Last news in Fakti

12 Септември, 2023 20:56 9 998 6

Apple представи iPhone 15 – ето какви са новостите (ЧАСТ I)

  • apple-
  • iphone-
  • iphone 15-
  • iphone 15 plus-
  • iphone 15 pro-
  • iphone 15 pro max

Смартфоните пристигат с няколко промени

Apple представи iPhone 15 – ето какви са новостите (ЧАСТ I) - 1

Преди броени минути Apple официално представи новите iPhone 15 и iPhone 15 Plus с гама от нови цветове и USB-C порт, който заменя Lightning конектора. Както и миналата година, iPhone 15 и iPhone 15 Plus са с 6,1-инчов и 6,7-инчов дисплей и Dynamic Island, който вече е стандартен при всички смартфони от серията 15. Apple обаче заяви, че максималната яркост вече достига 2000 нита. Смартфоните ще са налични за предварителна поръчка от петък, а доставките ще започнат на 22 септември.

Освен новите цветове, които са розово, жълто, зелено, синьо и черно, компанията е заложила и на сензор с 48MP резолюция, идентичен с този при iPhone 14 Pro. Той позволява снимане в 1х и 2х зуум режим, както и 0.5х режим за широкоъгълната камера. Режимът "Портрет" също е усъвършенстван за iPhone 15. Apple твърди, че портретните снимки със синтетично боке предлагат по-добри резултати при слаба светлина от всякога. Режимът "Портрет" вече ще се активира и автоматично, когато снимате обект в режим на основната камера.

Apple представи iPhone 15 – ето какви са новостите (ЧАСТ I)

iPhone 15 и iPhone 15 Plus се захранват от чипа A16 Bionic, който преди това беше използван в моделите iPhone 14 Pro. Системата на чип A16 съдържа 6-ядрен централен процесор и 5-ядрен графичен процесор. Батерията на iPhone 15 е със същия капацитет като тази на iPhone 14, като iPhone 15 Plus може да се похвали с малко по-дълъг живот поради по-големия дисплей.

iPhone 15 разполага и с второ поколение Ultra-Wideband чип за подобряване на обхвата при търсене на местополобение. Освен това вече можете да се ориентирате директно към човек с функцията Precision Finding, а не само към предмети с прикрепени AirTags.

ЧАСТ II


Поставете оценка:
Оценка 3 от 27 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Орел

    9 6 Отговор
    Страхотно! Утре ще си купя два.

    Коментиран от #2

  • 2 Конфуций

    18 6 Отговор

    До коментар #1 от "Орел":

    Купи си от предишния модел. Хем е същия, хем ще е по-евтин понеже вече няма да е актуален
  • 3 Иновация от Айфон

    11 0 Отговор
    За сефте виждам телефон, който да тъсри "местополобение", или просто и аФторЪ и рИдакторЪ са еднакво неули... Кое ли е от двете, питам се?
  • 4 Уса

    21 8 Отговор
    В сащ се изложиха с последните два модела 13 и 14 и минах на андроид
  • 5 Америка

    0 3 Отговор
    Ви даде много

  • 6 анонимен

    0 0 Отговор
    ще си го купя, само за да излъчвам гъзария пред мишоците и да се надъхват колко е безмислено това, което не могат да си позволят