Last news in Fakti

30 Август, 2023 18:20 1 737 11

Преработиха Rolls-Royce от 1929 година на ток

  • rolls-royce-
  • phantom-
  • електромобил-
  • преработка

Колата вече разполага с 201 конски сили

Преработиха Rolls-Royce от 1929 година на ток - 1

Rolls-Royce Phantom II от 1929 г. с алтернативно задвижване ще се появи на сцената на тазгодишното издание на Конкурса за елегантност Salon Privé в Обединеното кралство. Благодарение на специалистите по преработка на електрически автомобили от Electrogenic, които разкриха онлайн новия си проект.

Най-луксозният автомобил в света по онова време разчита на огромен 7,7-литров редови шестцилиндров двигател с не повече от конски сили, които задвижват само и единствено задните колела, благодарение на чрез четиристепенна механична трансмисия. Сега под огромния преден капак е разположена 93кВтзч батерия на мястото на което се е намирал оригиналният двигател. Другата част от батерията е разположена между релсите на шасито. Батерията осигурява пробег от около 280 километра. Двигателят генерира 201 конски сили и 310 нютон метра.

Що се отнася до спирачната система, оригиналният спирачен педал и лостчетата са били разположени под преградата, в пространството, което сега е заето от батерията, така че това е трябвало да се промени. Electrogenic премества лостовете и кабелите, монтира хидравличен усилвател между новопроектирания спирачен педал и оригиналните кабелни задвижвания и като модерен завършек калибрира преработената система, за да работи в тандем с функцията за регенериране на електродвигателя.

Модернизираният Rolls-Royce разполага и с три режима на шофиране: нормален "Drive", увеличаващ пробега "Eco" и високоефективен "Sport", както и с режим "regen doubler" за рекуперативното спиране, който може да се задейства от водача при дълги и стръмни спускания.

Освен това интериорът е получил дискретен рестайлинг, като оригиналните уреди за управление са пренаредени и преработени. По-конкретно, датчикът за горивото, който първоначално е бил вертикално обзорно стъкло, сега е светодиоден индикатор, който показва състоянието на заряда на батерията, старият амперметър е индикатор за мощността, който показва степента на потребление на енергия при ускоряване и рекуперацията на енергия при регенериране, индикаторът за температурата на маслото показва температурата на зарядното устройство, а индикаторът за температурата на водата показва температурата на електродвигателя.Салонът разполага и с модерна аудиосистема с вграден субуфер под задната седалка и пълна Bluetooth свързаност, като всичко това е скрито.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана Z

    25 5 Отговор
    Окепазили са този шедьовър с двигател на електрокар.Перверзия

    Коментиран от #2

  • 2 хихи

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "Сатана Z":

    ма как така тоз шидьовер не е руски?
  • 3 ДрайвингПлежър

    15 0 Отговор
    Това трябва да се смята като престъпление срещу човечеството!!!

    Щях да кажа бихте ли си купили творба на Микеланджело и да я дорисувате?! Но после се сетих, че зелените еуглени стоящи зад елетропростотията са същите ментално ощетени и пропуснати от еволюцията НЕЩА, които заливат творби на Микеланджело, Ван Гог и т.н. безценни творения от човешката история със супи с л-йна и всякакви такива...

    Гнусна скодоумна шайка, няма какво друго да се каже!
  • 4 Да го тре....сне

    9 0 Отговор
    Тока тоя кр....тьо дето срезилил тая класика....
  • 5 Крал Карл и кралица Клара...

    12 0 Отговор
    Поредното доказателство, че моите поданици, освен мозък, нямат и работа...
  • 6 Бай Шиле

    3 0 Отговор
    Доста му е паднала цената....
  • 7 Гальо

    1 0 Отговор
    мамин златен.... "Другата част от батерията е разположена между релсите на шасито...."
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 654321

    1 0 Отговор
    Шо ма трийте ве хайвани....
  • 10 Не че нещо... АМА...

    2 0 Отговор
    КОЩУНСТВО!!!
  • 11 истина ти казвам

    1 0 Отговор
    Тия дето са орезилили това произведение на автомобилното изкуство требва да се линчуват публично!