Last news in Fakti

11 Септември, 2023 11:31 4 026 12

Представена е нова версия на безпилотния камион КАМАЗ

  • камаз-
  • маяк-
  • влекач-
  • камион

Модификацията се нарича Маяк

Представена е нова версия на безпилотния камион КАМАЗ - 1

На приключилото международно изложение Comtrans-2023 местният производител КАМАЗ, наред с други експонати, изложи новия Маяк - това вече е името на безпилотната модификация на новия камион КАМАЗ-54901.

На външен вид Маяк не се различава много от останалите влекачи от поколението K5 - дори воланът е запазен в салона. И е ясно защо: в началото професионални шофьори ще наблюдават безпилотните превозни средства по маршрута. Припомняме, че през юни КАМАЗ пусна в експлоатация такива превозни средства по магистрала М-11 Нева.

Преди това проектът за безпилотен влекач на базата на КАМАЗ-54901 се наричаше Континент . Официален коментар за смяната на името няма, но е ясно, че като цяло проектът е в доста сериозна актуализация, ако не и изцяло нов.

В крайна сметка самият KAMAZ-54901 всъщност е прероден - вместо европейски компоненти от предишни европейски партньори, сега широко се използват руски компоненти.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Любопитен

    16 17 Отговор
    Знаем нафтата я мирише! Колко литра масло гори да ни кажете?

    Коментиран от #3

  • 2 ДоКаТо

    17 15 Отговор
    Докато "западния свят" непрекъснато спира производство, изнася такова зад океана и се страхува от китайские машини .... странно как има още слепи хора да видят, че се намираме в един Титаник, който бавно почва но необратимо потъва... те са толкова убедени в правотата си, че стават още по-сляпи за света такъв какъвто става.
  • 3 Нищо

    12 11 Отговор

    До коментар #1 от "Любопитен":

    Не гори понеже ЩЕ върви ще ще ще
  • 4 Смех в блатото

    17 11 Отговор
    На приказки винаги са били "велики", и после всички разбират, че е както винаги.
  • 5 ГУМЕН КРАДЕВ

    19 22 Отговор
    Няма шофьор !
    Няма кормило !
    Няма двигател !
    Няма скорости !
    Абе и камион няма !
    И Камаз го няма !
    И Русия няма да я има !!!
  • 6 Георгиев

    6 5 Отговор
    САНКЦИИ......!!!!!!!
  • 7 Ганьо 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    11 18 Отговор
    А Ганьо прави чудото на 21-ви век.....ЧУШКОПЕК, ЗА ЦЕЛИ ТРИ ЧУШКИ....ХАХАХАХА.
  • 8 Хахаха

    8 13 Отговор
    Интересно как са го постигнали без западни технологии чипове и там подобни да не би камаз да си ги прави сам всички части изглежда че след санкциите Русия се развива по добре толкова ли са полезни санкциите

    Коментиран от #9, #11

  • 9 гнч

    14 4 Отговор

    До коментар #8 от "Хахаха":

    никак, това е прототип някъф подобие на армада, на новите мигове и новите сута, безаналоиговите ракети и подводници, послейдони и кво ли още не беше смрат фони, електрона рубла бля бля бля приказки на търкалета
    когато видя 50 такива камиона да са работили по маршрута поне 2 години тогава мога да повярвам че проекта им е осъществен, до тогава са само приказки, те на това са велики
  • 10 Тото

    8 1 Отговор
    Колко взрив може да се сложи в каросерията? Явно им трябват сухопътни дронове , щото въздушните свършват.
  • 11 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "Хахаха":

    Направили са го с германиеви транзистори МП42, тук там и някоя радиолампа 🚛💡💡💡. Туй нещо ще мачка брадлитата като охлюви!
  • 12 Яяяяя

    5 2 Отговор
    А Армата14 с автопилот на Камаз ли е? Добре че са китайците. Руснака само каски и ракети може да прави! Който е служил войник добре го знае. ЗИЛ 131 - 120 литра на 100 километра!