздел ЛЮБОПИТНО!

    Коментиран от #52

  • 52 Съветофил

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "Знайко":

    Ти кажи защо